Het wilde dierenorkest

Dan Brown

Susan Batori : illustraties

Met gratis muziekapp

‘Het wilde dierenorkest’ is een nieuw magisch prentenboek van bestsellerauteur Dan Brown (o.a. De Da Vinci Code). Bij dit boek hoort een gratis app met muziek gecomponeerd door de auteur zelf, raadsels en vrolijke illustraties. Het resultaat is een unieke lees-, kijk- en luisterervaring voor kinderen en hun (groot)ouders!

In dit prentenboek neemt Maestro Muis je mee op een betoverende reis over land en over zee. Ontdek onderweg het geheim van elk dier: van de waanzinnige walvis, jakkerende jachtluipaarden en kleine kevers tot zwierige zwanen en nog veel meer. Beluister met de gratis app en QR-codes de muziekstukken, zoek op elke pagina de verborgen bezige bij en los alle raadsels op…

Dan Brown schreef en componeerde een muzikaal avontuur, waarin zijn liefde voor verhalen, klassieke muziek en raadsels samenkomen in een knap georkestreerd geheel. De kleurrijke en geestige illustraties van de Hongaarse Susan Batori maken het helemaal af.

  • Productcode (EAN): 9789024590872
  • Verschijningsdatum: 1/09/2020
  • Aantal bladzijden: 40
  • Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
  • Prijs : € 17,99

Vooraleer je begint te lezen, bekijk eerst dit filmpje. Dan Brown legt uit waarom hij dit boek schreef en hoe je het kan gebruiken.

Wat vond ik van dit boek?

Wat een grappige cover is dit! Zoveel dieren en instrumenten om op te noemen. Dan Brown is sinds hij heel klein was, bezig met muziek. Hij kreeg het met de paplepel mee van zijn moeder. Hij vindt muziek in het leven heel belangrijk en daarom schreef hij dit kinderboek met prachtige muziek die hij zelf componeerde. Het is muziek die blij maakt en je zin geeft om te dansen. Met de handige muziekapp (via een Qr code) kun je de muziek volgen met de pagina’s. Hieronder vind je een filmpje hoe je dit boek het best kan gebruiken. Bekijk dit misschien eerst vooral je aan de slag gaat. We volgen Maestro Muis doorheen het hele boek. Wat goed gevonden is, is dat Muis ons telkens attent maakt op een levenswijze quote : bv. Ook als het leven een rommeltje lijkt, is er overal wel iets moois te vinden… Het zijn levenslessen van Dan Brown De teksten zijn heel goed gevonden en rijmen. Dat is leuk om voor te lezen. Je kan ze lezen in een soort kadans. Ze passen prima bij de kleurrijke prenten waar er heel veel op te zien is. Ze vertellen telkens iets over de dieren die er getekend staan.

Omdat Dan Brown houdt van codes kraken, zitten er natuurlijk ook verstopt in dit boek : je zal verschillende letters vinden in de tekeningen en die vormen dan de naam van een instrument.

Dit is een prachtig muzikaal avontuur! Geniet van de levendige muziek bij de kleurrijke tekeningen van de dieren. Echt een aanrader!

Telkens vind je een mooie levensles

Kortom : een boek met vele schatten om te ontdekken !!! Een grote aanrader !