Kinderboeken voor Sint en Kerst 2020 (deel 1)

Dit jaar krijgen we een heel “raar” eindejaar… We moeten ons voorbereiden op familiefeesten binnen ons gezin. Voor vele families is dat heel zwaar, maar denk dan eens aan de mensen die alleen zijn. Als we nu elk eens een mooi kaartje zouden sturen naar zo iemand en ook eens bellen met mekaar, dan zou dat al veel draaglijker worden. We hebben ook de sociale media die ons zullen helpen. De kinderen verzinnen ook wel leuke TikTok-filmpjes. Laten we onze creativiteit zegevieren. We zullen vanalles ontdekken in onze kleine kringen. Maak het gezellig thuis en geniet van de warmte om je heen.

Een ander en zeer waardevol idee is : geef boeken cadeau ! Oké, niet iedereen leest graag, maar er is ook een hele grote variatie aan leesvoer. We hebben enorme keuze… Omdat ik boeken altijd heel leuk en belangrijk vond, heb ik er hier al heel wat voor jullie gelezen en gerecenseerd. Veel kiesplezier !   Ik heb ze een beetje van klein naar groot gesorteerd.

Herkenbare reeks voor peuters. Vanaf 1 jaar. Boeiende verhalen over de vrolijke Fin en papegaai Snip. Met stevige flappen waarachter het verhaal verder gaat. Een nieuw speels flapjesboek. In de herfst gaan de vrolijke vriendjes Fin en Snip samen op stap. Onderweg komen ze van alles tegen: eikels voor in hun emmer, een schommeltak en appels … En natuurlijk moet dat allemaal mee naar huis!

Een speels flapjesboek over de winter. Het is winter. Fin en Snip gaan naar buiten. Wat kunnen ze daar een hoop spannende dingen doen! Takken oprapen voor de kachel, vogels voeren en glijden op het ijs. Als het hard gaat sneeuwen maken ze sneeuwpopjes. Maar brr, wat is het koud!

Over de illustrator :

Greet Bosschaert en Snip

Deze peuterboekjes vind ik superleuk voor hele kleine handjes die soms nog wat onhandig tekeer gaan met een boek. Het karton is heel sterk en de flapjes verklappen stukjes van het verhaal. Je kan gemakkelijk met de kindjes praten tijdens het lezen van het boekje. De aquareltekeningen zijn heel kleurrijk en spreken de kinderen enorm aan. Er gebeurt veel op een pagina en zo rolt het verhaal verder. Er is weinig tekst en alle ruimte voor de illustraties en de fantasie.

Over de auteur :

Elly van der Linden

De korte zinnetjes zijn heel goed gekozen en vertellen ons een leuk verhaal. Er zijn twee lettertypes. Dat vergemakkelijkt het voorlezen voor kinderen.

********************************

“Genomineerd voor het Gouden Kookboek 2019.”

Nijntje is dol op eten! In vijf korte verhalen neemt ze je mee op ontdekkingstocht.
Zo neemt ze een kijkje in de moestuin en in de boomgaard. Ook leert ze dat de koe melk geeft, waarvan weer kaas gemaakt kan worden.

Samuel Levie, chef-kok én vader, bedacht speciaal bij deze verhalen 40 nieuwe recepten voor de allerkleinsten. Eenvoudig, gezond, voornamelijk vegetarisch en vooral erg lekker.

De recepten in dit kookboek zijn voor de hele familie, maar bij uitstek geschikt voor dreumesen, peuters en kleuters. Hoe maak je groenten tot hun lievelingseten? Hoe verleid je ze tot het proberen van nieuwe smaken?

Een lees- en kookboek vol inspiratie voor het hele gezin.

Veel kindjes hebben een periode van minder goed eten. Ze komen in een soort van “nee, ik lust dat niet”-fase. Achteraan in het boek vind je enkele tips om je peuter en kleuter te motiveren.

  • Productcode (EAN): 9789056478148
  • Verschijningsdatum: 9/09/2019
  • Aantal bladzijden: 143
  • Uitgeverij: Mercis Publishing B.V.
  • Afmetingen: 197 mm x 228 mm
  • Prijs : € 19,95

Over de illustrator en auteur ;

Dick Bruna

Dick Bruna is geboren op 23 augustus 1927 in Utrecht (+ 2017) . Hij groeit er op in een warm nest. Tijdens de oorlog duikt het gezin onder in een huis bij de Loosdrechtse Plassen. Dick kan niet naar school. Hij tekent alles en altijd, de hele dag. Na de oorlog wordt Dick Bruna klaargestoomd voor een functie in de uitgeverij A.W. Bruna & Zoon. Hij loopt stage bij een boekhandel in Utrecht, bij het Kioskenbedrijf W.H.Smith in Londen en bij uitgeverij Plon in Parijs. Hij is voorbestemd om het familiebedrijf te gaan leiden. Het idee vervult hem met afschuw. Hij droomt van een loopbaan als kunstenaar. In de Parijse musea ontdekt hij het werk van Picasso, Léger en Matisse. Ze zouden hem blijven inspireren. Terug in Nederland weet Dick zijn vader te overtuigen dat er echt geen uitgever in hem schuilt. Hij gaat naar de Rijksacademie in Nederland, maar de opleiding staat te ver van de kleurrijke vormentaal die hem in Parijs zo boeide. Hij geeft de opleiding dan ook snel op en start in 1951 als ontwerper bij de uitgeverij van zijn vader. Daar tekent hij jarenlang de omslagen van vele pocketboekjes: de Zwarte-Beertjes serie. In 1953 trouwt Dick Bruna met Irene de Jongh, een meisje uit de buurt.

In hetzelfde jaar begint Dick met het tekenen van prentenboeken. Tussen 1953 en 1957 verschijnen zeven titels. De uitgever heeft echter geen ervaring met kinderboeken en doet weinig ter promotie. De boekjes blijven dus op de plank liggen.

In 1955 wordt nijntje geboren. De familie Bruna was op vakantie in Egmond aan Zee. Geïnspireerd door een konijntje dat aan hun vakantiehuisje rondhupt, tekent Dick voor het eerst Nijntje Pluis. Ondertussen heeft nijntje de wereld veroverd. De boekjes worden in meer dan vijftig talen vertaald. In het Nederlands kennen we haar als nijntje, in andere talen heet ze miffy. De verhalen van nijntje worden wereldwijd verspreid en gelezen. Vooral in Japan zijn ze heel populair. Dick Bruna heeft 124 kinderboeken geschreven en geïllustreerd. In 2015 wordt het 60 jarig bestaan van nijntje gevierd. En dit jaar wordt 65 jaar gevierd daarom het boekje “Trakteren met nijntje.”

De recepten werden met veel zorg en plezier opgemaakt door Samuel Levie.

Samuel Levie

Samuel Levie is worstenmaker bij Brandt & Levie, co-founder van Food Cabinet, columnist bij o.a. Het Parool en Jamie Magazine en chefkok. Hij is oprichter van de Youth Food Movement (nu Slow Food Youth Network) en het Food Film Festival. Hij stond in de Duurzame Jonge 100 (2013), Trouw Duurzame 100 (2016) en de food 100 (2017). Hij is afgestudeerd op Sustainable Food Production aan de Universiteit van Amsterdam.

Hieronder vind je de link naar zijn website :

***********************************