Santa Montefiore : “De laatste roos van de zomer”

Wie kent Santa Montefiore niet?  Waarschijnlijk zijn er toch wel mensen die haar niet kennen want velen houden niet van haar genre.  Ze schrijft heel beschrijvend en filmisch.  Je kan het hele verhaal tot in de details van de natuur en de plaatsen voor je ogen zien afspelen.  Ze is ook heel romantisch.  Sommigen zeggen “zeemzoeterig”, maar toch zijn er grappige momenten, ook hele serieuze situaties, maar het blijft mooie romantiek.  Er gebeuren dingen in haar verhalen, die niet altijd echt kunnen of misschien toch …   Het is maar waarin je zelf gelooft.  Ik onderken een vleugje magisch realisme.  Dat is een stijl waarvan ik altijd fan ben geweest.  Er gebeuren dingen die niet altijd te verklaren zijn.  En toch gebeuren ze.  Zo is het soms ook in ons leven.  We hebben toch allemaal eens van die momenten waarvan je zegt : Hier zit meer achter… een of andere kracht….  Er komt ook heel wat geschiedenis aan bod over de tijd en de mensen die ze beschrijft.  Je leert dus zeker wel nog iets bij.

 

Het nieuwe boek van Santa Montefiore is vandaag binnengekomen in de winkel.  We hebben met zovelen een jaar moeten wachten op het vervolg en derde deel van “De vrouwen van kasteel Deverill“.  Dus vanavond schuif ik de 2 andere boeken die ik aan ‘t lezen ben aan de kant en begin met deze.  Van zodra ik dit boek uit heb, zet ik een recensie online.  Maar even wat geduld : het zijn bijna 400 blzn …

 

 

Dit waren deel 1 en deel 2 :

  

Ze schreef ook samen met haar man Simon Sebastian Montefiore (een geschiedkundige)  een mooi kinderboek.  Typisch Engels.  Over de koninklijke konijnen.   Dit verhaal komt nog eens in een ander artikel aan bod.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *