Moederdag Special : 15 boeken die je meeslepen

Hoera, het is bijna Moederdag!

Wij zetten mama helemaal in het zonnetje. Er zit voor elke mama wat wils bij, literatuur, thriller en non-fictie. Dus lees gauw deze tips door en koop iets moois voor haar!  Of voor jezelf !

 

Dit is het meeslepende en ontroerende boek dat ik nu aan het lezen ben :

Antonina’s dierentuin                            Diane Ackerman

 

Dit jaar wordt het aangrijpende boek Antonina’s dierentuin (The Zookeeper’s Wife) verfilmd door Niki Caro met in de hoofdrollen Jessica Chastain en Johan Heldenbergh.  Het waargebeurde verhaal gaat over Jan Zabinski en zijn vrouw Antonina, die meer dan driehonderd Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog uit handen van de nazi’s wisten te houden door tijdelijk onderdak te bieden in verlaten dierenkooien in hun dierentuin.

Het vertelt op onnavolgbare wijze het bewogen verhaal van Antonina, de vrouw van de directeur van de dierentuin in Warschau, en haar gezin. Maar ook dat van de dieren in de dierentuin, de ‘tijdelijke’ Joodse bewoners die er zich schuilhielden en van Warschau in een allesverwoestende oorlog.

• Wereldwijd zijn er meer dan 500.000 exemplaren verkocht
• Vertaald in 13 landen
• Het boek stond 54 weken in The New York Times-bestsellerlijst

ISBN : 9789000350391

Publicatiedatum : 05/04/2017
Pagina’s : 312

Uitgever : Spectrum

Ondertitel : een waargebeurd oorlogsverhaal

Prijs : € 12,50

 

Enkele nieuwe boeken :

De meisjes van Manhattan                           Fiona Davis

Fiona Davis schreef met De meisjes van Manhattan een roman over New York, liefde en obsessie.

De New Yorkse Rose heeft haar leven op orde. Ze heeft een nieuwe baan bij een website en is bij haar vriend ingetrokken in het appartementencomplex The Barbizon. Haar enige probleem is dat ze snel met een artikel voor de site moet komen. Haar verhuizing brengt haar op een idee: The Barbizon wordt het onderwerp, waar vroeger beroemde actrices zoals Grace Kelly hebben gewoond. Wanneer ze in de lift de bejaarde Darby McLaughlin ontmoet, die er al sinds de jaren vijftig woont, weet ze het precies: Darby moet centraal staan in het artikel. Het gerucht gaat dat Darby betrokken is geweest bij een schandaal. Ze moet haar er dan wel van zien te overtuigen met haar te praten.
Op ingenieuze wijze wisselen de verhalen van Darby en Rose elkaar af, om te eindigen in een fatale avond.

ISBN : 9789026337796

Publicatiedatum : 16/03/2017

Uitgever : Ambo|Anthos

Prijs : € 19,99

 

Van onschatbare waarde                      Danielle Steel

In Danielle Steels nieuwe roman “Van onschatbare waarde” verandert het leven van Véronique Parker en haar drie dochters zussen Timmie, Juliette en Joy voorgoed na een onverwachte erfenis van haar ex-man en hun vader. De drie zussen Parker zijn liefdevol opgevoed door hun moeder, terwijl hun vader Paul nauwelijks aanwezig was. Het zijn drie hardwerkende, zelfstandige jonge vrouwen geworden: Timmie, de oudste, is maatschappelijk werkster en woont in New York. Juliette is eigenaresse van een bakkerij in Brooklyn. De jongste, Joy, werkt in Los Angeles hard om haar acteercarrière van de grond te krijgen. Véronique begint aan een nieuwe fase in haar leven. Wanneer Paul Parker sterft, komt het leven van de Parker-vrouwen op zijn kop te staan. De onthulling van zijn laatste wens blijkt van onschatbare waarde…

 ISBN : 9789024574339
Publicatiedatum : 17/03/2017
Pagina’s : 352
Uitgever : Luitingh Sijthoff
Ondertitel : drie dochters en een bijzondere erfenis

