Vrouwen in de hoofdrol

Women Rise for All | United Nations

Al een tijdje zie ik veel boeken verschijnen die gaan over sterke vrouwen. Het is belangrijk dat we steeds meer inzien dat man en vrouw niet gelijk zijn maar wel gelijkwaardig! We zullen nooit gelijk zijn en dat is onze sterkte… Wat zou de maatschappij zijn zonder vrouwen? Tja, en dan ga je nu denken : wat is de maatschappij zonder mannen? Dat klopt. Ze zijn er allebei nodig om een leefbare maatschappij te vormen. Een maatschappij in balans. Maar daarvoor moeten er toch nog heel wat taboes aangekaart worden. En dat kunnen we zeker doorgeven aan onze kinderen tijdens onze opvoeding. Dat is natuurlijk niet evident want de meesten van mijn generatie (jaren 60 geboren) zijn nog opgevoed met vaste rollenpatronen van de taken van man en vrouw. Het is wel zo dat we ons al aardig aangepast hebben, maar toch is het niet evident. Ik zie aan de jongere koppels, o.a. mijn zonen en hun partners, dat er een positieve verandering inzit. Zeker in de takenverdeling thuis. Het huishouden is niet meer enkel een zaak van vrouwen, maar de jongens werken ook goed mee. Is fijn om te zien. Wij, als moeders en vaders, ook als grootouders, hebben als mooie taak om de nieuwe generatie op te voeden. We kunnen hen de sleutel aanreiken tot een mooi leven en zij kunnen die deuren openen.

Hieronder vind je een aantal boeken die nu pas verschenen zijn of nog verschijnen over die sterke vrouwen.

Het eerste boek dat al zeker op mijn lijstje staat, is : ‘Er was eens een dapper meisje’ van Karen Hellemans, hoofdredacteur van Libelle. Zij maakte tijdens corona werk van haar jeugddroom : een kinderboek schrijven. Ze vertelt in dat boek over het levensverhaal van vijftig Vlaamse vrouwen op kleine-mensjesmaat. Want groot dromen, daar begin je beter al heel vroeg mee.

De meesten onder ons werden groot met verhalen vol vrouwelijke sprookjesfiguren – van verliefde zeemeerminnen, over dappere zeepiraten tot inventieve verhalenvertelsters. Maar na duizend-en-een-nachten vol verzonnen vrouwen is het hoog tijd om de echte heldinnen van vandaag te leren kennen. Vijftig verhalen voor het slapengaan, die je klaarstomen voor morgen. Want wie jij morgen wordt, daar ben je vandaag al aan begonnen.

En dat grote dromen klein beginnen, dat weten ook de dappere meisjes in dit boek. Soms door sneller te sprinten dan de pestkop van hun kleine broer, door hun klasgenootjes een lastige vraag te durven stellen of door een fascinatie voor kleurrijke jukeboxen of handige salopettes.

Een sprookjesachtige inkijk in de jeugd van onder anderen nieuwsanker Fatma Taspinar, bierbrouwer Rosa Merckx, sprinter Kim Gevaert, sopraan Astrid Stockman, fotograaf Lieve Blancquaert, rector Caroline Pauwels en F-16-piloot Anne-Marie Jansen.

Auteur(s): Karen Hellemans

Uitgeverij: Pelckmans

Aantal bladzijden: 102

(EAN):9789464017991

Verschijningsdatum: 17/10/2022

Uitvoering:HardcoverAfmetingen:225 mm x 190 mm

Prijs : € 20


Een verdwenen zus, een belofte en een eiland vol geheimen: hét boek voor lezers van Lucinda Riley en Santa Montefiore.

Frankrijk, 1923. Als een groot schandaal aan het licht dreigt te komen, vlucht Rosalie Delacroix weg van haar familie in Parijs. In de donkere straten en exotische nachtclubs van Malta hoopt ze een nieuw leven tegemoet te gaan.

