Niemand zoals Zoë

Sportschool serie deel 2

Renée Olsthoorn

Korte inhoud :

Alleenstaande moeder Zoë is trouwambtenaar, maar heeft zelf niet veel op met het huwelijk. Met de vader van haar dochtertje Philomena heeft ze een vriendschappelijke verstandhouding en daar tekent ze voor. Maar kan ze weerstand bieden aan Thijs, een van de sportschoolbezoekers die toevallig altijd op hetzelfde moment als zij naar de spinningles komt?

Of blijft haar bindingsangst haar liefdesgeluk in de weg staan? Je leest het in dit snelle, humoristische tweede deel van de Sportschooltrilogie van Renée Olsthoorn: ‘Niemand zoals Zoë’.

Over de auteur :

Uitgeverij Z&K | Renée Olsthoorn

Renée Olsthoorn is de auteur van de ontroerende en humoristische Sportschool-trilogie, waarin een groep vriendinnen uit Den Haag wordt gevolgd die allemaal aan zumba doen. Met nieuwe avonturen, maar ook met oude bekenden uit deel 1 : Vraag het aan Veerle. (Recensie vind je helemaal onderaan) Ook zelf woont ze in de Hofstad, en zumbaat ze. Eerder verscheen van haar ook de Happy in de Hofstad-serie.

Het boek was vlot uitgelezen want ik was weer helemaal opgeslorpt door die toffe meiden, maar de recensie heeft wat geduurd omdat ik er een heel werk van wou maken. En… ik had even een schrijfdipje… Maar nu ben ik er weer!

Over het boek :

Zoë is BABS, buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Doorheen het verhaal maak je kennis met dit leuke beroep waarbij ze koppels mag trouwen. Ze verzorgt dit steeds met een mooie en intense speech. Omdat ze zo graag gezien is, wordt ze ook telkens uitgenodigd op die huwelijken. Dus ja, steeds een beetje feest voor haar.

Ze mag ook twee prachtige vrouwen in de echt verbinden. De een is zwart en de ander wit, en het zijn beeldschone vrouwen. Wat Renée daarover schrijft, vind ik heel mooi. Ik zag het helemaal voor mij. De openingsdans paste er helemaal bij : ‘Ebony and Ivory’ van Paul McCartney. Mooi dat dit thema van homoseksualiteit ook aan bod komt. Ook haar vriend Thijs heeft twee mama’s en vindt dat heel gewoon. Prachtig hoe eenvoudig dit klinkt.

Heel even wordt ook het thema van phishing aangeraakt. Niemand ontsnapt eraan. Dat heb ik ook al ervaren. Gelukkig liep ik er niet in.

Zoë ontdekt ook weer de liefde en dat is zo mooi en echt verteld.

Het is vooral weer leuk om de meiden van de Zumbaklas terug te zien in dit boek. Ik las hoe het verder ging met Veerle. En de volgende personages kwamen ook aan bod. Ik voel mij gewoon thuis in die meidengroep. Eigenlijk zou ik het best leuk vinden om in zo’n dansgroep te zitten. Maar daar ben ik al wat te stijf voor geworden. Toen ik voor juf studeerde, zat ik ook in een dansgroep op school. Was superleuk ! Gaf veel energie. En Renée put nog steeds veel energie uit haar zumbavriendinnen. Daarom schrijft ze zo’n leuke verhalen over die meiden.

Enkele leuke quotes :

p. 129 : De zee biedt een bijna mediterrane aanblik. De zon werpt zijn stralen op de zee waar ze uiteenvallen in miljoenen fonkelende diamantjes op het kalm kabbelende water voorbij de branding. De schuimkoppen op de golven zijn zo wit als de slagroom op een slagroomtaart.

p. 157 : Misschien dat ik daarom wel zo’n moederskindje ben, én erg veel van vrouwen hou. Ik ben tussen twee schatten opgegroeid. Ik draag ze op handen, die twee.

p. 158 : Ze zeggen weleens dat een man die lief voor zijn moeder is later ook goed voor zijn vrouw zal zijn. (Dit vind ik zo mooi !!! )

p. 178 : Houden van een kind is het kind de ruimte geven, Zoë. De ruimte om te ontdekken wat het wil, wie het is.

p. 178 : Ik neem het leven zoals het is. En het leven nemen zoals het is, betekent ook risico’s durven nemen, want je zult altijd onverwachte dingen op je pad tegenkomen. Een fact of life!

Playlist met de liedjes uit het boek : Ik heb hier enkele liedjes geplaatst, want op het einde van dit boek vind je de hele playlist die Renée heeft samengesteld. Je kan in Spotify gaan zoeken en de code uit het boek scannen. Reuzeleuk !!!

Een kort tekstje uit een lied van Ed Sheeran in het begin van het boek :

Disappear van Beyoncé :

When I think about it. I know that I was never there or even cared. The more I think about it The less that I was able to share with you. I try to reach for you I, can almost feel you. You’re nearly here. And then you disappear (Disappear, disappear, disappear) You disappear (Disappear, disappear, disappear)

Halo van Beyoncé

Openingsdans van Veerle en Bertrand (All of Me van John Legend)

Dance with me van Michael Bublé

Er staan zoveel mooie liedjes in dit verhaal, dat ik nog een hele lijst heb. Maar hier houd ik toch maar op want anders wordt het één lange playlist.

Wat zijn cornrows ?

Cornrows zijn een traditionele stijl van vlechten waarbij het haar heel dicht bij de hoofdhuid wordt gevlochten, met een onderhandse, opwaartse beweging om een ​​doorlopende, verhoogde rij te maken. 

30 Stunning Cornrow Hairstyle Ideas 2022 | IPSY

Ik zocht dit op omdat ik echt wou weten hoe dit kapsel in mekaar zat. Ik vind het heel mooi en kunstig.

Wil je weten hoe Zoë het doet als BABS? En wat dat juist inhoudt? Lees dan dit boek! Een echte aanrader! Ik kijk uit naar het derde deel : Plankgas, Sabine

Je kan hier nog het eerste deel terugvinden op mijn blog :