Rillen met thrillers…

Rillen met thrillers ….

Wat is een thriller ?  Velen onder jullie weten al heel goed welk genre dit is.  Maar zoals jullie gemerkt hebben, lees ik dit genre niet zo veel. (Ik krijg meestal nachtmerries als ik zulke boeken lees…)  En toch zijn er hele goeie boeken verschenen.    Ik ben zelf eens op zoek geweest om te zien wat er de laatste tijd allemaal uitgekomen is of zal uitkomen.  Hier volgen enkele boeken.  De ene al spannender dan de andere.  Aan de thrillerlezers onder jullie om te oordelen.

Wat is de beste manier om iemands aandacht te trekken? Een vraag stellen. Niets zet zo snel en zo gemakkelijk onze hersenen aan het werk als een raadsel, een mysterie waar we een antwoord op moeten proberen te verzinnen. De zoektocht naar een oplossing, het is iets waar ons brein veel energie aan wil besteden, en waar het ook veel voldoening uit haalt als het antwoord wordt gevonden. Dat zal ook wel een belangrijke reden zijn waarom misdaadverhalen en thrillers zo populair zijn, zowel op het tv-scherm, als in een boek.

“Ragdoll” Daniel Cole

Voor liefhebbers van Samuel Bjørk komt nu het ijzingwekkende debuut Ragdoll van Daniel Cole. Laat je meenemen in dit razend spannende verhaal. Maar pas op voor de wolf in schaapskleren… Een lichaam van zes verschillende aan elkaar genaaide lichaamsdelen wordt in het appartement tegenover dat van rechercheur Wolf gevonden. Wie heeft deze gruwelijke lappenpop gecreëerd? Terwijl Wolf samen met zijn collega’s Baxter en Edmunds achter de identiteiten van de zes slachtoffers probeert te komen, krijgt Wolfs ex-vrouw een lijst toegestuurd met zes namen en de zes data waarop deze mensen zullen worden vermoord. En Wolfs naam staat erop, als laatste. De Lappenpopmoordenaar heeft het vonnis bepaald. Wolf zal sterven op 14 juli. Zullen de rechercheurs Wolfs leven kunnen redden?

ISBN : 9789024574988

Publicatiedatum : 15/02/2017

Pagina’s : 400

Uitgever : Luitingh Sijthoff

Prijs : € 17,50

Zou ik het lezen?   Wel, het verhaal lijkt me wel heel gruwelijk, maar ik zou toch willen weten hoe die moordenaar erop gekomen is om van die zes lichaamsdelen een lappenpop te maken.  Waarom heeft hij dat gedaan?  En waarom wil hij dat nog eens doen?  Dus : ja, ik wil dit boek lezen.
…………………………………………………………………………………………………………………….
“Het meisje uit het noorden” Katarzyna Bonda

Het meisje uit het noorden van Katarzyna Bonda is een ijzersterke psychologische thriller voor de liefhebbers van Samuel Bjørk en Ule Hansen.

Sasha Zaluska keert terug naar de Poolse kust, na zeven jaar afwezigheid. Ze is inmiddels een talentvolle profiler van criminelen, en ze zoekt naar een rustiger leven met haar achtjarige dochter. Dan krijgt ze een opdracht van een voormalig hoofd van politie: raadselachtige sterfgevallen van twintig jaar geleden lijken gelinkt te kunnen worden aan de maffia en lijken zelfs de sleutel te zijn van recente misdaden. Sasha keert gedwongen terug uit haar isolement.

De eerste uit een nieuwe serie over profiler Sasha Zaluska. Een rauwe setting (zwarte markt en maffia), corrupte personages en een gedoemde liefdesaffaire maken dit tot een onvergetelijke leeservaring.

Verschijnt op 24 mei 2017
Serie : Sasha Zaluska (1)
Aantal pagina’s
480
Uitgeverij
Uitgeverij Luitingh-Sijthoff B.V.
ISBN
9789024575190
Prijs : € 19,99
Zou ik het lezen ? Ja, ik lees graag eens een reeks.  En een goeie politie – detective vind ik altijd boeiend.
 …………………………………………………………………………………………………………
“De droogte” Jane Harper

Al twee jaar teistert droogte het plattelandsstadje Kiewarra. Het land verdort, het vee sterft. Men is de wanhoop nabij. De spanning wordt ondraaglijk als drie leden van een gezin dood worden aangetroffen. Luke Hadlers zelfmoord – nadat hij zijn vrouw en zesjarige zoontje van het leven beroofde – laat iedereen verbijsterd achter.

Aaron Falk keert terug naar het stadje waar hij opgroeide om de begrafenis van zijn vroegere beste vriend bij te wonen. Hij raakt daar tegen wil en dank betrokken bij het onderzoek naar de dramatische zaak. Als de vragen zich beginnen op te stapelen en het wantrouwen groeit, wordt Falk gedwongen de gemeenschap onder ogen te komen die hem twintig jaar geleden heeft verstoten.