Prijs : € 19,99
De geheimzinnige tuin                            Sarah Jio

Aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog ligt in het geheim het laatste exemplaar van een bijzondere bloem verborgen op een Engels landgoed. De bloem, een camelia met de naam Middlebury Pink, is veel geld waard. De Amerikaanse amateurbiologe Flora wordt door een internationale bende ingehuurd om in het landgoed te infiltreren en de bloem te stelen. Haar zoektocht brengt haar totaal onverwacht een nieuwe liefde, maar haar prille geluk wordt overschaduwd door de ontdekking van een aantal gruwelijke misdaden. Meer dan een halve eeuw later neemt tuinarchitect Addison haar intrek in het landhuis, dat nu eigendom is van de familie van haar echtgenoot Rex. De gedeelde liefde voor mysteries wordt aangewakkerd door de vondst van een oud notitieboekje van de tuinman, en een geheimzinnige tuin. Maar de pagina’s van het notitieboekje wijzen op duistere zaken, die ooit op ingenieuze wijze verhuld werden. Het gevaar waar Flora destijds tegenover stond, blijkt nog zeer sterk aanwezig – zal Addison haar lot delen?

Aantal pagina’s:  320
Verschijningsdatum: 07/03/2017
ISBN : 9789022579725
Uitgever: Meulenhoff Boekerij B.V.
Prijs : € 15,00
Echte liefde vind je in de boekhandel                             Veronica Henry
Voor de liefhebbers van de boeken van Jojo Moyes en de films You’ve Got Mail en Notting Hill.  

Nightingale Books, aan de hoofdstraat van een Engels stadje, is een droom voor de echte boekenliefhebber. Emilia Nightingale heeft het echter moeilijk en de verleiding om de winkel te verkopen is groot. Maar ze heeft haar pas overleden en zeer geliefde vader beloofd dat ze zijn werk zou voortzetten. Ook de klanten willen graag dat de boekwinkel blijft. Sarah Basildon, de eigenaresse van Landgoed Peasebrook, kwam vaak haar hart uitstorten. Of had zij ook een andere reden om langs te komen? Gelukkig heeft Emilia naast beste vriendin Andrea en collega Dave ook heel veel aan Marlowe, een goede vriend van haar vader – die een stuk jonger blijkt te zijn dan ze dacht…

“Echte liefde vind je in de boekhandel”is het hartverwarmende verhaal van Emilia’s gevecht om de boekwinkel open te houden, van haar bijzondere vader en van haar liefde voor haar klanten en de boeken die ze allemaal liefhebben.

ISBN : 9789022579190
Publicatiedatum : 24/01/2017
Pagina’s : 335
Uitgever : Meulenhoff Boekerij B.V.
 Prijs : € 17,50
Boeken die reeds vorig jaar verschenen : 

Mea Culpa               Claire Mackintosh  

Clare Mackintosh werkte jarenlang binnen de politiewereld en is nu fulltime schrijver. Haar debuut, de trhiller Mea culpa, was direct na verschijnen een grote hit in Engeland.
Wanneer een alleenstaande moeder de hand van haar zoontje even loslaat, gebeurt het ondenkbare: hij rent de straat over en wordt aangereden door een auto. De bestuurder rijdt door. In een fractie van een seconde verandert Jenna’s wereld in een nachtmerrie. Om aan de vreselijke gebeurtenis te ontlopen, verhuist ze naar een afgelegen plek aan de kust van Wales. Maar de herinneringen, angsten en rouw zijn allesoverheersend.
Inspecteur Ray Stevens leidt het onderzoek naar de dader. Vastbesloten om tot de bodem van de zaak te komen, zet hij zowel zijn professionele als persoonlijke leven op het spel. Intussen wordt Jenna ingehaald door haar verleden. Met verwoestende consequenties.

Heb jij een moeder die dol is op thrillers, graag de Scandinavische leest en op zoek is naar een nieuw boek dat haar op het puntje van haar stoel laat zitten? Dan is dit HET boek!

ISBN : 9789026137730

Publicatiedatum : 01/03/2016

Pagina’s : 384

Uitgever : De Fontein Romans & Spanning

Prijs : € 19,99

 

Een makkelijk kind                       Mireille Geus

Een schrijfster van jeugdboeken die hiermee haar debuut voor volwassenen maakt. Het is literatuur, maar leest vooral als een psychologische roman met thrillerelementen. Het plot klinkt licht absurd, alsof het een grappig boek gaat worden, maar dat is toch zeker niet het geval. Vergis je niet, er zitten gegronde redenen achter!

