Speciale workshop handlettering

Gisteren gaf ik een workshop lettering aan 24 hele toffe jongedames, vriendinnen van Janne (de vriendin van Sébastien).  Het was een verrassing voor de toekomstige bruid op haar vrijgezellendag.  Janne had alles heel goed georganiseerd en na een raadselachtige zoektocht was de “bruid” in het schooltje waar het doorging, aangekomen.  Eerst maakten we wat kennis met mekaar en daarna legde ik kort uit wat het verschil was tussen kalligrafie en handlettering.  Sommigen waren eerst wat schuw en dachten dat ze dat niet zouden kunnen.  Maar ze hebben allemaal zo’n mooie werkjes gemaakt!!! Ze hadden vooraf de opdracht gekregen om een quote te zoeken (i.v.m. liefde, gezelligheid, …)  Het was superleuk want ze gingen zo enthousiast aan de slag.  Hier en daar hielp ik wat met een ideetje, maar ze konden eigenlijk heel goed weg.  Ik heb wat foto’s genomen.

Iedereen kreeg een papieren zakje met enkele startbladeren, kladblaadje, bladwijzertje en een potlood en een zwart stiftje.  Want die twee zijn de belangrijkste benodigdheden.  En een gom natuurlijk!

 

 

 

 

Ik heb enkele voorbeelden van mezelf getoond en daarna de boeken even ingekeken met hen.  Zo konden ze daarna aan de slag met de alfabetten vanuit de boeken.

 

 

 

 

Het was er heel gezellig en sfeervol.  De zaal was al versierd voor Valentijn.

 

 

 

 

 

Janne en enkele vriendinnen hadden lekkere cakes en taarten gebakken.  Dat was echt genieten bij een theetje of een koffietje.  Maar ze hadden het meest belangstelling voor hun teken- en schrijfwerkjes.  Behalve de muziek, hoorde ik eigenlijk niet veel gepraat of het was over hun werkjes.  Echt leuk om hen zo aandachtig bezig te zien.

 

 

 

 

De toekomstige bruid was heel aangenaam verrast want zij interesseerde zich al voordien in handlettering.  Dus ze was heel blij toen ze zag wat ze mochten gaan doen.

 

 

 

 

 

 

 

Hier heb je enkele van hun werkjes.  Zo mooi en goed gevonden.  Echt met veel liefde gemaakt!

 

 

Lieve meiden allemaal, jullie waren een schitterende groep.  Het was heel gezellig om met jullie samen te werken.  Ik zal die herinnering koesteren.  Dank je wel!!!   En ik wens jullie allemaal heel veel geluk en liefde in jullie verdere leven.  Tot ziens misschien !

Dank je, lieve Janne, dat je mij de kans gaf om dit moment te mogen meemaken. xxx