Nieuwe boeken voor mei

Nieuwe boeken voor mei

Het jaar na jou   (Mike Gayle)

  

Een ontroerende en humoristische feelgoodroman over een familie die leert wat belangrijk is in het leven.

Toms leven is een puinhoop. Sinds de plotselinge dood van zijn vrouw Laura heeft hij moeite zich staande te houden. Hij verschuilt zich achter zijn baan bij een grote commerciële tv-zender en heeft daardoor steeds minder tijd voor zijn twee dochtertjes. Gelukkig neemt Linda, zijn schoonmoeder, de meeste zorg op zich. Ooit konden ze het goed met elkaar vinden, maar Toms gedrag stoort Linda behoorlijk. Ze probeert hem op alle mogelijke manieren te helpen de dood van zijn vrouw te verwerken, maar hij weigert categorisch alle hulp.

Dan neemt Linda een drastische beslissing: ze trekt zich terug uit het leven van haar schoonzoon en kleindochters en vertrekt naar Australië. Tom moet zich maar zien te redden. Geconfronteerd met de harde realiteit moet Tom alles op alles zetten om zijn gezin bij elkaar te houden. Zal Linda’s list om Tom wakker te schudden slagen?

Over de auteur :  Mike Gayle (1970) is een Brits schrijver en journalist.  Voordat zijn eerste boek verscheen, schreef hij artikelen voor verschillende tijdschriften.  

In de pers : “Gayles gevoelige, maar scherpe roman, geschreven vanuit een mannelijke perspectief, raakt je diep en geeft vrouwen een kijkje in de mannelijke psyche.” (Publishers Weekly)

“Hier is duidelijk een man aan het woord zonder bindingsangst, die vrouwen begrijpt en zo heel fijn over zijn gevoel kan praten.” (Nu.nl)

“Een emotioneel en verrassend grappig verhaal dat je in één ruk wilt uitlezen.” (Fabulous)

Aanrader : Ik zou het heel graag lezen want ik heb het gevoel dat ik deze keer iets meer over het mannelijke denken zal leren kennen.  Dat interesseert mij wel.  Het moet niet altijd over de psyche van de vrouwen gaan.  Mannen zijn zeker even interessant.

 

UITGAVE: Paperback
VERTALING: Carolien Metaal
PUBLICATIEDATUM: 04-05-2017
PAGINA’S: 320
ISBN: 9789022579800

PRIJS : € 19,99

Uitgeverij : De Boekerij

 

Een Portugese droom   (Marieke Woudstra)

Velen dromen ervan : een nieuw leven beginnen in een warm land.  Maar wat staat je te wachten als je het echt doet?

(Het los te lezen vervolg op Thuis in Portugal)

Als de regen weer eens met bakken uit de hemel komt en je staat te balen in een stampvolle forensentrein lijkt het een heerlijke droom: een nieuw leven beginnen in een land met een warm klimaat en ruimte in overvloed. Marjolein en haar geliefde Bart hebben het niet bij dromen gelaten en kochten een oude boerderij met een olijvenboomgaard op een heuvel in Portugal. Na een periode met uitdagingen, hard werken en tegenvallers lukt het hun redelijk om daar zelfvoorzienend en duurzaam te leven.

Maar een land bestaat niet alleen uit pittoreske huisjes en weidse vergezichten. Wil je er écht je nieuwe thuis van maken, dan moet je een band opbouwen met de lokale bewoners. In Een Portugese droom raken Bart en Marjolein, die in Portugal Maria wordt genoemd, bevriend met de dorpelingen, met wie ze zingen, praten, koken, eten, werken en feesten en die hun van alles leren over het land en de streek. Tot zich op een kwade dag een vreemdeling met slechte bedoelingen aandient die hun Portugese droom dreigt te verstoren…

Over de auteur : Marieke Woudstra (Friesland, 1960) studeerde Portugees en werkte als docent en vertaler/tolk.   Tegenwoordig combineert zij haar baan als zorgmanager in Nederland met het wonen en werken op het Portugese platteland.