Malta, 1944. Nadat een groot familiegeheim uit is gekomen, moet ook Florence Frankrijk ontvluchten. Wanneer ze na lange omzwervingen bij haar moeder in Engeland aankomt, wordt ze daar allesbehalve hartelijk ontvangen. Haar moeder kijkt niet naar haar om, maar heeft wel een vreemd verzoek: of Florence op zoek wil gaan naar haar verdwenen tante Rosalie, die naar verluidt op Malta woont. Maar er woedt oorlog in Europa en het enige aanknopingspunt is een jaren oude brief….

Auteur(s): Dinah Jefferies

Uitgeverij: Harpercollins

Aantal bladzijden: 400

(EAN):9789402711318

Verschijningsdatum: 9/11/2022

Uitvoering: Paperback

Prijs : € 21,99


Anne Jacobs is de auteur van ‘De Weesmeisjes’-serie. Dit boek is het eerste deel van een nieuwe serie.

Het verhaal van Liefde op de savanne, het eerste deel in de Savanne-serie van bestsellerauteur Anne Jacobs, begint in het noordelijkste stukje van Duitsland, 1880. De 22-jarige Charlotte droomt van avontuur en de wijde wereld intrekken, maar haar grootouders hebben liever dat ze een geschikte echtgenoot kiest. Na een lange verkering accepteert ze daarom het huwelijksaanzoek van koopman Christian. Ze is geïntrigeerd door zijn winkel met exotische specerijen, tabak en spullen uit verre streken. Niet veel later slaat het noodlot echter toe: Charlotte ontdekt dat Christian aan de rand van de financiële afgrond staat.

Charlotte weet dat ze maar één kans op een gezamenlijke toekomst hebben: ze moeten Duitsland verlaten en ver weg een nieuw leven beginnen. En dat gaat niet zomaar. Ze zal heel wat obstakels moeten overwinnen voor ze haar geluk vindt…

Liefde op de savanne is het eerste deel in een gloednieuwe serie vol liefde en geheimen, met in het middelpunt een sterke jonge vrouw.

Auteur(s): Anne Jacobs

Uitgeverij: Xander Uitgevers B.V.

Aantal bladzijden:480

Reeks: De Savanne Reeks nummer: nr. 1

(EAN): 9789401618632

Verschijningsdatum: 3/11/2022

Uitvoering: Paperback

Prijs : € 22,99


Drie generaties vrouwen vertellen het verhaal van Oekraïne, voor lezers van De tatoeëerder van Auschwitz. Per boek gaat € 2,50 naar hulp aan Oekraïne.

In 1929 leidt de zestienjarige Katya nog een onbezorgd leven; ze wordt omringd door familie en is verliefd op haar buurjongen. Maar Stalins plan om Oekraïne, de graanschuur van Europa, in te lijven bij het communistische
collectief roept een afschuwelijke hongersnood over het land af. Buren verdwijnen, voedsel wordt schaars en verzet wordt betaald. Toch lonkt er zelfs in de donkerste tijden liefde voor Katya.

Zeventig jaar later. Omdat Katya’s kleindochter Cassie jong weduwe is geworden, trekt ze tijdelijk bij haar oma in. Daar ontdekt ze het dagboek van haar grootmoeder, dat het schokkende verhaal achter haar familie onthult: een verhaal over hoop, doorzettingsvermogen en liefde onder de meest barre omstandigheden.

‘Een krachtig, ontroerend debuut. De tragische historie loopt pijnlijk parallel met de huidige crisis, en op elke pagina is de Oekraïense aard voelbaar: onbuigzaam, onwrikbaar, onbreekbaar.’ Kate Quinn, auteur van Het Alice-netwerk

Auteur(s): Erin Litteken

Uitgeverij: Harpercollins

Aantal bladzijden: 368

(EAN):9789402711271

Verschijningsdatum: 5/09/2022

Uitvoering: Paperback

Prijs : € 22,99


De alom bekende Nicholas Sparks heeft weer een prachtig boek geschreven :

Een prachtig kerstboek, om te geven of juist om zelf te lezen, van de auteur van The Notebook en Message in a Bottle

Als je één wens mocht doen?

