Pippa

Dani van Doorn

1816. Sinds Pippa Wesleys moeder haar gezin verlaten heeft voor een andere man, telt Pippa niet meer mee in het sociale leven van het dorpje Farnham. Door haar vaders tweede huwelijk verliest Pippa bovendien haar positie als vrouw des huizes. Ze besluit daarom een paar maanden bij haar tante in Londen te gaan logeren. Worstelend met de huisregels van haar tante en de heersende omgangsvormen probeert ze haar hoofd koel te houden, als niet één, maar zelfs twee mannen haar het hof gaan maken. Kiest ze voor romantiek of is het toch haar opdracht om de fabriek van Farnham te redden? Haar moeder zou vast raad weten. Maar waar woont ze en waarom wordt er in Farnham zoveel over Pippa geroddeld?

Uitgeverij : Van Driel

Prijs : € 17,95

ISBN : 9789082949438

Christelijke, historische roman

Over de auteur :

Dani van Doorn is een van de vijf genomineerden voor de Valentijnprijs: ‘het beste romantische boek van 2019’. Haar stijl wordt omschreven als vlot leesbaar, meeslepend en humoristisch.

Met Pippa heeft Dani een heerlijke Regency romance geschreven die in dezelfde tijd speelt als de boeken van Jane Austen en Georgette Heyer.

Auteur van het romantische genre en kinderboeken. Ze woont in Eindhoven en schrijft ook kinderboeken. Ze schrijft voor Van Driel Publishing, Ellessy, Uitgeverij Eigenzinnig, MLB, Brevier, Marken en haar eigen uitgeverijtje Joy Books. Dani schrijft met plezier hedendaagse romans en chicklits, maar nog liever historische feelgoods die zich afspelen in Nederland of Engeland. Een schrijfuitstapje naar een ander land sluit ze ook niet uit. Ze is dol op romantiek en voegt graag een dosis humor aan haar verhalen toe. Verder houdt ze van het uitpluizen van de geschiedenis om de details van het dagelijks leven in haar romans te kunnen verwerken. Daarom bezoekt ze samen met haar man ook graag streek- en kunstmusea. Verder houdt ze van de natuur en vooral ook van dieren.

Mijn mening over het boek :

Dit is een regencyroman die zich in 1816 afspeelt in het Engelse dorpje Farnham. Pippa en haar vader wonen er samen, sinds dat haar moeder weggegaan is voor een andere man. Ze behoren tot de landadel. Sinds dat haar moeder hen verlaten heeft, telt Pippa niet meer zo goed mee in het sociale leven. Er wordt ook veel over haar geroddeld maar ze weet nog steeds niet waarom. Ja, natuurlijk over haar moeder, maar er is meer…

Haar vader wil hertrouwen met Elza en zal Pippa in het huishouden vervangen. Het klikt wel tussen Elza en Pippa, maar toch voelt Pippa zich een beetje buitengesloten. Daarom vertrekt ze naar haar tante in Londen. Daar moet ze zich wel aan de etiquetteregels houden als jongedame. Ze mag niet alleen gaan wandelen en Marie, het dienstmeisje, moet mee. Ondertussen wil ze op zoek gaan naar haar moeder. Haar tante wil er niet over praten. Pippa ziet er haar oude vriend Ruben terug. Hij is als een broer voor haar. Hij zit in moeilijkheden : hij wil zijn keramiekfabriek redden, maar dan moet hij trouwen. Ze twijfelt of zij dit moet doen. Dan leert ze Ruben’s beste vriend kennen : Freddy. Dankzij hem leert ze hoe romantisch een man kan zijn… Maar wie zal de ware worden?

Dani van Doorn schrijft heel beeldend. Je kan alles voor je ogen zien passeren als in een film. Het verhaal heeft ook diepgang. Er komen belangrijke waarden aan te pas. Hier en daar zijn er Franse woorden gebruikt en dat brengt ons wat in de sfeer van de Franse mama. Er is ook regelmatig gebruik van humor. Ik moest af en toe glimlachen bij sommige reacties van Pippa en Ruben. De auteur beschrijft de karakters heel goed. Ze verschillen nogal van mekaar. De omschrijving van de woningen, de gebruiken en de etiquette die gebruikt werden in die tijd geven een goed beeld van de Regency-tijd. Dit verhaal plaatste mij terug in de tijd van één van mijn favoriete schrijfsters : Jane Austen.

Het is dus een heel leuk en ontspannend boek om te lezen. Een aanrader !

Geniet nog van de grappige filmpjes hieronder. Ze geven je een beeld van die tijd.

Dit filmpje geeft de etiquette weer tussen vrouwen en mannen van het begin tot het kussen. Je zal veel scènes herkennen uit de films.