Nieuwe boeken voor maart

Hier volgen enkele boeken die ik graag op mijn lijstje zet :

“De geheimzinnige tuin”  Sarah Jio

Aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog ligt in het geheim het laatste exemplaar van een bijzondere bloem verborgen op een Engels landgoed. De bloem, een camelia met de naam Middlebury Pink, is veel geld waard. De Amerikaanse amateurbiologe Flora wordt door een internationale bende ingehuurd om in het landgoed te infiltreren en de bloem te stelen. Haar zoektocht brengt haar totaal onverwacht een nieuwe liefde, maar haar prille geluk wordt overschaduwd door de ontdekking van een aantal gruwelijke misdaden.

Meer dan een halve eeuw later neemt tuinarchitect Addison haar intrek in het landhuis, dat nu eigendom is van de familie van haar echtgenoot Rex. De gedeelde liefde voor mysteries wordt aangewakkerd door de vondst van een oud notitieboekje van de tuinman, en een geheimzinnige tuin. Maar de pagina’s van het notitieboekje wijzen op duistere zaken, die ooit op ingenieuze wijze verhuld werden. Het gevaar waar Flora destijds tegenover stond blijkt nog zeer sterk aanwezig – zal Addison haar lot delen?

Waarom wil ik dit boek lezen? 

Omdat het me een spannend verhaal lijkt.  De omgeving waarin het zich afspeelt is ook heel mooi : een Engels landgoed.  Toen de kinderen klein waren, zijn we veel naar het zuiden van Engeland gereist om zulke landgoederen en hun tuinen te bezoeken.  Dus…. dit boek trekt mij aan.   De kaft bevalt mij ook erg.  Ik zie mij al zitten op dat bankje langs het water …

ISBN : 9789022579725

Wordt verwacht : 03/03/2017

Pagina’s : 352

Uitgever : Boekerij

Prijs : € 15

 

“Vandaag houden we het droog”    Petra Vollinga

Eva heeft als jonge vrouw een drastische keuze gemaakt die haar de liefde van haar leven heeft gekost. Ze heeft leren leven met de consequenties, en met de leugens die toen onvermijdelijk leken. Tot ze op haar vijftigste beseft dat het roer om moet. Dochter Portia is al jaren het huis uit en haar huwelijk heeft zijn glans verloren. Ze vertrekt naar een kuuroord in Thailand om ‘zichzelf terug te vinden’ tijdens een ontspannende week voor body & soul. Abe, ooit een veelbelovende muzikant, probeert zich neer te leggen bij zijn bestaan als muziekleraar op een middelbare school. Alleen zijn dure loft herinnert nog aan betere tijden. Vrouwen blijven nooit langer dan een paar maanden, en misschien is dat maar beter ook, houdt hij zichzelf voor; de ware liefde heeft hij al gekend, inclusief de pijn van het verlies. Maar als een van zijn oude bandleden voorstelt om een reünieoptreden te geven in hun vroegere stamkroeg, komt er iets van het vuur in hem weer tot leven. Eva en Abe waren ooit elkaars grote liefde, maar een leugen dreef hen uit elkaar. Toch zijn ze elkaar nooit echt vergeten. Is het nu eindelijk tijd voor de waarheid?

Waarom zou ik dit boek willen lezen?

Eerst en vooral trok de kaft mij nogal aan.  Een ouderwetse typemachine !!!  Ik heb op zo’n ding leren typen en ben nog steeds blij dat ik dat zo goed kan.  Nu komt het zeer goed van pas met mijn blog.  En dan dat bureautje met die bloemenvaasjes erop !!!  Dat vind ik zo mooi !  Echt pure nostalgie !  Als ik dan de korte inhoud lees van dit verhaal, dan voel ik mij in zekere zin wat aangesproken.  Het gaat hier om een vijftigjare vrouw die haar leven eens wil evalueren.  Wel, dat gevoel ken ik ook.  Toen ik 50 werd, heb ik dat grondig gedaan en het is me heel goed meegevallen.  Ik ben namelijk veranderd van job.  En ik ben veel dankbaarder geworden voor wat het leven me brengt.  Dus ik ben benieuwd wat dit verhaal voor deze 2 mensen zal brengen.

Aantal pagina’s:  256
Afwerking:  Paperback
Verschijningsdatum:  14/03/2017
ISBN : 9789022577950
Uitgever:  Meulenhoff Boekerij B.V.
Prijs : € 15
“Een gewaarschuwd mens. ”  Jeffrey Archer  (4de deel van de Clifton-serie)

Het vierde deel van de verslavende Clifton-serie over een familie met een groot geheim

Tegen de achtergrond van wereldoorlogen, politieke schandalen en maatschappelijke onrust proberen opeenvolgende generaties uit de familie Clifton hun weg te vinden. In een verhaal dat decennia en continenten omspant, laat Jeffrey Archer je meeleven met hun lotgevallen en brengt hij op grandioze wijze een voorbij tijdperk tot leven.