 In haar debuut “Thuis in Portugal” beschreef zij, op basis van haar eigen ervaringen, het leven van een vrouw die met haar nieuwe geliefde een nieuw leven begint in Portugal.

 

 

 

 

In de pers : “De hoofdpersonen komen via een groot talent voor vriendschap dicht bij hun levens en gedachten.  Samen met het adembenemende landschap geeft dit het verhaal een levendige ziel.  Boeiend en bijzonder.” (NBD Biblion)

“Lekker onbekommerd lezen en heerlijke beschrijvingen van het leven en landschap in Portugal.” (Johanna Hoekstra, The Readshop Veendam)

Aanrader : Een aanstekelijk Ik vertrek-verhaal tegen de achtergrond van de cultuur, de sfeer en de realiteit van een authentiek Portugees dorp.  Voor al wie Portugal reeds kent om herinneringen te kunnen ophalen.  En voor al wie Portugal nog niet kent om kennis te maken met een prachtig landschap en een heerlijk verhaal.

PUBLICATIEDATUM : 08/05/17

Blz. : ca. 224

ISBN : 9789022575895

Prijs : € 15

Uitgeverij : De Boekerij

 

Het huis in Kreis Pinneberg  (Rhidian Brook)

De internationale bestseller nu verfilmd met in de hoofdrollen ster-acteurs Keira Knightly en Alexander Skårsgard.

Gebaseerd op het familieverhaal van de auteur.

Hamburg, 1946. In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog proberen duizenden mensen te overleven te midden van het puin. De Britse kolonel Lewis Morgan is verantwoordelijk voor de wederopbouw van de stad en het opsporen van nazi’s onder de uitgeputte bevolking. Hij wordt gestationeerd in een groot huis aan de rand van de stad, waar zijn vrouw Rachael en zijn enige overlevende zoon Edmund zich na jaren weer bij hem zullen voegen.

Lewis kan het alleen niet over zijn hart verkrijgen om de bewoners, een Duitse weduwnaar en diens dochter, op straat te zetten en neemt het curieuze besluit het huis met hen te delen. Tegen deze gespannen achtergrond maken vijandigheid en verdriet geleidelijk plaats voor passie en verraad.

Over de auteur : Rhidian Brook is een bekroond auteur en scenarioschrijver van televisieprogramma’s en films.  Het huis in Kreis Pinneberg is deels gebaseerd op Brooks eigen familiegeschiedenis.

In de pers : Het huis in Kreis Pinneberg van Rhidian Brook opent ogen en beroert de ziel.  Ontroerende en naar de keel grijpende roman over ontheemden in de nadagen van de Tweede Wereldoorlog in Hamburg.” (De Telegraaf)

“Het beeld van de chaotische Duitse maatschappij na 1945 zal geen lezer gauw vergeten…  Rhidian Brook heeft een waardevolle roman geschreven. “(Nederlands Dagblad)

Aanrader : Voor wie geïnteresseerd is in de lotgevallen van mensen in en na de Tweede Wereldoorlog.  Deze keer eens gezien van de Duitse kant.  Wij kennen ons verhaal, maar weten niet wat er in de Duitse maatschappij allemaal gebeurd is.  

ISBN : 9789022580387

Blz. : ca. 368

Prijs : € 12,50 (filmeditie)

Uitgeverij :  De Boekerij

 

De nieuwe collega  (Tammy Cohen)

Psychologische thriller van wereldformaat!

Voor liefhebbers van “Zusje” van Rosamund Lupton, “In een donker, donker bos” van Ruth Ware en “Gone Girl” van Gillian Flynn.