 

De studentes Willemijn en Parel mogen een week op een luxe villa met sauna passen. Willemijn kijkt er enorm naar uit. Parel kan namelijk als geen ander verhalen verzinnen en vertellen, en dat is precies de afleiding die Willemijn nodig heeft. Als ze ’s avonds aankomen bij de villa, blijkt het vertrekkende echtpaar niet alleen huiszitters nodig te hebben. Of ze ook meteen die week willen babysitten op hun kind, dat boven ligt te slapen. Willemijn en Parel gaan met tegenzin akkoord (want hoeveel keus heb je als je al in het huis staat?). Ze weten nog niet dat hun vriendschap hierdoor dusdanig op de proef zal worden gesteld. De volgende ochtend blijkt het kind namelijk verdwenen te zijn.

Is je mama niet zo van de scherpe randjes, waardoor ze toch iets liever literatuur dan thrillers leest? Laat haar dan door dit boek verleiden tot het beste van beide werelden.

ISBN : 9789046820797

Publicatiedatum : 03/03/2016

Pagina’s : 272

Uitgever : Nieuw Amsterdam

Prijs : € 18,99

De rekening                            Jonas Karlsson

Literatuur met een luchtig hart, zo omschrijven we deze. Een beetje, want het gaat toch ook wel over de diepere zaken van het leven, zoals het ongrijpbare begrip geluk. In deze roman is het wat minder ongrijpbaar, want het valt bést te kwantificeren als je dat wilt.
Een parttime baantje in de videowinkel, een paar vrienden, en een dagelijkse routine die doorgaans eindigt met pizza in zijn eenkamerappartement in Stockholm. Ziehier het leven van de hoofdpersoon – tot hij een merkwaardige rekening krijgt. Hij moet een gigantisch bedrag betalen voor al zijn ervaringen en geluk tot op dat moment. Maar hoe kan uitgerekend hij, zonder grootse dromen en tevreden met zo weinig, toch zo’n enorme rekening krijgen?
Deze roman is lekker origineel, en een leuk handvat om jezelf eens af te vragen wat we onder geluk verstaan. Zijn we zelf misschien al wel allang gelukkig zonder dat we het door hebben? Maar vooral is dit boek gewoon lekker lezen.

Houdt jouw mama wel van grappig, luchtig, een beetje abstract en filosofisch, maar vooral lekker lezen?

ISBN : 9789025448226

Publicatiedatum : 07/04/2016
Pagina’s : 160

Uitgever : Atlas Contact

Prijs :  € 18,99

 

Het boek van de Baltimores                                  Joel Dicker

Ken je De waarheid over de zaak Harry Quebert nog? Die enorme hit van een paar zomers geleden uit Frankrijk, met adembenemende twists en een fantastische spanningsopbouw? Dit is het volgende boek van dezelfde auteur! En het is weer net zo goed, het heeft in Frankrijk alweer allerlei prijzen gewonnen en was ook hier het Boek van de Maand van DWDD.
Tot de dag van het Drama waren er twee families Goldman: De Goldmans-uit-Baltimore en de Goldmans-uit-Montclair. De Montclairs, waar Marcus Goldman deel van uit maakt, zijn een middenklassengezin. De Baltimores daarentegen zijn een welvarende familie die in een luxe villa woont. Voor hen koestert Marcus een grenzeloze bewondering. Tot het noodlottige Drama.
Acht jaar later besluit Marcus zijn verhaal te vertellen en blikt hij terug op de lotgevallen van de Baltimores. Het blijkt dat al voordat alles instortte, het vernis scheurtjes begon te vertonen. Maar Marcus is vooral op zoek naar één enkele antwoord: wat is er écht met de Baltimores gebeurd?