Voor Maggie Dawes was 1996 het jaar waarin alles veranderde. Op zestienjarige leeftijd werd ze weggestuurd om bij een tante te gaan wonen die ze nauwelijks kende, op een afgelegen eiland in North Carolina. Ze voelde zich eenzaam en ellendig, totdat haar tante haar voorstelde aan Bryce Trickett, een van de weinige andere tieners op het eiland. Bryce was behalve knap ook een leuke, oprechte jongen. Hij liet haar zien dat er genoeg was om van te houden in het winderige stranddorpje, zelfs buiten het hoogseizoen. En hij leerde haar fotograferen, een passie die ze de rest van haar leven zou behouden.

Vijfentwintig jaar later is Maggie een gerenommeerde reisfotograaf die in New York City woont. Ze verdeelt haar tijd tussen het runnen van een succesvolle galerie en het fotograferen van afgelegen en iconische locaties over de hele wereld. Maar dit jaar is ze onverwacht thuis in de kerstvakantie, worstelend met een ontnuchterende medische diagnose. Ze wordt langzaam afhankelijker van haar jonge assistent en begint steeds meer op hem te leunen. Terwijl ze samen de laatste dagen van het jaar aftellen, begint Maggie hem het verhaal van een andere kerst te vertellen, tientallen jaren eerder – en van de liefde die haar leven voor altijd veranderde.

Auteur(s): Nicholas Sparks

Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V.

Aantal bladzijden: 399

(EAN):9789022597576

Verschijningsdatum: 28/10/2022

Uitvoering: Paperback

Prijs : € 20,99


Het perfecte boek voor de vele fans van Bridgerton en historische romans.

Elizabeth I is de koningin van Engeland. Ze is de onbetwiste machthebber, maar er broeit iets. Wordt er een complot tegen haar gesmeed? Om die vraag te beantwoorden heeft ze een spion nodig, en er is maar één persoon die hiervoor in aanmerking komt: Tom, de jonge apotheker aan het hof…

Eeuwen later krijgt Mathilde, die met haar camper door Europa zwerft, een brief die haar hele leven op zijn kop zet. Ze heeft het huis Lutton Hall in Engeland geërfd. Met het plan haar nieuwe bezit zo snel mogelijk te verkopen gaat ze ernaartoe, maar na een angstaanjagende ontdekking beseft ze dat ze niet zomaar weg kan. Slaagt ze erin de geheimen van het huis te ontrafelen? En zal ze eindelijk een plek vinden waar ze zich thuis voelt?

Auteur(s): Clare Marchant

Uitgeverij: Harpercollins

Aantal bladzijden:336

(EAN):9789402711264

Verschijningsdatum: 11/01/2023

Uitvoering: Paperback

Prijs : € 21,99


Gescheiden moeder van twee Isa Vogels wil een lief, maar zoekt love in all the wrong places. Na een pijnlijke breuk aan de vooravond van de lockdown komt ze muurvast te zitten in haar huis en in zichzelf. Wanneer haar job bij een hip evenementenbureau op pauze wordt gezet, stort ze zich op een datingapp om de eenzaamheid te ontvluchten. De start van een rollercoaster aan absurde, gênante en stomende avonturen die haar dwingen de confrontatie aan te gaan met de demonen uit haar verleden. Stap voor stap komt ze zo weer thuis, bij zichzelf. Een hartverwarmend verhaal vol speelse knipogen over vallen, opstaan en weer doorgaan.

Heerlijk herkenbare chicklit over het hobbelige hindernissenparcours van hartenpijn en helen, met een hoog Bridget Jones-gehalte en een Eat, Pray, Love-boodschap.