Je collega’s zie je elke dag op kantoor, maar hoe goed ken je ze eigenlijk? Amira, Sarah, Paula, Ewan en Charlie zijn al jaren collega’s. Iedereen weet van elkaar hoe ze hun koffie drinken, hoe het er thuis in de slaapkamer aan toe gaat en wie nachten niet slaapt door zieke kinderen. Door de komst van hun nieuwe baas wordt hun routine flink opgeschud. Opeens hangt er een totaal andere sfeer op de zaak en is niemand meer te vertrouwen. Wie heeft stiekem een grondige hekel aan iedereen? Wie saboteert de boel? Wie heeft een wel heel donker verleden? En wie is er in staat tot moord?

Over de auteur : Tammy Cohen is freelance journalist.  Ze is pas op latere leeftijd fictie gaan schrijven en heeft inmiddels vijf thrillers op haar naam staan.  Ze is writer-in-residence aan Kingston University en woont met haar partner en drie kinderen in Noord-Londen.

In de pers : “Verfrissende en slimme psychologische thriller vol foute personages die je met liefde gaat haten.”  (Clare Mackintosh, auteur van Mea Culpa)

“Verplicht leesvoer.  De spanning blijft maar groeien naarmate het verhaal zich van drama tot ijzingwekkende thriller ontpopt.” (Essentials)

Aanrader : Ik lees niet veel thrillers, maar als het er toch van komt, hou ik van een goede psychologische thriller.  Ik hou van sterke personages en geloofwaardige relaties.  En we zijn allen vroeg of laat wel eens geconfronteerd met een nieuwe baas.  Ik heb dat in mijn loopbaan al een paar keer gehad.  En een nieuwe baas brengt nieuwe wetten mee… en nieuwe spanningen….   Dus, ja, ik ben benieuwd.

ISBN : 9789022579886

Blz. : ca. 352

Prijs : € 17,50

Uitgeverij :  De Boekerij

 

Honderd jaar eenzaamheid   (Gabriel García Márquez)

Luxe jubileumeditie ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van dit meesterwerk.

De klassieker aller klassiekers uit Latijns-Amerika.

In een prachtige nieuwe vertaling van Mariolein Sabarte Belacortu.  Ze vertaalde eveneens het werk van Vargas Llosa, Fuentes en Borges.

Met Honderd jaar eenzaamheid zette Márquez de Latijns-Amerikaanse literatuur definitief op de wereldkaart.

Honderd jaar eenzaamheid verhaalt van het exotische en tragische geslacht Buendía, dat de stad Macondo op het moeras veroverde, ruim een eeuw voordat de stad haar apocalyptische einde vindt. Natuurrampen, exploitatie en meedogenloze oorlogen bepalen de geschiedenis van de Buendía’s, waarvan de stichter José Arcadio, een alles beproevende amateur-alchemist, onder meer bewijst dat de wereld rond is: een zinvolle, zij het late ontdekking.

Over de auteur : Gabriel García Márquez (1927-2014) was een van de grootste schrijvers van zijn tijd.  In 1967 verscheen zijn debuutroman “Het kwade uur” in vertaling bij Meulenhoff.  Met “Honderd jaar eenzaamheid” vestigde hij wereldwijd zijn naam.  In 1982 ontving hij de Nobelprijs voor de Literatuur.  Van zijn boeken werden wereldwijd miljoenen exemplaren verkocht.  Hij overleed in 2014 op 87-jarige leeftijd in zijn woonplaats Mexico-stad.

In de pers : “Een groot schrijver, zijn werk heeft de Spaanstalige literatuur prestige gegeven.” (Mario Vargas Llosa)

“Márquez was een van de grootste en meest visionaire schrijvers, al sinds mijn jeugd een van mijn favorieten.”  (Barack Obama)

Aanrader : Van ‘Honderd jaar eenzaamheid’ werden meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht in ruim 30 talen. Ware wereldliteratuur, die van Márquez het tweede exportproduct van Colombia maakte, helaas na de cocaïne. In 2009 vonden auteurs uit alle continenten dat dit boek de wereldliteratuur het meest had vormgegeven, de afgelopen kwarteeuw. Als je iets wil lezen over de Colombiaanse cultuur en haar geschiedenis, dan is het zeker dit boek.  