De zestiger jaren zijn voor de families Clifton en Barrington een roerige tijd. De geadopteerde dochter van Harry en Emma wil trouwen, maar iemand fluistert haar aanstaande schoonmoeder giftige roddels in? Ook in zaken zit het niet altijd mee: er zijn kapers op de kust die het bestuur van het familiebedrijf naar zich toe proberen te trekken. Er ontspint zich een spannende strijd vol wraak, blinde ambitie en verraad.

ISBN : 9789022575574
Wordt verwacht : 15/03/2017
Pagina’s : 368
Uitgever : Boekerij
Prijs : € 19,99
deel 1 : De tijd zal het leren
Het eerste deel in de Clifton-kronieken, een ambitieuze nieuwe serie die het verhaal vertelt van twee families en vele generaties. ‘Ik kreeg te horen dat mijn vader gesneuveld was in de oorlog.’ Zo begint in 1920 het epische levensverhaal van Harry Clifton. Harry, een jonge havenwerker in Bristol, heeft zijn vader nooit gekend en verwacht dat hij altijd op de werf zal moeten werken. Tot hij dankzij een opmerkelijke gift een beurs krijgt voor een exclusieve jongensschool, waardoor zijn leven onomkeerbaar verandert. Als Harry een volwassen man is, komt hij er eindelijk achter hoe zijn vader echt aan zijn einde kwam. De verschrikkelijke waarheid leidt Harry naar een volgende vraag: was Arthur Clifton eigenlijk wel zijn vader? Is hij het kind van een arme arbeider, of is hij de oudste zoon van de erfgenaam van een scheepsimperium?
ISBN : 9789022573143
Publicatiedatum : 13/03/2015
Pagina’s : 365
Uitgever : Meulenhoff Boekerij B.V.
Titel serie : De Clifton-kronieken
Nummer in serie : 1
Prijs : € 19,99
deel 2 : Van vader op zoon

Vlak voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog neemt Harry Clifton dienst bij de marine om te ontsnappen aan de familiegeheimen en zijn teleurstelling dat hij nooit met Emma Barrington zal kunnen trouwen. Bij een schermutseling met de Duitsers op de Atlantische Oceaan wordt zijn schip tot zinken gebracht en slechts een handjevol overlevenden wordt opgepikt door een Amerikaans cruiseschip. Als Tom Bradshaw, een van Harry’s officieren, diezelfde nacht alsnog sterft, grijpt Harry zijn kans en neemt diens identiteit aan. Bij aankomst in New York beseft Harry dat hij een grote fout heeft gemaakt. De problemen die Tom Bradshaw bij zijn vertrek achterliet, konden wel eens veel groter zijn dan die van hemzelf, en Harry heeft geen enkele mogelijkheid meer zijn ware identiteit te bewijzen.

ISBN : 9789022576359
Publicatiedatum : 23/02/2016
Pagina’s : 352
Uitgever : Meulenhoff Boekerij B.V.
Titel serie : Clifton
Nummer in serie : 2
Ondertitel : de toekomst van een familie ligt in de handen van één man
Prijs : € 19,99
deel 3 : Een goed bewaard geheim
Tegen de achtergrond van wereldoorlogen, politieke schandalen en maatschappelijke onrust proberen opeenvolgende generaties  uit de familie Clifton hun weg te vinden. In een verhaal dat decennia en continenten omspant, laat Jeffrey Archer je meeleven met hun lotgevallen en brengt hij op grandioze wijze een voorbij tijdperk tot leven.In 1957 krijgt Sebastian Clifton een beurs voor Cambridge, en daarmee zet een nieuwe generatie  Cliftons de familiesaga voort. Nadat Sebastian van school wordt gestuurd, raakt hij tegen wil en dank verstrikt in een internationale kunstzwendel rond een standbeeld van Rodin dat veel meer waard is dan het kost op de veiling. Wordt hij nu miljonair? Kan hij weer naar Cambridge? Is zijn leven in gevaar?