Tragisch-hilarische life and love story met snedige gebroken-hartenhumor en een scherpe blik achter de schermen van de moderne datingscene.

Auteur(s): Wendy Devisch

Uitgeverij: Manteau

Aantal bladzijden: 205

(EAN): 9789022338964

Verschijningsdatum: 27/05/2022

Uitvoering: Paperback

Prijs : € 21,99


In Het brievenspoor van Tracy Rees wordt Amy Snow verstoten als haar adoptieve zus Aurelia komt te overlijden. Maar dan blijkt dat deze haar een erfenis heeft nagelaten, inclusief mysterieuze brieven.

De meeslepende roman Het brievenspoor van Tracy Rees, bekend van o.a. Het geheim van Silvermoor en De rozentuin, begint in het Engeland van de negentiende eeuw. Op het landgoed van haar familie vindt de achtjarige Aurelia een baby in de sneeuw. Ze haalt haar ouders over het kind te adopteren en noemt haar Amy Snow. De twee meisjes groeien op als zusjes, maar als Aurelia op haar drieëntwintigste overlijdt wordt Amy onmiddellijk van het landgoed verbannen. De familie heeft haar nooit gemogen en zelfs de bedienden kijken op haar neer.

Amy’s wereld stort in. Aurelia was alles wat ze had. Maar dan blijkt dat Aurelia haar een bijzondere erfenis heeft nagelaten: een mysterieuze reeks brieven met geheime aanwijzingen. Als het Amy lukt om de zoektocht te voltooien, wacht haar een ontdekking die haar leven voorgoed zal veranderen…

Auteur(s):Tracy Rees

Uitgeverij: Xander Uitgevers B.V.

Aantal bladzijden: 464

(EAN): 9789401617871

Verschijningsdatum: 7/10/2022

Uitvoering: Paperback

Prijs : € 20,99


Voor de fans van The Crown en Bridgerton

Ik volg de reeks op Netflix. Echt goed !

Wanneer de opstandige Elisabeth (Sisi) de keizer van Oostenrijk ontmoet, verstoort hun bedwelmende liefde de machtsstructuur van het Weense hof volledig. Na de bruiloft moet de jonge keizerin niet alleen voor zichzelf opkomen tegenover haar schoonmoeder, de soevereine en op macht beluste Sophie, maar ook tegenover Frans Jozefs broer Maximiliaan, die zelf naar de troon verlangt – en naar Sisi.

Terwijl vijandelijke troepen zich vormen aan de grenzen van het Habsburgse rijk, komt het volk in Wenen in opstand tegen de keizer. Elisabeth moet erachter zien te komen wie ze kan vertrouwen en hoe hoog de prijs is die ze bereid is te betalen om een echte keizerin te zijn, en een baken van hoop voor haar volk.

Auteur(s): Gigi Griffis

Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V.

Aantal bladzijden: 302

(EAN): 9789022597354

Verschijningsdatum: 11/10/2022

Uitvoering: Paperback

Prijs : € 20


Perfect voor de lezers van Agneta’s erfenis, Het weesmeisje en De zeven zussen

Kassel, 1830. De twintigjarige Elise Rosen runt samen met haar moeder en grootmoeder een kleine hoedenmakerij. Klanten van over de hele wereld komen naar hun winkel voor de prachtigste hoedencreaties. Het bedrijfje opent voor Elise de deuren naar een toekomst waar ze nooit van had durven dromen: een plek binnen de hoogste sociale kringen.

Op een dag maakt Elise kennis met de jonge Sybilla von Schönhoff, met wie ze al snel goede vrienden wordt. Ook leert ze Sybilla’s verloofde Johann kennen, die tot Elises grote schrik stapelverliefd op haar wordt. Verwikkeld in tweestrijd probeert Elise haar gevoelens te negeren, tot ze op een dag op een lang bewaard geheim stuit. Kiest Elise voor haar vriendschap of voor de liefde?

