Il Circolo

Duivelse dilemma’s

Lotte is een 35-jarige vrouw die haar leven wijdt aan haar gezin en patiënten. Door een heftige gebeurtenis in haar privéleven besluit zij in te gaan op de laatste wens van haar ongeneeslijk zieke, gedetineerde patiënt Salvatore om zijn zoon Aldo op te sporen. Deze zoektocht leidt haar naar Arizona, maar verloopt alles behalve vlekkeloos. Ze wordt op allerlei manieren belemmerd door een aantal mannen die kennelijk niet willen dat ze in haar missie slaagt. Wanneer zelfs haar dochters hierdoor in gevaar komen, keert zij terug naar Nederland. In de ziekenhuiskamer van Salvatore treft Lotte een onherkenbare, levenloze man aan. Vanaf dat moment komt Lotte voor duivelse dilemma’s te staan. Ze raakt steeds meer verstrikt in een web van leugens en bedrog en om te overleven en levens te redden zal ze hoog spel moeten spelen.

Il Circolo (deel 1) is een genadeloze psychologische thriller waarin de hoofdpersoon gedwongen wordt haar eigen gecreëerde leugens onder ogen te zien.

  • ISBN-nummer: 9789090323299
  • Verschijningsdatum: 1/11/2019
  • Aantal bladzijden: 289
  • Uitgeverij: Müller-Boomstra Publishing
  • Prijs : € 17,50

Over de auteur :

Marja Boomstra

Marja Boomstra (Harlingen), woonachtig in Weert heeft een kleurrijke en afwisselende carrière gevolgd. Zij heeft na haar studie bijna drie decennia gewerkt binnen de sociaal maatschappelijke context.  Ze werkte o.a. in aandachtswijken in Den Haag en Venlo. Inspiratiebron voor dit boek is onder andere de jaren waarbij ze als projectleider voor het Amerikaanse internationale programma Youth at Risk (YAR) heeft gewerkt.

Wat vind ik van het boek ?

De cover is heel aantrekkelijk en sexy, vind ik. Die mannenhand die de vrouwenhand niet loslaat. De rode lijnen wijzen op een kluwen van gevaar. De titel doet me denken aan iets van de mafia : “de cirkel” : iets dat gesloten is, je geraakt er niet uit, je zit vast. “Duivelse dilemma’s” : een dilemma is sowieso nooit gemakkelijk, maar een duivelse wijst op iets dodelijks …

Het verhaal begint bij Lotte die zorgt voor Salvatore, een hele oude man, die op sterven ligt. Ze wil zijn laatste wens volbrengen en gaat op zoek naar zijn zoon. Maar ze beseft niet in welk wespennest ze zich zal begeven. De spanning zit er al in van bij het begin. Ze gaat op zoek naar Aldo Nijenhuis. Ze weet wel niet hoe hij eruit ziet. Wanneer ze thuiskomt betrapt ze haar man Bert met haar beste vriendin. Dat en het feit dat haar twee dochters op kamers gaan, zetten haar aan het denken om toch die zoektocht te aanvaarden. Ze vertrekt alleen naar Arizona. Ze komt nog maar toe en het is alsof iedereen weet wat ze daar komt doen. Ze vraagt zich af in welke situatie ze nu is terecht gekomen. En dan gaat de bal aan het rollen. Ze valt van de ene bizarre situatie in de andere. Ze wordt constant gevolgd. Ze leert een aantrekkelijke maar voor haar gevaarlijke man kennen die haar met zijn mannen overal volgt. Ze wil hem niet vertrouwen en toch komt ze nader tot hem. Naarmate je verder leest, verhoogt de spanning. Telkens wanneer je denkt dat ze die Aldo zal leren kennen, komt er weer een kink in de kabel.

Het verhaal eindigt met een soort van cliffhanger. Er komt een vervolg en daar ben ik heel blij om want ik wil weten hoe het nog verder gaat… Maar ik vertel niet meer verder. Dat moeten jullie zelf lezen.

Het is een superspannend verhaal. Telkens wanneer ik dacht dat het genoeg was, kwam er een nieuwe intrige. Spanning tot op de laatste bladzijde. Er zit ook een goede portie romantiek in. Niet in de gewoonlijke zin, maar toch echt mooi. Haar boek is ingenieus en moet verfilmd worden. Die film zit al helemaal in mijn hoofd.

Zeker een aanrader !!!

Enkele quotes :

p. : 32 : Ik leef een leven dat voornamelijk wordt geleid en gevuld door anderen.

p. : 55 : Het heft in eigen hand nemen brengt je het verst, dat houd ik Sanne en Sarah ook altijd voor.

p. : 61 : Lotte visualiseert dat haar problemen door het putje wegstromen en glimlacht om die gedachte.

p. : 70 : Ik maak het de mensen om mij heen gemakkelijk door te doen wat ze zelf wel kunnen, maar niet willen, omdat het moeilijk is.

p. : 97 : Goed zo, de aandacht verslapt meestal naar mate een situatie langer duurt.

p. : 119 : Als je me vraagt naar de afgelopen tien jaar dan kan ik alles opnoemen wat de tweeling en Bert is overkomen, maar mijn eigen leven is wazig.

p. : 188 : Zouden ze me cremeren of begraven? Het laatste is altijd mijn wens geweest, cremeren lijkt zo definitief.

p. : 223 : Als een emotieloze ledenpop heb ik mensen verteld dat ze gewoon de knop moesten omdraaien en weg moeten gaan, me nooit echt realiserend hoe moeilijk, verslavend en emotioneel gevoelens in een relatie kunnen zijn.

p. : 245 : Negatieve emoties hebben werkelijk effect op het lichaam. Ze voelt de lichamelijke pijn bijna even heftig. Wat dat betreft werken geest en lichaam perfect samen, denkt Lotte schamper.

p. : 249 : Het zijn niet mijn vrienden die zijn veranderd, realiseer ik me. Ik ben zelf veranderd, ik ben niet meer dezelfde persoon. Alle gebeurtenissen hebben mij een andere kijk op mijn leven en de dingen die ik doe, gegeven.

p. : 282 : “Luister Lotte, niet alles is wat het lijkt. Je vogelt het nog wel een keer uit, ik kan en mag daar nu niets over zeggen.” Ze kan er geen brood van bakken.

Nog even de sfeer van Dubai opsnuiven :

Veel leesplezier !!

Bekijk ook eens mijn recensie van haar debuutroman : Als het verleden toekomst wordt.