ISBN : 9789023496113

Publicatiedatum : 01/03/2016
Pagina’s : 480

Uitgever : De Bezige Bij

Prijs :  € 19,90

 

 De tijd zal het leren                                        Jeffrey Archer

Clifton-kronieken De tijd zal het lerenJe kent deze auteur omdat hij thrillers schrijft. Toen het boek voor het eerst uit kwam, legde elke boekhandelaar het dan ook op de thrillertafel neer. Maar dat is het helemaal niet, en logisch dat het dan ook niet van de grond kwam. Want dit is namelijk een prachtige familiekroniek! Denk aan de boeken van Charles Lewinsky of Jennifer Donelly.
“Er is me altijd verteld dat mijn vader in de oorlog was gesneuveld.” Zo begint in 1920 het levensverhaal van Harry Clifton. Harry, de zoon van een havenarbeider in Bristol, komt er als volwassen man pas achter hoe zijn vader echt aan zijn einde kwam. De verschrikkelijke waarheid leidt Harry naar de volgende vraag: was Arthur Clifton wel echt zijn vader? Is hij het kind van een arme havenwerker, of is hij de oudste zoon van de erfgenaam van een scheepsimperium?

Als je jouw mama helemaal blij maakt met familiegeschiedenissen en mooie literatuur, soepel geschreven en slim in elkaar, dan kies je dit boek.

ISBN : 9789022573143

Publicatiedatum : 13/03/2015

Pagina’s : 365

Uitgever : Meulenhoff Boekerij B.V.

Titel serie : De Clifton-kronieken

Nummer in serie : 1

Prijs : € 19,99

Elizabeth is zoek                     Emma Healey

De achterkant leest als een thriller, maar eigenlijk is dit gewoon lekker een roman. Het is een beetje grappig, maar ook een beetje herkenbaar en een beetje treurig, want Maud is natuurlijk gewoon dement. Herinneringen worden afgewisseld met een spannende zoektocht, en allerlei perikelen waarin een oudere dame zich ineens bevindt!

Maud weet één ding zeker: haar vriendin Elizabeth is zoek. Het staat op het briefje in haar zak. En wie haar ook zegt erover op te houden, het erbij te laten, Maud zal niet rusten tot ze heeft uitgezocht hoe het zit. Want ze heeft eerder met een verdwijning te maken gehad. Ergens in haar beschadigde geest ligt het antwoord op een onopgelost, zeventig jaar oud mysterie. Een mysterie dat iedereen vergeten is. Behalve Maud natuurlijk.

Je mama gaat dit boek helemaal leuk vinden als ze houdt van een mooi boek, dat een beetje grappig is en ook een beetje treurig, met een koppige, onverbeterlijke hoofdpersoon.

ISBN : 9789022576526

Publicatiedatum : 22/03/2016
Pagina’s : 336

Uitgever : Meulenhoff Boekerij B.V.

Prijs : € 10,00

 

De geest geven                     Hilary Mantel

Het is natuurlijk niet alleen maar literatuur en thrillers dat de klok slaat hier. We hebben ook non-fictie in de top 10 voor Moederdag staan. En dit is er een die moeders wel gaat aanspreken, want Hilary Mantel had een bewogen leven en een ongewilde kinderloosheid. Mantel schrijft haar autobiografie net zo mooi als haar boeken, en daarom leest het prachtig weg. Als je houdt van de biografische boeken van Annejet van Zijl, dan is dit je volgende must have.
Hilary Mantel groeide op in het landelijke na-oorlogse Engeland. Ze wilde ridder worden en leefde in de volle overtuiging dat ze daar de fysieke en mentale kracht voor had. Eenmaal getrouwd begon ze te lijden aan een hardnekkige pijn, die agressieve medicatie en een zelfvertrouwen-ondermijnende psychotherapie nodig maakten. Ze onderging een ineffectieve operatie waardoor ze kinderloos zou blijven. Maar in plaats daarvan ontdekte ze in haarzelf de ene roman na de andere.

Heb jij een moeder die van mooie literatuur houdt? Die zich helemaal in kan leven in de biografie van een ander, en met lief en leed meereist? Dan is dit een ideaal boek voor haar.

ISBN : 9789025447953

Publicatiedatum : 01/04/2016
Pagina’s : 256

Uitgever : Atlas Contact

Prijs : € 21,99

 

 

Twintig regels liefde                               Rowan Coleman

Een echt zomerleesboek! Ben je fan van Jojo Moyes en Marian Keyes? Ontmoet dan hier je nieuwe grote liefde. Het is er weer echt zo een volgens de bekende formule. Mooi, ontroerend, prachtig, hartverwarmend, een beetje grappig, een boel heerlijk.
Tijdens haar nachtdiensten schrijft verpleegkundige Stella brieven voor haar patiënten. Daarin vertellen ze aan hun geliefden over hun gedachten, hun gevoelens, en over hun laatste wens. Soms staan er praktische tips in (hoe werkt een wasmachine?), soms ouderlijk advies (hoe wordt je een goede vader?). Stella belooft dat ze de brieven pas na hun dood zal versturen. Maar toch breekt ze haar belofte in één geval. Er is er namelijk een die ze eerder wil posten, om iemand de laatste kans op verzoening te geven.