 ISBN : 9789022573112
Publicatiedatum : 03/08/2016
Pagina’s : 368
Uitgever : Boekerij
Titel serie : Clifton
Nummer in serie : 3
Prijs : € 19,99
Waarom zou ik die reeks willen lezen?
Het lijkt me eens leuk om een familie te volgen.  De verschillende generaties brengen andere verhalen mee.  In een familie kunnen er veel geheimen zijn of dingen waarover niet graag gesproken wordt. Ik denk dat het een spannende en toch romantische reeks is.  Het zijn boeken waardoor je laat gaat slapen.
“Rode rozen en tortilla’s”   Laura Esquivel

Een verliefde jonge vrouw verwerkt haar gevoelens in de magische gerechten die ze maakt voor haar onbereikbare geliefde.

Mexico, 1910. Door de familietraditie veroordeeld ongehuwd te blijven, kan Tita alleen met haar Pedro communiceren door de maaltijden die ze bereidt. Zo veroorzaken Tita’s bittere tranen in de bruidstaart een catastrofe op Pedro’s huwelijksfeest, en stort haar zuster zich na het eten van de gestoofde kwartels in de armen van een revolutionair.

De tijdloze bestseller Rode rozen en tortilla’s verhaalt op hartstochtelijke wijze over Mexicaanse gerechten, onbereikbare liefde en vurige passie. Een warmbloedige liefdesroman die de harten veroverde van lezers over de hele wereld.

Wie is Laura Esquivel?

Laura Esquivel Valdés (Mexico-Stad, 30 september 1950) is een Mexicaans schrijfster.  Esquivel was eerst lerares, werkte bij een kindertheater en schreef kinderprogramma’s voor de Mexicaanse televisie. Ze werd beroemd door haar roman Como agua para chocolate (Rode rozen en tortilla’s), die in 33 talen vertaald is en in 1992 werd verfilmd door haar echtgenoot Alfonso Arau. De meeste van Esquivels werken vallen onder het genre van het magisch realisme.

Waarom wil ik dit boek zeker lezen?
De mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik erg hou van de Spaanse en Latijnsamerikaanse culturen.  Ik hou van die warme en levendige mensen.  Maar toen ik de titel EN de kaft zag, was ik al gewonnen voor dit boek.  Bekijk die kaft eens goed.  Die kleuren van die pioenrozen en de rode paprika, die het leven pittig maken.  Ik zal wegdromen bij een prachtig mooi verhaal en genieten van de lekkerste recepten.   Het is trouwens één van de bekendste culinaire romans.
Dus voor de foodies onder ons : lezen maar !!!
ISBN : 9789022579732
Wordt verwacht : 03/03/2017
Pagina’s : 224
Uitgever : Boekerij
Ondertitel : Dé tijdloze klassieker over Ware Liefde
Uitvoering : Met zachte kaft
Editie : 33e editie
Prijs : € 10
Omnibus : “The Choice en The Longest Ride.”   Nicholas Sparks

Twee meeslepende titels van de meester van de ontroerende romans in één band

The Choice
Travis wil heel graag in contact komen met de mooie Gabby, maar zij lijkt er niet van gediend. Ze wijst hem keer op keer af en Travis’ koppige pogingen zijn het begin van een emotionele reis die hen confronteert met de hartverscheurende vraag: hoe ver kan en mag je gaan in de hoop op liefde?

The Longest Ride
Als Ira na een auto-ongeluk bijna het bewustzijn verliest, ziet hij zijn overleden vrouw Ruth staan. Ira weet dat ze er niet echt is, maar klampt zich vast aan haar herinnering. Tegelijkertijd ontmoet Sophia de jonge cowboy Luke. Ze worden verliefd, maar Luke draagt een groot geheim met zich mee. Ira en Ruth; Sophia en Luke – hun levens komen op een onverwachte manier samen…

Waarom wil ik deze verhalen graag lezen?
Wie kent de boeken niet van Nicholas Sparks?  Er zijn er al verschillende van verfilmd : The Notebook, Message in a Bottle, Dear John, Zie mij, The choice en The Longest Ride.  Ik heb ze allemaal gezien.  Stuk voor stuk hele mooie en menselijke verhalen.  Zijn boeken zitten vol diepe emoties en onverwachte wendingen.  Tranen gegarandeerd.  Het zijn heerlijke feelgoodboeken waar je direct verliefd op wordt.  Zijn boeken zijn in meer dan 30 landen vertaald.
ISBN : 9789022579756
Wordt verwacht : 03/03/2017
Pagina’s : 720
Uitgever : Boekerij
Uitvoering : Met zachte kaft
Prijs : € 15
Ziezo, hier hou ik op voor vandaag.  Volgende maand zal ik dan enkele boeken voorstellen die in april zullen verschijnen.  Geniet alvast van deze boeken.