Aftellen tot Kerstmis : 24 december

Dag 24 van de adventskalender

We zijn er! De laatste afteldag van de Advent. Ik vond het heel leuk om dit elke dag met jullie even te kunnen delen. Ik hoop dat jullie dit aangenaam vonden.

Kerstmis … Wat betekent dit ? Samen herdenken we de geboorte van Jezus en wat hij voor deze wereld betekend heeft. Hij bracht ons een boodschap van liefde, genegenheid, rechtvaardigheid, menslievendheid en respect. Allemaal waarden die we tot op vandaag nog waarderen en willen doorgeven aan onze kinderen en kleinkinderen. Laten we vanavond allen samen genieten van dit mooi feest. Voor velen echter, is het wat anders dan andere jaren, omdat er veel covid-zieken zijn… Dat vind ik zo jammer… Ik denk speciaal aan hen… Ik denk ook aan de mensen die heel eenzaam zijn op deze drukke dagen. Hopelijk worden ze toch opgevangen door mensen in de omgeving. En laten we ook denken aan alle mensen die nu geen Kerst kunnen vieren door ruzie of oorlog. Daarom ben ik dankbaar dat ik mij hier bevind met mijn gezin.

Ik maakte deze happy stone met de drie essentiële personen voor Kerstmis. Ook een mooi gezin dat de wereld zou veranderen.

Het boekje is het laatste van deze kalender. ‘Het Gruffalo Lied’ Ondertussen kennen we allemaal het verhaal van De Gruffalo. Een wonderleuk verhaal over een muis die in het bos allerlei dieren tegenkomt die hem wel op willen eten. Hij maakt hen echter bang met een verhaal over een eng monster, de Gruffalo. Maar uiteindelijk blijkt die enge Gruffalo echt te bestaan! Een prachtig prentenboek op rijm dat zich afspeelt in het bos.

Wie niet sterk is, moet slim zijn. Dat is de gouden les uit dit geweldige boek !

En nu ons laatste theetje dat heeeeel lekker smaakt en een geweldige naam draagt : ‘Sweet Christmas.’ Het is een Rooibos met een zacht karamelsmaakje. Wel, het is echt superlekker! Very sweet, but not too much…

Omdat het vandaag een feestdag is, heb ik er enkele pralientjes van Leonidas bijgelegd en wat sterrenkoekjes van Tealicious. De chocolaatjes hebben verschillende verrassende vullingen en zijn heel lekker. De sterrenkoekjes smaken hemels naar kaneel en dat witte glazuur geeft het een suikerzoete toets. Ze passen goed bij de thee. Santé !

Tenslotte wil ik graag nog even enkele mensen bedanken :

Hindele Boas van Uitgeverij Lemniscaat voor die prachtige boekenadventskalender van De Gruffalo. Ik bewaar alles heel mooi totdat ik de boekjes kan voorlezen aan mijn lieveling Free (nu 10 maanden). Zal dus nog even wat duren…

Hieronder zie je nog eens de kalender :

Helemaal leeg nu …

Heleen Verdievel van Thélene voor die lekkere theeadventskalender. Alle deurtjes staan open. Ik heb heerlijk genoten gedurende 24 dagen!

En dit zijn alle happy stones die ik maakte voor de adventskalender :

Dit is onze kribbe die Bernard jaren geleden maakte met steentjes die de jongens in de Provence geraapt hadden. Een hele mooie en warme herinnering!

Lieve mensen, ik wens jullie allemaal een Zalig Kerstmis en een vreugdevol, gezond en gelukkig 2022!!! Verlies de moed niet en kijk naar wat we nog allemaal kunnen doen, geniet van de kleine dingen en zorg goed voor mekaar!