‘Een van de meest verbluffende debuten die ik ooit gelezen heb. Elk woord is zo goed als perfect.’ – DAVID BALDACCI

ISBN : 9789400507432
Publicatiedatum : 07/02/2017
Pagina’s : 336
Uitgever : Bruna Uitgevers B.V., A.W.

Prijs : € 19,99
Zou ik het lezen?  Ja graag, want het lijkt me een realistisch verhaal.  Er gebeurt iets raadselachtigs met die familie en ik wil weten waarom die man zijn gezin uitmoordt.  Ik denk dat het misschien komt door die extreme weersomstandigheden, maar zo eenvoudig zal het wel niet zijn. Dus ja, ik ben benieuwd naar dit boek.  En als een zo’n bekende schrijver als David Baldacci het een goed boek vindt, dan is dat zeker in orde. 
…………………………………………………………………………………………………………………….
“Goed of slecht”  Ali Land
De vijftienjarige Milly is zwaar getraumatiseerd opgenomen in een pleeggezin. Een nieuwe identiteit moet alle sporen naar haar verleden wissen, want de moeder van Milly is een seriemoordenaar en wacht in de gevangenis op haar rechtszaak. Milly worstelt met een groot schuldgevoel: door haar hulp heeft de politie haar moeder kunnen aanhouden. Van haar pleeggezin krijgt ze weinig steun. Integendeel, Phoebe, de oudste dochter, haat Milly vanaf het eerste moment dat ze haar zag intens en probeert op alle mogelijke manieren Milly’s leven zo ellendig mogelijk te maken. En daarmee maakt ze iets los bij Milly, een kant van zichzelf die ze liever niet wil kennen; ze is tenslotte de dochter van haar moeder, de seriemoordenaar.
ISBN : 9789023454403
Wordt verwacht : 06/04/2017
Pagina’s : 352
Uitgever : Cargo
Ondertitel : Ik ben de dochter van een seriemoordenaar..
Prijs : € 19,99
Zou ik het lezen? Ik denk het niet, want ik vrees dat dat meisje heel veel slechts zal meemaken in dat gezin.  En dan verwacht ik nog een verschrikkelijk einde.  Ik denk dat ik er niet van zal kunnen slapen.  Maar ja, ik ben wel soms een “teer zieltje” op dat vlak.
…………………………………………………………………………………………………………………
” Sirenen” Joseph Knox
Aidan Waits is een uit de gratie gevallen agent die wordt gedwongen deel te nemen aan een undercoveroperatie. Het is zijn taak om de Franchise te schaduwen, een gang geleid door Zain Carver, die drugs verspreidt vanuit het bruisende uitgaanscentrum van Manchester. Maar als David Rossiter, een vooraanstaand parlementslid, de politie benadert omdat zijn dochter zich heeft aangesloten bij de Franchise, verandert alles…
Verschijningsdatum:  03/04/2017
Oorspronkelijke titel:  Sirens
Aantal pagina’s:  432
 ISBN:  9789044351262
Prijs:  € 19.99
Zou ik het lezen ? Misschien, het lijkt me nogal een spannend verhaal.  Maar ik hou niet zo van gang-oorlogen.  
 ………………………………………………………………………………………………………………………..
“De nieuwe collega” Tammy Cohen
Je collega’s zie je elke dag op kantoor, maar hoe goed ken je ze eigenlijk? Amira, Sarah, Paula, Ewan en Charlie zijn al jaren collega’s. Iedereen weet van elkaar hoe ze hun koffie drinken, hoe het er thuis in de slaapkamer aan toe gaat en wie nachten niet slaapt door zieke kinderen. Door de komst van hun nieuwe baas wordt hun routine flink opgeschud. Opeens hangt er een totaal andere sfeer op de zaak en is niemand meer te vertrouwen. Wie heeft stiekem een grondige hekel aan iedereen? Wie saboteert de boel? Wie heeft een wel heel donker verleden? En wie is er in staat tot moord?
Oorspronkelijke titel:  When She Was Bad (2016)
Vertaling: Els Franci-Ekeler
ISBN: 9789022579886
Uitgever: De Boekerij
Verwacht: maart 2017
Pagina’s: 352
Zou ik het lezen ? Ja, het wordt aanzien als een vrouwenthriller en inderdaad, het trekt me wel aan.  Toen ik voor het eerst de inhoud las, dacht ik direct aan het programma “De Mol”.   Het is meer een kat- en muisspel.   Je kan iedereen verdenken en het toch bij het verkeerde einde hebben.  Net zoals bij de verhalen van Agatha Christie.  We zullen het maar helemaal op het einde weten.
 ………………………………………………………………………………………………………….
“Tokyo Tapes nr. 6-4”  Hideo Yokoyama

Shoko, de zevenjarige dochter van de eigenaars van een augurkbedrijf, is in 1989 ontvoerd en na een mislukte losgeldoverhandiging dood gevonden. De zaak houdt heel Japan bezig. Na veertien jaar is deze misdaad nog steeds niet opgelost. Mikami, de rechercheur die op de zaak zat, is afgeleid door de onbegrijpelijke verdwijning van zijn eigen dochter, Ayumi. Wanneer hij de ouders van Shoko een bezoek moet brengen, valt Mikami weer midden in het mysterie van de zaak. Hij bekijkt het dossier nog eens goed. Zijn oog valt op een afwijking die tot dan toe niet gespot is. Wat volgt is een compact en complex drama dat de corruptie van politie, media en de overheid blootlegt.