Voor Márquez zelf was het boek ook een terugkeer naar de wereld van zijn grootouders, door wie hij de eerste tien jaar van zijn leven werd grootgebracht.

ISBN : 9789029091848

Blz. : ca. 480

Oorspronkelijke titel : Cien Años de Soledad

Prijs : € 25

Uitgeverij : Meulenhoff

 

Het geheime leven van kleuren    (Kassia St Clair) Non-fictie, Kunst

Mooi uitgegeven full colour boek over de geschiedenis van kleuren.

Over de wereld van kleur is nog nooit zo leuk en toegankelijk geschreven.

Elke kleur heeft een vaak onbekend maar altijd interessant verhaal.

 

In Het geheime leven van kleuren heeft Kassia St Clair haar levenslange obsessie met kleuren gegoten in een uniek boek, waarin ze betoverende verhalen vertelt over de 75 bekendste tinten en kleurschakeringen. Waarom wordt de maagd Maria in de Renaissance bijna altijd in het blauw afgebeeld? Waarom zijn worteltjes oranje? En waarom zie je groen van jaloezie? Het geheime leven van kleuren gaat over mode en politiek, kunst en oorlog, over het geel van Van Goghs zonnebloemen, over Picasso’s blauwe periode, over het rood in de grottekeningen van Lascaux en over de fluorescerende kleuren van punk.
Het geheime leven van kleuren is een levendige geschiedenis van kleuren en de onvergetelijke verhalen die erachter schuilgaan. Het geeft een geheel nieuwe blik op onze geschiedenis en cultuur; na het lezen van dit boek zal kijken naar kleur nooit meer hetzelfde zijn.

Over de auteur : Kassia St Clair studeerde in Bristol en Oxford en is freelance journalist.  Ze schrijft voor The Economist en Quartz over cultuur en design en heeft in Elle Decoration een column over kleur.

Aanrader : Iedere kunstliefhebber of vormgever zal deze mooie uitgave aan zijn collectie willen toevoegen.  Als je houdt van kleuren, dan wil je zeker wat meer weten over het ontstaan van al die kleuren.  Wat betekenen die kleuren en wat is hun verhaal? Ik hou erg van kleur en zal dit boek zeker eens lezen.  Het is een non-fictieboek dat je in stukken kan lezen.  Je hoeft het hele boek niet in één keer uit te lezen.  Je bladert en leest wat je op dat moment aanspreekt.  Wie weet, schilder je nog je gang in magnoliawit of rozerood???

ISBN : 9789029091732

Blz. : 366

Prijs : € 24,99

Uitgeverij : Meulenhoff

 

Mama ik mis je  ( Cathy Glass)

Het waargebeurde verhaal van een klein meisje dat wanhopig graag naar huis wil.

Het ontroerende verhaal van een meisje en de strijd om haar voogdij.
Op de dag dat de vierjarige Alice naar het pleeggezin van Cathy zou gaan, wordt ze onverwacht door haar moeder meegenomen. Alice’s  moeder, drugsverslaafd en geestelijk ziek, probeert wanhopig te voorkomen dat ze haar dochter kwijtraakt.

Cathy maakt drie angstige dagen door tot Alice terug wordt gevonden, veilig maar getraumatiseerd. Al snel verovert de kleine, kwetsbare Alice het hart van Cathy. Ze praat veel over haar moeder, op wie ze dol is, en over hoe fijn ze het vond om bij haar opa en oma te wonen voordat ze naar het pleeggezin werd overgebracht. Het wordt Cathy duidelijk dat Alice heel liefdevol werd opgevoed door haar grootouders en ze begrijpt niet waarom Alice daar niet kon blijven. Het blijkt dat de grootouders te oud worden bevonden – ze zijn begin zestig – en dat men van plan is Alice na een maand bij Cathy over te plaatsen naar haar vader en zijn nieuwe vriendin. De grootouders zijn radeloos: Alice heeft haar vader nooit gekend en hij is volgens hen een gewelddadige drugsdealer.