Een lach en een traan, en vooral heel veel moois.

ISBN : 9789022575994

Publicatiedatum : 01/03/2016
Pagina’s : 350

Uitgever : Meulenhoff Boekerij B.V.

Ondertitel : wat zou je zeggen als je nog één kans had om een brief aan je geliefde te schrijven?

Prijs : € 17,50

 

 

 Big magic                                     Elizabeth Gilbert

Big magicEn nog een non-fictie titel, nu uit de psychologie-hoek. We kennen Elizabeth Gilbert allemaal van haar romans, maar wat ze écht heel goed kan, is dit soort boeken schrijven. Haar romans waren een soort opstapje naar het werkelijk levenscoach worden, waarmee ze in dit boek helemaal voluit gaat.
In Big Magic spoort ze ons aan om onze verborgen talenten te ontdekken. De ondertitel is niet voor niets “De kunst van creatief leven”. Balancerend tussen spiritualiteit en vrolijk pragmatisme laat Elizabeth Gilbert ons zien hoe we onze ideeën kunnen omarmen, nieuwe uitdagingen het hoofd kunnen bieden en onze dagen kunnen vullen met meer passie en mindfulness. Op weg naar het leven waar je altijd van hebt gedroomd.
Het boek is opgedeeld in verschillende thema’s met hun eigen hoofdstukken, zodat je stapsgewijs door het hele proces heen wordt geleid. Het heeft al veel goede pers gehad in bladen en forums over psychologie, spiritualiteit en mindfulness, en het is tijd om de rest van de wereld ook stormenderhand te veroveren. Moms rule the world!

Mama’s die iets nieuws of iets meer in zichzelf willen ontdekken, gaan dit een heel fijn boek vinden. Geen vage omschrijvingen, maar lekker daadkrachtig en to the point.

ISBN : 9789023496939

Publicatiedatum : 07/10/2015
Pagina’s : 256

Uitgever : Cargo

Ondertitel : de kunst van creatief leven

Prijs : € 19,00

 

 

Het kippencollectief                                          Susan Juby

Het kippencollectiefDit is een absoluut hilarisch boek. Dit speelse verhaal is lekker om te lezen in het zonnetje, terwijl je je bedenkt hoe fijn het is dat je je leven op orde hebt zonder zulke drastische maatregelen te nemen als in Het kippencollectief. Want dit is een beetje leedvermaak zoals we dat kennen van de situaties die ook Sophie Kinsella en Katie Fforde weten te schetsen.
Wanneer Prudence Burns de verlaten boerderij van een verre oom erft, verkast ze met jeugdig New Yorks enthousiasme naar het Canadese platteland. Eco-farm, here she comes! Maar als ze er is, vindt ze een maanlandschap, een halfgeschoren en getraumatiseerd schaap, en een norse voorman Earl. Het duurt niet lang voor Prudence de hulp inschakelt van haar lusteloze buurjongen (alcoholische, mislukte wannabe-blogger Seth). Hij heeft straatvrees sinds het dramatische voorval met zijn toneellerares. En ook strikt ze Sarah, een elfjarig, overgeorganiseerd meisje dat een nieuwe thuis zoekt voor haar showkippen (en zichzelf). Samen zetten ze de lokale bevolking compleet op z’n kop.

Leest jouw moeder vooral grappige boeken graag, dan moet je echt voor deze kiezen. Het is een dolle boel op de boerderij, en het verhaal is lekker speels. Achterover leunen, genieten van de zon, en laat je maar op je wenken bedienen, mama. Het kippencollectief is hier de juiste keuze bij!

ISBN : 9789020608373

Publicatiedatum : 01/04/2016

Uitgever : PEPPER books

Prijs : € 19,99

 

Ziezo, ik hoop dat ik je heb kunnen helpen met je zoektocht naar een goed boek voor je mama en/of voor jezelf.   

Veel leesplezier !!!