Interview met Alexander van @wildvanalex

Ik leerde dit achtjarig jongetje kennen via Instagram. Hij heeft zijn eigen account maar wordt bijgestaan door zijn mama. Hij draagt zorg voor de natuur, kweekt plantjes, houdt van dieren en vertelt graag over wat hij interessant vindt. Hij doet dat schitterend!!! We zullen later zeker nog veel van hem horen. Ik mocht hem interviewen via e-mail. Het interview vind je hieronder.

1) Wie ben jij?  Vertel kort iets over jezelf.
Mijn naam is Alexander, ik ben bijna acht jaar en zit in groep 4. Ik ben best druk, ik hou heel veel van mijn familie en ik hou van eten. En dieren en natuur vind ik heel erg belangrijk. En ik vind het vooral heel stom als mensen hun afval op straat gooien want dat komt allemaal in de oceaan terecht.

2) Sinds wanneer tuinier je?  En waarom?
Mijn huis heeft geen tuin maar mijn balkon staat wel vol met kruiden en planten. Ik ben daar een maandje geleden mee begonnen, toen we de moestuintjes van de Albert Heijn kregen en ik heb veel geleerd van mijn opa en van mevrouw plantaardiger van Instagram.

3) Je houdt ook veel van dieren : welke zijn je lievelingsdieren?
Ja, ik hou heel veel van dieren. Ik hou heel veel van wilde dieren zoals de leeuw. Maar ik ben ook gek op orka’s.

4) Heb je zelf dieren thuis?
Nee, thuis hebben we het eigenlijk heel druk en een dier heeft aandacht en tijd nodig. Ik wil heel graag een hondje maar mijn mama wacht tot ik iets ouder ben.

5) Sinds wanneer heb je je Instagram account en hoe doe je dat?  Helpt er iemand?
Ik heb mijn account ongeveer in februari geopend. Ik lees dan bijvoorbeeld iets en dan vraag ik aan mijn mama of ze me kan helpen om het op Instagram te plaatsen omdat ik dat wil delen. Ik vertel haar dan wat ik wil plaatsen en dan schrijft ze het voor me en soms schrijf ik het en dan gaat mijn ma het voor mij verbeteren.

6) Hoe komt het dat ik Turkse uitleg vind onder je foto’s?
Dat komt omdat mijn familie Turks is 😊 Mijn ma is Turkse en ik word ook met de Turkse taal opgevoed en spreek het daarom ook. Ik schreef eerst alleen in het Nederlands maar op deze manier kan mijn familie in Turkije ook mijn berichten lezen en dat vind ik heel leuk.

7) Hoe kom je op de ideeën voor je foto’s en filmpjes?
Ik lees boeken en tijdschriften over dieren en dat wil ik dan delen. En ik bekijk samen met mijn ma ook vaak naar dierenfilmpjes op Instagram. En als het over afval gaat bedenk ik ook veel dingen zelf want ik ruim ook zelf vaak op.

8) Je wilt de wereld verbeteren.  Wanneer heb je voor de eerste keer gevoeld dat je iets kon doen om die wereld te verbeteren?  En hoe of waardoor?
Ik maak filmpjes om soms dingen uit te leggen, zoals over plastic in de oceaan. En die is heel vaak bekeken. En dan hoop ik dat mensen vaker een prullenbak gebruiken of minder plastic. Wanneer ik afval op straat opruim, heb ik ook echt het gevoel dat ik iets goeds doe voor de natuur. Want als iedereen een beetje opruimt, dan zijn de oceanen ook schoon. Want per dag komt er 12 miljoen kilo plastic in de oceaan, dat is echt ontelbaar veel in een jaar.

9) Wat wil je later worden?
Ik wil archeoloog worden en een dinosaurus skelet vinden.

10) Wat is je liefste wens?
Ik wil heel graag op Safari in Zuid-Afrika zodat ik daar de wilde dieren van dichtbij kan zien en zodat ik de natuur daar kan zien.

11) Wat lees je graag?
Over dieren en ik lees ook graag grappige boeken zoals moppenboeken.

12) Vertel je op school over je mooie hobby?  Hoe reageren de andere kinderen?
Ja, ik heb een keer een filmpje laten zien. Sommige kinderen vinden het leuk en sommige kinderen vinden het een beetje stom. Maar dat vind ik niet zo erg.

Je kan hem volgen op Instagram : @wildvanalex

Beste Alex, wat je doet, vind ik supercool ! Doe zo voort en laat je nooit ontmoedigen. Jouw mening en jouw inzet zijn van groot belang. Je zal veel mensen kunnen beïnvloeden en zo help je de natuur. Ik kijk steeds uit naar je interessante posts. En dank aan je mama die je zo goed helpt om je gedachten te formuleren en te helpen neerschrijven. Ik wens je nog veel succes met je boeiende verhalen.