Mickey Mouse 90 !!!

Disney viert 90ste verjaardag Mickey Mouse met groot feest

De Disneyfiguren Mickey en Minnie Mouse
 Mickey Mouse mag dit jaar 90 kaarsjes uitblazen. Reden genoeg voor The Walt Disney Company om een groot feest te houden. Disney lanceert het hele jaar lang wereldwijd tal van evenementen om het iconische figuurtje te vieren: van een exclusieve modeshow en nieuw tv-programma tot een spetterende show in de Disney-parken.

De festiviteiten begonnen op 7 maart 2018 en gaan door tot in 2019. Aftrappen doet Disney met “The Happiest Show on Earth” – een modeshow met een nieuwe Mickey Mouse collectie ontworpen door Carol Lim en Humberto Leon, de oprichters van het Amerikaanse couture-merk Opening Ceremony.

De samenwerking van Disney met Opening Ceremony kadert in de lancering van “Mickey the True Original”, een wereldwijde ode aan het cultureel erfgoed, de persoonlijkheid en de status van het popcultuur icoon. Disney wil zo de impact van Mickey op het verleden, het heden en de toekomst in de kijker zetten.

“The Worlds Biggest Mouse Party”

De Disney parken zetten Mickey’s verjaardag in de spotlight vanaf 18 november 2018 met speciale merchandise, fotolocaties en evenementen. Maar dat is niet alles. De iconische muis krijgt meer aandacht dan ooit tevoren met een grote viering op de Amerikaanse tv-zender ABC, speciale uitzendingen op Disney Channel, nieuwe boeken en strips, nieuwe limited edition merchandise en een nieuwe Disney On Ice show ‘Mickey’s Special Celebration’ die ook dit jaar naar Europa komt.

Sinds zijn debuut op het groot scherm in ‘Steamboat Willie’ op 18 november 1928 in het Colony Theatre in New York is Mickey de wereldwijde ambassadeur van The Walt Disney Company. Sindsdien verscheen hij in meer dan honderd cartoons. Mickey’s optimistische visie en innemende persoonlijkheid blijft elke dag fans van over de hele wereld bekoren.

Fans kunnen via de hashtag #Mickey90 het hele gebeuren volgen op sociale media.

9 feitjes die je nog niet wist over Mickey Mouse

Hieperdepiep hoera! Mickey Mouse is 90 jaar geworden! Mickey was namelijk voor het eerst op 15 mei 1928 te zien op het witte doek in de tekenfilm Plane Crazy. Dit zijn 9 feitjes die je nog niet wist over deze iconische muis.

1. Mortimer Mouse

Het had niet veel gescheeld of we hadden Mickey gekend als Mortimer Mouse. Walt Disney’s vrouw, Lilian, overtuigde hem ervan om de muis toch Mickey te noemen. Ze dacht dat hij dan populairder zou zijn. Mortimer is nu de naam van de rivaal van Mickey.

2. Mickey’s eerste woorden

Mickey is gecreëerd ten tijde van de stomme films, daarom praatte Mickey niet de eerste jaren. Tot de film The Karnival Kid in 1929 verscheen. Mickeys eerste woorden waren “Hot dog” en is ingesproken door Walt Disney zelf.

3. Minnie Mouse

De eerste keer dat Mickey Minnie zijn vriendinnetje noemde was ook in 1929. In de film Mickey’s Follies zong hij Ik Heb Een Schatje… Ze Is Mijn Kleine Minnie Mouse.

4. Daar komt de bruid

We hebben het nog nooit gezien in een tekenfilm, maar Mickey en Minnie zijn samen getrouwd. Wayne Allwine is de officiële stem van Mickey Mouse van 1977 tot en met 2009. Russi Taylor is de officiele stem van Minnie Mouse. Russi en Wayne zijn ook, net als de muizen, getrouwd.

5. Walk of Fame

Mickey Mouse is het eerste tekenfilmfiguurtje dat een ster heeft gekregen op de Hollywood Walk of Fame. Dit gebeurde in 1978 ter ere van zijn 50ste verjaardag.

6. Muizenhandje

Mickey Mouse heeft maar vier vingers. Walt Disney vond namelijk dat vijf vingers te veel waren voor een muis en het scheelt ook tijd en geld om vier vingers te tekenen in plaats van vijf.

7. Mickey Mouse Village

Walt Disney heeft er aan gedacht om attractiepark Disneyland de naam Mickey Mouse Village te geven.

8. Mini muis

Als je als Mickey Mouse mascotte wilt rondlopen in Disneyland moet je tussen de 142 en 157 centimeter lang zijn

9. Hidden Mickeys

In elke Disney film zie je verborgen silhouetten van Mickey. De zogeheten Hidden Mickeys begon als grapje tussen de tekenaars. Nu is het een bekende sport onder veel Disney liefhebbers om ze te zoeken in de films en parken.

Kijk goed naar de boomstronk voor het everzwijn…
Kijk goed wie tussen het volk zit… (Mickey en Goofy)
Hieronder vind je een heel leuk filmpje !! Verrassing !!
Hier vind je een heeeeeeel oud filmpje !   Mickey in de beginjaren.
Ken je de hidden figures?  De easter eggs ? Dat zijn figuurtjes die verstopt zitten in elke film.  Hier is dat Mickey Mouse.
Je kan ook overal in de Disney films het nummer A 113 vinden.
Dit is het nummer van het lokaal waar ze werken om de films te maken.
Hieronder vind je de Mickey fashion doorheen de jaren.  Echt leuk om te zien en met de gepaste muziek :
Op instagram kun je alles volgen van de feestelijkheden :
#mickey90
Op facebook : Mickey Mouse
                               Mickey 90
Veel plezier ermee !!!