Ellinor leest ….

Ellinor is de 13-jarige dochter van mijn lieve collega Mieke.  Toen ze hoorde dat Loes, mijn metekindje, af en toe een boekje voor mij leest en verslag uitbrengt, wou ze dat ook graag doen.  Ik was maar al te blij, want het is een leuke manier om kinderen aan het lezen te zetten en voor ons om op een aangename manier kennis te maken met de kinderboeken.  Ellinor had net Oliver Twist uitgelezen.  Ik vond dat fantastisch!  Die klassiekers geraken een beetje in de vergeten hoek.  Kinderen willen meestal boeken lezen die “in de mode” zijn. En toch liggen er nog zoveel schatten op hen te wachten…   Gelukkig zijn er nog ouders die hun die boeken aanbieden.  Die rijkdom gaat dus nog niet verloren.

Hieronder vinden jullie het verslag van Ellinor.

Titel : Oliver Twist

Auteur : Charles Dickens

Uitgeverij : Het Laatste Nieuws  (was een reeks met klassiekers)

 

Wat gebeurt er ? Oliver is een jongen die in een weeshuis zit en wordt verkocht aan een begrafenisondernemer.  Hij loopt weg en komt zo terecht bij zakkenrollers en dieven.  Wanneer hij opgepakt wordt en in de rechtzaal komt, wordt Oliver ziek.  Gelukkig is er een oude man die voor hem zorgt.  Maar dan komt hij de bende weer tegen…

Waarom is het een goed boek?  Ik vind het goed omdat het een spannend boek is en hij te maken krijgt met dieven.  Oliver dreigt op het verkeerde pad te raken.

Raad je het boek aan? Ik raad het zeker aan.  Het is een boeiend boek, zeker de moeite om te lezen.   Zeer leuk om te lezen omdat het zonder tekening is, zo kan je je het personage zelf inbeelden.

Een mooie zin?  “In het aarzelende ochtendlicht dreven mistbanken over de velden en weiden.”

Hoofdstuk 21 : schaduwen bij het water…

 

 

 

Nog enkele afbeeldingen van boeken over Oliver Twist :