Verschijnt op 4 mei 2017

Uitgeverij : Xander Uitgevers B.V.

ISBN : 9789401606479

Prijs : € 22,50

Zou ik het lezen ? Ja, het verhaal spreekt me aan.  Ik hou wel van die “cold cases” die na een hele tijd opnieuw opgerakeld en onderzocht worden.  Dan merk je altijd dat er toen iets over het hoofd werd gezien in het onderzoek.  En ik vind dat Japanse schrijvers toch net iets anders bieden dan onze Westerse schrijvers.  

………………………………………………………………………………………………………………

 

“De Pier” Claire Douglas

Bijna twee decennia geleden verdween de eenentwintigjarige Sophie Collier. Ze werd voor het laatst gezien op de oude victoriaanse pier in het kustplaatsje Oldcliffe. Sindsdien wordt haar beste vriendin Frankie geteisterd door nachtmerries over de verdwijning. Om de vreselijke herinneringen zo ver mogelijk achter zich te laten, verhuisde ze naar Londen. Maar na een telefoontje van Sophies broer met de mededeling dat er een lichaam is gevonden, kan ze niet langer vluchten voor het verleden. Frankie heeft zo haar eigen geheimen en kijkt er niet bepaald naar uit om terug te keren naar het dorp waar ze opgroeide. En het ziet ernaar uit dat ze niet de enige is in Oldcliffe die iets te verbergen heeft.

ISBN : 9789022333518

Wordt verwacht : 05/04/2017

Pagina’s : 320
Uitgever : Manteau

Prijs : € 19,99
Zou ik het lezen ? Heel zeker!  Ik lees en zie  graag “cold cases” en het verhaal maakt me nieuwsgierig.  Wat voor oude geheimen zullen opgerakeld worden?  De cover spreekt me ook aan : een pier.  Is altijd een beetje romantisch en geheimzinnig.
 ………………………………………………………………………………………………………….
“In het water”  Paula Hawkins

De #1 bestsellerauteur van Het meisje in de trein is terug met een verslavende thriller vol psychologische spanning.

Nel, een alleenstaande moeder, wordt dood aangetroffen in de lokale rivier. Eerder die zomer sprong een tienermeisje op dezelfde plek haar dood tegemoet. Ze zijn niet de eerste vrouwen die ten prooi vallen aan deze donkere wateren, en hun dood veroorzaakt een golf van onrust over de rivier en zijn geschiedenis.

De vijftienjarige dochter van Nel blijft alleen achter. Daarom moet Nels zus, Jules, terugkeren naar het stadje dat ze jaren geleden de rug heeft toegekeerd. Voorgoed, dacht ze toen.

In dezelfde hypnotiserende stijl als Het meisje in de trein, waarmee Paula Hawkins miljoenen lezers wereldwijd wist te raken, ontspint zich een verbluffend en gelaagd verhaal dat zich afspeelt in een kleine gemeenschap, waar pijnlijk duidelijk wordt dat herinneringen niet te vertrouwen zijn…

Kijk uit voor diepe wateren, je weet nooit wat zich onder de oppervlakte bevindt.

ISBN : 9789400503892
Wordt verwacht : 02/05/2017
Pagina’s :360
Uitgever : Bruna Uitgevers B.V., A.W.
Prijs : € 19,99
Zou ik het lezen ? Jazeker!  Ik vond “Het meisje in de trein” al een goed verhaal.  De film vond ik ook heel mooi alhoewel je bij beiden heel goed bij de draad moet blijven.  Drie blonde vrouwen haal je gemakkelijk door elkaar.  Maar nu over “In het water” : het lijkt me weer een meeslepend verhaal. Wat kan een rivier voor geheimen hebben.  Soms heel veel, denk ik.  Daarom wil ik dit verhaal graag lezen.  Ik wil die geheimen ontrafelen.  Stille waters, diepe gronden… 
 ……………………………………………………………………………………………………………………….
Ziezo, hier hou ik op.  Er zullen er nog wel komen.  Ik kijk wat er allemaal deze week in de winkel is binnengekomen.  Hopelijk vinden jullie tussen deze spannende thrillers je goesting….

 

2 antwoorden op “Rillen met thrillers…”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *