Aftellen tot Kerstmis : 22 december

Dag 22 van de adventskalender

Om te beginnen een heerlijk theetje van Thelene : ‘Santa Power’ : een kruiden infusie met gember en sinaasappel. In de nasmaak merk ik wel goed de sinaasappel. De gember smaakt goed door. Dus zeker een theetje voor gemberliefhebbers. En het is niet gelogen : ik voel de Santa Power in me uitbreken… Dit allemaal in mijn mooi kopje van Tealicious.

En nu naar ons boekje : ‘De slak en de walvis’ doeboek. Alweer met kleurrijke en prettige spelletjes om op een grijze dag te spelen.

We kennen misschien nog het verhaal van die slak en de walvis uit vorige dagen van de kalender, maar ik herhaal het hier nog even.

Een slak wil de wereld ontdekken. Samen met de walvis wordt het een spannende reis langs ijzige bergen, gloeiende vulkanen en tropische eilanden. Dan gaat het vreselijk mis … ze spoelen aan op een strand en die enorme walvis is niet meer in beweging te krijgen. Maar ook wie klein is, kan een held zijn! 

Samen met De slak en de walvis worden nog drie leuke kortfilms vertoond. Zet je schrap voor de ontmoeting met een schele kameleon, een sjofele kiwi, een verkleumd hondje en een overmoedig lammetje. Alle films zijn Nederlands gesproken of zonder dialogen en kunnen dus een heel jong publiek charmeren.

Hieronder toon ik jullie enkele pagina’s uit het doeboekje.

Zo, ik krijg eigenlijk zin om ze zelf te spelen. Wat ik het liefste doe, zijn steeds de 5 verschillen zoeken in de tekeningen. Dat doe ik altijd in mijn Libelle. Zo fijn om alle details van een tekening goed te bekijken!

Voor vandaag koos ik deze happy stone met een hartjesboom.

Ik kreeg deze prachtige steen cadeau. Ik wou er iets op schilderen waardoor de schoonheid van de steen niet verloren zou gaan. Daarom koos ik voor deze hartjesboom. Ik tekende eerst de zwarte boom en nam dan 3 kleuren : roze, rood en fuchsia. Deze drie kleuren symboliseren voor mij de kleur van de liefde. Ik ben bezig met een hele reeks van zulke happy stones te maken voor mijn kinderen en hun partners en natuurlijk voor onze kleine Free die dit jaar haar ‘entree’ in de wereld gemaakt heeft. Ik voel me dit jaar echt gezegend met al wie ik liefheb rondom mij. Die tekening stelt mijn levensboom voor met al mijn geliefden.

Ben er bijna klaar mee… nog een 3-tal.

Tot morgen !