Cathy’s opvoedkundige ervaringen worden op veel manieren op de proef gesteld als ze een veilig en gelukkig thuis voor Alice probeert te vinden. Als er uiteindelijk vragen worden gesteld over de geschiktheid van Alice’ vader, komt zijn ware aard naar boven…

ISBN : 9789022580028

Blz.:  336

Uitgeverij : Boekerij

Prijs : € 18,99

Eerder verschenen : 

Cathy is een ervaren pleegouder, maar niemand had haar kunnen voorbereiden op de komst van Jodie, een achtjarig meisje met zoveel gedragsproblemen dat ze in vier maanden tijd bij vijf verschillende gezinnen wordt geplaatst.Cathy besluit Jodie in huis te nemen en is vastbesloten om haar gedrag te begrijpen. Zal zij slagen waar vijf andere verzorgers hebben gefaald?

Langzaam wint Cathy het vertrouwen van Jodie, en haar gedrag verbetert aanzienlijk. Stukje bij beetje onthult het meisje de schokkende en hartverscheurende details van haar mishandeling door de mensen die haar hadden moeten liefhebben en beschermen. Cathy belooft haar dat ze voor haar zal vechten, wat er ook gebeurt, want haar liefde voor de verwaarloosde Jodie is onverwoestbaar.

 

 

Lucy was al elf jaar toen ze, na drie jaar van opvanggezin naar opvanggezin gestuurd te zijn, bij Cathy Glass terechtkwam. Lucy weigerde te eten en liep jaren achter in haar ontwikkeling. Iedereen was bang dat de schade onomkeerbaar was, maar Cathy had jarenlange ervaring met de begeleiding van mishandelde kinderen. Als het haar niet lukte tot Lucy door te dringen, kon niemand het… Cathy was Lucy’s laatste hoop en ze zette alles op alles om haar eindelijk het liefhebbende gezin te geven dat ze zo lang had moeten missen. Dan gebeurt er iets wat haar nooit eerder is overkomen: ze verliest haar hart. Van alle kinderen die ze heeft opgevangen en verzorgd, is Lucy dat ene kind dat ze nooit meer los wil laten… Met ontroerende oprechtheid laat Cathy Glass zien dat ook een diep beschadigd kind een gelukkig leven kan leiden.

 

Over de auteur : Cathy Glass is al meer dan 25 jaar pleegouder en heeft in die tijd meer dan honderd kinderen onder haar hoede gehad.  Ze is moeder van drie tieners, onder wie een geadopteerde dochter.  Ze schrijft onder een pseudoniem.

In de pers : “De Britse pleegmoeder Cathy Glass legt haar persoonlijke ervaringen vast in beklijvende romans.” (De Telegraaf)

“De auteur weet met haar indringende schrijfstijl het onderwerp pleegzorg bij je binnen te laten komen en je aan het denken te zetten.” (NBD Biblion)

“Pleegouders krijgen zelden de eer die ze verdienen, maar Cathy Glass’ boeken kunnen dat allemaal veranderen.” (First Magazine)

Aanrader : Deze drie boeken vertellen over de waargebeurde verhalen van een pleegmoeder en haar kinderen.  Hoe ze telkens opnieuw weer omgaat met de moeilijke problematiek van kinderen die van hun ouders worden weggenomen.  Ze probeert de kinderen zoveel mogelijk op te vangen in een “thuis” en ze helpt hen de trauma’s die ze meebrengen,  te verwerken.  Het zijn hartverscheurende verhalen, maar ik denk dat het goed is dat we ook af en toe eens zo’n verhaal lezen.  Dat we beseffen dat er heel wat kinderen in die situaties zitten en geholpen moeten en kunnen worden.  Misschien maakt het iets in je los ?

Ziezo, dit was het voorlopig voor de maand mei.  Hopelijk zit er een boek tussen die jou aanspreekt.  Geniet ervan !!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *