Film Festival Oostende 2017 The Beguiled

FFO  Film 4      (woensdag, 13 september 20.00)

Film 4       “The Beguiled”        Ladies Night + modeshow van Terre Bleu ,  hapjes door Sandra Bekkari en een dessert van Olivier Willems à la Sandra Bekkari achteraf.


Verhaal :

Tijdens de Secessie-oorlog belandt John McBurney (Colin Farrell), een gewonde soldaat van de Unie, in een meisjesinternaat van de confederatie in Virginia. Terwijl hij herstelt van zijn wonden probeert hij de eenzame meisjes en vrouwen in te palmen en tegen elkaar op te zetten, maar zijn geluk raakt op wanneer ze zich na verloop van tijd tegen hem keren. Nicole Kidman schittert in deze film, in het gezelschap van Kristen Dunst en Elle Fanning.

Deze nieuwste film van regisseur Sofia Coppola, bekend van o.a.  The Virgin Suicides, Lost in Translation en Marie Antoinette, kende zijn wereldpremière op het Filmfestival van Cannes en werd bekroond met de Prijs voor Beste Regie.

Gastvrouw voor deze Ladies Night is dit jaar niemand minder dan Sandra Bekkari, bekend van haar succesvolle kookboeken ‘Nooit meer diëten’.

Het wordt een onvergetelijke avond: naast de film geniet je van een exclusieve modeshow met de nieuwste collectie van Terre Bleue en bovendien maak je kans om leuke prijzen te winnen!

Wil je nog meer? Dat kan! Met een exclusief VIP ticket kun je na de film gezellig met je vriendinnen napraten, terwijl je geniet van heerlijke en gezonde sana-hapjes, ín het gezelschap van Sandra Bekkari zelf! De avond afsluiten doe je met een lekker én gezond dessertje, aangeboden door de Oostendse chocolatier Olivier Willems.

 

Wat vond ik ervan ?

Ik dacht eerst dat het een romantische film zou worden, maar dat was het eigenlijk niet helemaal.  Het verhaal gaat langzaam vooruit net zoals het leven van die meisjes.  Er gebeurt niet veel in hun leven totdat die man daar verschijnt.  Ze zijn allemaal nogal geïntrigeerd door hem en hij speelt daar aardig op in.  Ze gaan hem niet meer als een vijand beschouwen maar dan gebeurt er iets waardoor ze van mening veranderen.  Dan gaat het verhaal plots vlug vooruit en het eindigt nogal verrassend.  Ik bleef een beetje op mijn honger zitten.  Dus : ja, mooie beelden en kostuums, maar een verhaal dat voor mij te kort was.

Na de film hadden we nog een receptie met Sandra Bekkari en Olivier Willems.  Heerlijke hapjes die, doordat ze zo licht waren, niet op mijn maag bleven gezien het late uur.  En toen kwam Sandra even praten en konden we een leuke foto maken.

 

Op het einde mochten we een chocoladedessertje afhalen bij Olivier, die het maakte terwijl we stonden toe te kijken.  Dat zal ik ook eens doen thuis!

Het was een hele aangename en geslaagde ladies night !!!

 

 

Regisseur

Sofia Coppola

Cast

Nicole Kidman, Colin Farrell, Kirsten Dunst, Elle Fanning

Genres

Drama

Categorieën

Avant Premières, Openingsfilm, Pre festival season

Land

Verenigde Staten

Duurtijd

91 min.

Jaar

2017

Taal, Ondertitels & Leeftijd

Taal: Engels
Ondertitels: Nederlands