Auteur(s): Marie Lamballe

Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V.

Aantal bladzijden: 446

Reeks: De vrouwen van Atelier Rosen

Reeksnummer: nr. 1

(EAN): 9789022595978

Verschijningsdatum: 25/10/2022

Uitvoering: Paperback

Prijs : € 20,99


Dit boek ben ik nu aan het lezen en ben er al helemaal in. Ze vertelde over haar boek op de boekenbeurs Boektopia in het interview dat ik kon volgen. Was supergoed! Ze vertelde ook dat het voor een deel autobiografisch was… vooral over die eetstoornis. Zelfs niemand in haar familie wist erover. Sterk van haar…

Morgen zal het beter gaan van Tatiana de Rosnay is een aangrijpende roman over ouder worden, vriendschap en hoe goed we de ander kennen.

Op weg naar de crèche van haar zoontje is Candice getuige van een auto-ongeluk waarbij een oudere vrouw, Dominique, zwaargewond raakt. Er ontstaat een bijzondere band tussen de twee vrouwen, maar Candice’ vrienden zijn achterdochtig; Dominiques rol in het leven van Candice en haar zoontje wordt steeds groter. Klopt dit wel? Tegelijkertijd komt ze erachter dat haar vader een dubbelleven heeft geleid. Hij blijkt meerdere geheime relaties te hebben gehad, waarvan Candice nooit geweten heeft. De spanningen en emoties lopen almaar hoger op. Er ontspint zich een zolaësk familiedrama, vol plotwendingen, intriges, geheime liefdes, mysterieuze brieven en jaloezie; Dominique vertoont gelijkenissen met Zola’s maîtresse en woont in hetzelfde appartement, en de geschiedenis lijkt zich te herhalen.

Met Morgen zal het beter gaan schreef De Rosnay een intense roman over relaties, de geheimen die huizen herbergen en hoe deze geheimen mensen door de eeuwen heen verbinden. Daarnaast snijdt Tatiana de Rosnay in Morgen zal het beter gaan op gevoelige wijze het taboe op eetstoornissen aan.

Auteur(s):Tatiana de Rosnay

Uitgeverij: Ambo|Anthos

Aantal bladzijden: 303

(EAN):9789026361593

Verschijningsdatum: 28/10/2022

Uitvoering: Paperback

Prijs : € 22,99

Wat was ze vriendelijk en warm !

Een vrouw die in de keuken gerechten vult met verlangens en verdriet. Een dochter die in brieven aftelt tot het weerzien van haar geliefde. Een kleindochter die in essays een taal geeft aan de onherbergzaamheid van familieverbanden.

Half leven onderzoekt hoe het is je te verhouden als moeder, dochter, grootmoeder, echtgenote, weduwe, geliefde, vrouw. De vrouwen reflecteren op zichzelf en hun wereld, maar vooral houden ze elkaar een spiegel voor, terwijl hun levens bewegen, botsen en verstrengelen.

Op zintuiglijke wijze voert Aya Sabi vervlogen en verdrukte herinneringen op, van ontheemding en vervreemding, van Marokko tot de Lage Landen. Een familiekroniek over hoe pijn blijft zingen, generaties openbreekt en verbindt. Over hoe thuis soms de warmte is die een mens afgeeft, maar ook de kilte is die een mens mee kan brengen.

Aya Sabi (1995) is schrijver en columnist. Haar verhalenbundel Verkruimeld land (2017) werd genomineerd voor de Lang Zullen We Lezen-trofee en de Opzij Literatuurprijs. In 2020 werd ze door NRC benoemd tot een van de literaire talenten van het jaar. Half leven is haar ambitieuze en ingenieuze romandebuut.

Auteur(s): Aya Sabi

Uitgeverij: Das Mag Uitgeverij B.V.

