Winter in het kattencafé

Melissa Daley

Het stadje Stourton-on-the-Hill, in de groene heuvels van de Cotswolds, heeft zijn eerste kattencafé. Hier woont Molly samen met haar kittens in een waar kattenparadijs, terwijl eigenaresse Debbie de gasten haar huisgemaakte delicatessen serveert. Maar zelfs in deze idyllische omstandigheden loopt niet alles volgens plan.

Als Debbies zus met een gebroken hart aanklopt bij het café, staat Debbie erop dat ze bij hen blijft logeren, zolang ze maar wil. Maar Linda komt niet alleen. De katten zijn flink van de kaart door de komst van haar woest keffende hond, Beau. En dit is niet het enige wat tegenzit – Molly’s bestaan wordt onverwacht bedreigd door een Siamese rivaal. Als een van haar kittens ook nog verdwijnt, is het maar de vraag of de aanstaande feestdagen wel zo feestelijk zullen zijn…

  • ISBN-nummer: 9789400511712
  • Verschijningsdatum: 5/11/2019
  • Aantal bladzijden: 304
  • Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers
  • Prijs : € 15,99

Wat vind ik van het boek?

Het is net als bij het eerste boek over Molly. Het verhaal lees je helemaal vanuit het standpunt van het katje Molly. Zalig om te lezen, om je eens helemaal in de plaats te stellen van een kat. Je gaat mee in haar leven, je gaat net als haar denken en reageren. Je begrijpt goed waarom ze iets doet of niet doet. De auteur geeft een heleboel menselijke karaktertrekken aan Molly, Jasper en hun kleintjes. Dat is het grappige. Soms moest ik lachen en dan voelde ik weer erg mee met Molly. Ik begreep haar gevoelens. Dit verhaal is zeker leuk om te lezen en vormt een goede ontspanning. Het is zeker niet saai en per momenten zeer spannend. Vooral wanneer ze op zoek gaat naar twee van haar kittens. Die gevoelens die daar bovenkomen zouden wij ook voelen indien het over onze kinderen zou gaan. Echt heel pakkend. En dan komt er toch nog wat romantiek bij kijken tussen Debbie en John. Vooral op het einde. Zo krijgen we weer een mooie feelgoodroman. Een mooie aanrader voor de grote kattenliefhebber.

Enkele mooie zinnen :

p. 10 : “Open voor koffie, cake en knuffels. (Dit was Molly’s, het enige kattencafé in de Cotswolds.)

p. 101 : De druppels roffelden in een luid staccato op de vuilnisbakken en de metalen brandtrappen.

********************************

Hieronder vind je de recensie van het eerste boek over Molly. Die heb ik al een tijd geleden gepost. Hier maak je ook kennis met de schrijfster. Je vindt er informatie over de kattencafés. En last bus not least : je vindt er ook de foto’s van mijn bezoek aan het kattencafé in Japan (Kobe).

Toch gezellig zo’n lief katje naast je…


Bij Molly’s kun je ook “kattenkopjes” drinken.

Wil je zelf eens naar zo’n gezellige kattencafé? En daar moet je niet helemaal voor naar Japan!

In Brugge : Puss and Books

https://www.pussandbooks.be/

In Kortrijk : Kuro-Neko

www.kuro-neko.be

In Gent : Dreamcatchers

https://wearedreamcatchers.be/nl/kattencafe