Workshop handlettering voor vaderdag

Toen ik klein was, maakte ik elk jaar een leuk vaderdagscadeautje.  Ik was daar altijd zo fier op omdat ik dat met al mijn liefde deed.  Ik kon goed tekenen en gebruikte graag veel kleur.  Van papa kreeg ik regelmatig een mooie kleurdoos.

 

Nu na al die mooie jaren, heb ik mijn potlood en stiften weer opgenomen en ben gaan handletteren.  Dit is een hele leuke en creatieve hobby met oneindig veel mogelijkheden.  Je vindt overal inspiratie rondom je, op straat, in tea-rooms, op internet, youtube, instagram, enz….  Er zijn ook veel facebookgroepen waaraan je kan deelnemen en je eigen werkjes posten.  Uit ervaring weet ik dat je heel veel positieve energie daarvan krijgt.  Iedereen is enthousiast en vriendelijk.

De workshop in de Standaard Boekhandel van Bredene

 

 

 

 

 

 

We maakten leuke boekwijzers.

 

 

 

 

 

 

Ik toonde voorbeelden van verschillende lettertypes.

 

 

 

 

 

Voor de wat ouderen konden ze een A4tje vullen met alle lieve dingen die ze over hun papa wisten.  Eerst maakten we een kladje en daarna werd het overgetekend in het net.  Ik gaf de tip om het in te kaderen.  Een heel leuk en blijvend geschenk!

 

Hieronder zie je nog enkele voorbeeldjes :

 

Dit zijn misschien tips die je volgend jaar kan gebruiken of bij de verjaardag van je papa of van een dierbaar iemand.  Je hoeft het maar aan te passen.  Veel plezier ermee!