Aantal bladzijden: 305

(EAN):9789493168442

Verschijningsdatum: 26/08/2022

Uitvoering: Paperback

Prijs : € 23,99


Zingen is Anna’s grote geluk. Zij heeft de stem, het talent en de ambitie, maar een carrière als zangeres is voor een meisje uit haar milieu eind negentiende eeuw ondenkbaar. Met de opkomst van de vrouwenbeweging, het Palingoproer in de Jordaan en de oprichting van het Concertgebouw breekt echter een nieuwe tijd aan. Gesterkt door de eigenzinnigheid en vrijheidszin van schrijvers als Kloos, Verwey, Van Eeden en Van Deyssel, in wier entourage zij terechtkomt, durft Anna haar eigen weg te gaan.

Zij oefent in stil verweer haar stem en zet, als onafhankelijke vrouw, haar eerste eigen stappen in de muziek en de liefde. Dan blijkt dat zij buiten de macht van haar familie heeft gerekend…

Auteur(s): Arthur Japin

Uitgeverij: De Arbeiderspers

Aantal bladzijden: 336

(EAN):9789029542869

Verschijningsdatum: 30/08/2022

Uitvoering: Hardcover

Prijs : € 24,99


Al bijna een miljoen exemplaren verkocht van de boeken van Corina Bomann in Nederland en Vlaanderen

Eigenlijk kan Anna Kerstmis niet uitstaan. Om haar broer een plezier te doen stapt ze dit jaar toch in de trein om het feest met haar familie te vieren. Maar door allerlei -tegenslagen ontaardt de reis in een winterse roadtrip per sneeuwschuiver en pick-uptruck. Zo heeft Anna ruim de tijd om eindelijk eens goed over haar verleden en zichzelf na te denken. Misschien is het tijd voor verzoening?

Auteur(s): Corina Bomann

Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V.

Aantal bladzijden: 224

(EAN): 9789022597699

Verschijningsdatum: 4/10/2022

Uitvoering: Paperback

Prijs : € 12,99


Wij, Elisabethis het persoonlijke verhaal van kroonprinses Elisabeth van België. Tegelijk is het het relaas van alle heersende koninginnen van vandaag én de geschiedenis van de meest onuitwisbare vorstinnen aller tijden. Het is het verhaal van: gruwelijke wedijver, nietsontziende ambitie, bedrieglijke manipulatie, vernederende schandalen, meervoudig overspel en lafhartige moord. En dat is dan nog enkel de bijdrage van de mannen.

Wij, Elisabethis een verkenning van wat vrouwelijk leiderschap in de eenentwintigste eeuw is en kan zijn. Daarnaast is het de nietsverhullende kroniek van eenentwintig onnavolgbare vorstinnen en één kroonprinses die klaar is om het te worden.Het is geschreven met één jonge vrouw in gedachten, maar met het levensverhaal voor ogen van eenentwintig vrouwen die u bij de voornaam kent, waaronder: Diana, Kate, Camilla, Elizabeth, Grace, Charlene, Victoria, Amalia en Máxima.

Wij, Elisabethis een boek dat het koningschap bekijkt vanuit het standpunt van de vrouw, geschreven door een man die van communicatie, leiderschap en koningszaken zijn expertise heeft gemaakt.

Auteur(s): Jo De Poorter

Uitgeverij: Pelckmans

Aantal bladzijden: 351

(EAN):9789464019377

Verschijningsdatum17/10/2022

Uitvoering: Hardcover

Prijs : € 27,50


Misschien bestaan er geen mooie oplossingen voor de grote uitdagingen in het leven, of bondige antwoorden op de moeilijke vragen, maar Michelle Obama gelooft dat we allemaal de tools kunnen vinden en toepassen die ons zullen helpen om ons succesvol aan te passen aan veranderingen en tegelijkertijd standvastig te blijven, terwijl we met de stroom meegaan. In Het licht in ons gaat ze open en eerlijk het gesprek aan met de lezer en behandelt ze vragen waarmee velen van ons worstelen: hoe bouwen we langdurige en eerlijke relaties op? Kunnen we kracht en verwantschap ontdekken in onze verschillen? Hoe pakken we onze gevoelens van onzekerheid of hulpeloosheid aan? Wat doen we als we het gevoel krijgen dat het allemaal te veel begint te worden?

Michelle Obama deelt haar persoonlijke ervaringen en biedt originele inzichten over verandering, uitdaging en kracht, waaronder haar overtuiging dat als we het licht in ons laten stralen voor anderen, we ook de rijkdom en mogelijkheden van de wereld om ons heen kunnen verlichten, zodat we diepere waarheden ontdekken en nieuwe wegen vinden om ons te ontwikkelen. Ze put uit haar ervaringen als moeder, dochter, echtgenote, vriendin en first lady als ze ons vertelt welke gewoonten en principes ze heeft ontwikkeld om allerlei obstakels in het leven te overwinnen. En die verworven wijsheid helpt haar steeds weer om te ‘worden’ wie ze is. Ze gaat dieper in op haar waardevolste methoden zoals ‘vriendelijk beginnen’, ‘erboven uitstijgen’ en met vertrouwde vrienden en mentors een ‘keukentafel’ opzetten. Met haar kenmerkende humor, openhartigheid en betrokkenheid behandelt ze ook onderwerpen die te maken hebben met ras, gender en zichtbaarheid, waarbij ze de lezer aanmoedigt om angsten te overwinnen, kracht te vinden in saamhorigheid en stoutmoedig te leven.

‘Als we in staat zijn ons eigen licht te ontdekken, krijgen we ook het vermogen om het te gebruiken,’ schrijft Michelle Obama. Het licht in ons is een waardevolle verzameling indrukwekkende verhalen en diepzinnige adviezen die de basis zal vormen van gesprekken. Maar ook zal het de lezer inspireren om zijn eigen leven onder de loep te nemen, zijn bron van vreugde te ontdekken en in een turbulente wereld betekenisvolle relaties aan te gaan.

Auteur(s): Michelle Obama

Uitgeverij: Hollands Diep

Aantal bladzijden: 304

(EAN): 9789048867257

Verschijningsdatum: 15/11/2022

Uitvoering: Paperback

Prijs : € 26,99


In haar unieke, beeldende, empathische stijl, doet bestsellerauteur Raynor Winn in het spectaculaire Landlijnen verslag van de zwaarste wandeltocht die zij en haar man Moth tot nu toe ondernamen. Te beginnen met de Cape Wrath Trail – een zware tocht van honderden kilometers door de Schotse Hooglanden, over afgelegen bergen, door gletsjerdalen en langs diepe lochs – maken zij uiteindelijk en maandenlange tocht van meer dan 1600 kilometer, van het uiterste noorden van Schotland naar de vertrouwde kust van het zuidwesten.

Hoe verhouden wij ons tot elkaar, en tot het land, vraagt zij zich af, nu de breuklijnen tussen de verschillende naties steeds groter lijken te worden? Hebben we nog genoeg gezamenlijks om het behoud van de aarde en de natuur voorrang te kunnen geven? Intussen gaat de gezondheid van Moth gestaag achteruit. Het lopen van het South West Coast Path heeft destijds aantoonbaar geholpen. Eén zijn met natuur redde hen in hun donkerste tijden, maar zal het nu opnieuw zijn magische uitwerking hebben?

In het meesterlijke Landlijnen beschrijft Winn de vaak zware tocht in haar schitterende, heldere taal: de vreemden en vrienden, de wilde natuur en de dieren die zij onderweg tegenkomen. Daarbij weet ze niet alleen het fysieke land, maar ook het onzekere toekomstpad van deze tijd onnavolgbaar in kaart te brengen. Landlijnen beschrijft een onvergetelijke reis die vol onzekerheid begint, en die alleen maar kan eindigen met hoop.

Auteur(s): Raynor Winn

Uitgeverij: Pelckmans

Aantal bladzijden: 351

(EAN): 9789463822398

Verschijningsdatum: 19/09/2022

Uitvoering: Paperback

Prijs : € 23,99


Dit prachtig woordencadeautje is als een warm dekentje rond je hart …

Warme rijmpjes om te delen met iedereen die je lief is. Dit doosje vol wenskaarten strooit liefs, geeft rust, biedt troost boost zelfvertrouwen, schenkt veerkracht en toont vriendschap. Een kaartje voor iedere gelegenheid die vraagt om zachtheid en een dekentje om je schouders.

Voor iedereen die een papieren knuffel wil geven. Een blijk van ‘Hé, ik denk aan jou’.

Auteur(s): Liz is More

Uitgeverij: Pelckmans

Aantal bladzijden: 30 wenskaarten

(EAN): 9789463104401

Verschijningsdatum: 29/09/2022

Uitvoering: Paperback

Prijs : € 19,50


Een boek dat ik net gelezen heb en dat ik gewoonweg schitterend vind, is ‘De Jane’s’ Nu merk ik dat er nog een andere cover is en dat is deze hieronder :

(Binnenkort volgt mijn recensie)

2017. Wanneer Angela Creighton een hartverscheurende brief ontdekt in een stapel vergeten post, is ze vastbesloten om de beoogde ontvanger te vinden. Haar zoektocht voert haar terug naar de jaren ’70 en ’80, toen een groep dappere vrouwen een illegaal ondergronds abortusnetwerk runde in Toronto, alleen bekend onder de gefluisterde codenaam ‘Jane’…

1971. Als tiener werd dr. Evelyn Taylor gedwongen haar baby af te staan voor adoptie – een trauma waar ze nooit van is hersteld. Jaren later vormt dat de basis voor haar beslissing zelf onderdeel te worden van het Jane-netwerk.

1980. Als de twintigjarige Nancy Mitchell via het Jane-netwerk dokter Taylor ontmoet, is dat het begin van haar inzet voor het recht van vrouwen om zelf te kiezen wat er met hun lichaam gebeurt.

Een onvergetelijk debuut over drie generaties vrouwen die vechten voor hun recht om te kiezen.

Auteur(s): Heather Marshall

Uitgeverij: De Fontein Romans & Spanning

Aantal bladzijden:368

EAN): 9789026155376

Verschijningsdatum: 27/09/2022

Uitvoering: Paperback

Prijs : € 20


En last but not least : een heerlijke thriller

(Recensie volgt woensdag)

Verzengende stilte is het tweede deel van de Chaja serie. In dit indringende vervolg op Verbroken verleden wordt Chaja achtervolgd door de geheimen uit haar verleden. De inmiddels tot over zijn oren verliefde Reaven doet er alles aan om ze boven water te krijgen, maar Chaja hult zich in een ziekmakende stilte. Wanneer Reaven er uiteindelijk achter komt dat Chaja’s vader mogelijk onterecht gevangen zit omdat zij hem vals heeft beschuldigd, komt hij voor een dilemma te staan, volgt hij zijn hart of zijn verstand? Hij wil er alles aan doen om haar te beschermen, maar tot hoever wil hij gaan? En waarom is Lucinda er zo op gebrand om Chaja uit de weg te ruimen?

Auteur(s): Marja Boomstra

Uitgeverij: M-B Publishing

Aantal bladzijden: 294

Reeks: Chaja Reeksnummer :nr. 2

(EAN):9789083096513

Verschijningsdatum:28/10/2022

Uitvoering: Paperback

Prijs : € 20

*****************************************************************************************************

Ziezo, ik ben ervan overtuigd dat jullie hier enkele boeken zullen vinden om jullie verlanglijstje aan te vullen. Het zijn stuk voor stuk juweeltjes voor onder de kerstboom!

Veel leesplezier !