Zoek je een boekje?

De feestdagen naderen en meestal koop ik al hier en daar een geschenkje, kwestie van de kosten te spreiden en om niet alles in één keer te moeten halen op de drukste dagen. Ik geniet ook meer wanneer ik voor de ene een leuk iets ga zoeken en voor de andere dan een mooi boek…

Voor mezelf leg ik steeds een boekenlijstje aan doorheen de laatste weken. Sommige boeken vraag ik aan bij de uitgeverijen, andere koop ik dan zelf. Tja, ik zou beter nog eens een boekenkast kopen, maar waar moet ik die dan gaan zetten?

Geniet alvast van deze 23 mooie tips die ik jullie meegeef. Er staan enkele non-fictie boeken tussen en ook enkele kinder/jeugdboeken.

Voor de kinderboeken zal ik nog een apart lijstje maken. Daar ben ik mee bezig.

Wie weet vind je hier voor jezelf ook enkele boeken die je aanspreken.

‘We hebben geen kaart, geen kompas, geen plattegrond. Ik weet niet waar ik heen ga. Ik weet alleen waarvoor ik op de loop ben: voor de wolven en hun dorst naar bloed. Ik hoor ze huilen achter de bergen. Ze woelen de aarde om op de plek waar twee bliksemschichten elkaar troffen. Diamant zou er liggen. Maar wij hebben alleen weet van gestold bloed in droge aarde.’

De jonge Qadir groeit op in een klein dorp in Afghanistan met de droomverhalen van zijn moeder en de wilskracht van een vader die van geen wijken wil weten. Zijn enige bezit: acht knikkers. Alles ademt oorlog. Overal sterven dierbare mensen. Qadir houdt zich overeind door te werken voor de internationale troepen die zijn land komen bevrijden. Tot ook hij, achtervolgd door de taliban, met vrouw en kinderen moet vluchten voor het geweld. Over de bergen en over de zee. Na drie maanden belanden ze in Europa. Maar de Grote Portier laat hen niet binnen. Stuk voor stuk verliest Qadir de rinkelende knikkers van zijn leven. En toch is er hoop.

 • Productcode (EAN): 9789401469661
 • Verschijningsdatum: 24/08/2020
 • Aantal bladzijden: 336
 • Uitgeverij: Lannoo
 • Prijs : € 19,99

Uit de boekenkrant : Een stukje uit het interview met Leo Bormans

Hoe hebben jullie elkaar ontmoet?

Leo : “In mijn dorp kwam een kamp met vijfhonderd vluchtelingen en van tevoren hoorde je al veel protest. Mensen waren bang dat de vluchtelingen hun kinderen lastig zouden vallen. Mij vrouw en ik gingen kijken : het was stil op straat, alleen Qadir en zijn gezin liepen er rond.”

Ze doen hun eerste gesprek na : “Are you refugees?” “Yes.” “Come, let’s have a cup of coffee.”

Leo : “We hadden dus een eerste gesprek in het Engels. We verstonden elkaar, want Qadir had onder meer tijdens zijn werk in een militaire basis in Kabul Engels geleerd. Zijn moedertaal is namelijk het Dari, een variant van het Perzisch. Daarna bleven we elkaar spreken en volgde ik hem in de tijd dat hij wachtte op het eerste interview van de Dienst Vreemdelingenzaken.”

Leo sluit af : “Zijn gezin heeft de gevaarlijke reis overleefd en kan vooruitkijken. Een vriend van hen heeft dat geluk niet gehad en moest terugkeren naar zijn geboortestreek. Qadir voelt het daarom als zijn opdracht te vertellen hoe het er in zijn thuisland aan toe gaat. De doden kunnen het niet vertellen. Ik wil meegeven dat iedereen een menselijke behandeling verdient.”

**********************************

Parijs, 1912. Edgar Degas, de schilder, is blind geworden.

Wanneer hij zijn huis uit moet, duikt een jonge vrouw op om zijn archieven te helpen ordenen. Zij is echter niet wie zij beweert te zijn en in het geheim brengt zij verslag uit over haar bezoekjes, waarbij zij welbewust Degas’ herinnering wekt aan de enige – en onmogelijke – liefde van zijn leven: zijn blind geworden Amerikaanse nichtje Estelle, een Creoolse uit New Orleans, die hij daar schilderde terwijl zij bloemen aan het schikken was.

Aan wie schrijft zij deze verslagen? En waarom blijft zij maar hameren op Degas’ meest pijnlijke herinnering?

 • Productcode (EAN): 9789029542326
 • Verschijningsdatum: 21/09/2020
 • Aantal bladzijden: 303
 • Uitgeverij: De Arbeiderspers
 • Prijs : € 23,99

Uit de boekenkrant : Interview met Arthur Japin

Een danseres op de rug gezien, een indringend spelende fagottist of een in zichzelf gekeerde vrouw met een glas absint voor haar neus. De schilderijen van Edgar Degas zijn vaak momentopnames. Zo ook de bloemenschikkende vrouw, die een belangrijke rol speelt in Mrs. Degas, de nieuwe roman van Arthur Japin.

“Het begon allemaal in New Orleans, Louisiana, ” verklaart Japin. De auteur gaf er een lezing over zijn vorige roman De gevleugelde. “In een verloren uur bezocht ik het huis waar Edgar Degas een halfjaar woonde. Het is nu een Bed & Breakfast, gerund door de nazaten van Estelle Degas. In de kamers hangen reproducties van de schilderijen die de kunstenaar maakte. Het viel mij op dat hij Estelle een paar maal schilderde terwijl zij bloemen aan het schikken was. Geen opmerkelijke voorstelling, totdat ik erachter kwam dat zij blind was.” Dat riep natuurlijk vragen op. “Hoe kiest een blinde kleuren en bloemen bij elkaar? En waarom deed ze dat, aangezien ze het resultaat toch nooit kon zien? En vooral : waarom fascineerde dit de schilder zo?”

*******************************

Dit voorjaar werden longartsen Pauline Dekker en Wanda de Kanter uit de anti-rookclub gezet, ze zouden te activistisch te werk gaan. Sindsdien hebben ze niet stilgezeten en bedachten ze een alternatief plan om toch aan fondsen te komen: een kookboek. Het enige probleem: ze kunnen allebei niet koken.

De recepten in ‘Niet roken maar koken’ hebben Dekker en De Kanter niet zelf verzonnen, dat kunnen ze namelijk niet. In plaats daarvan leverden verschillende vrienden, collega’s en kennissen recepten aan, die aan een aantal voorwaardes moesten voldoen: niet te veel ingrediënten, niet langer dan een kwartiertje werk (exclusief kook- en oventijd), grotendeels van tevoren klaar te maken en een beetje lekker.

De opbrengsten van dit boek gaan naar een goed doel: de Stichting Rookpreventie Jeugd, die zich tot doel gesteld heeft om kinderen uit handen te houden van de tabaksmaffia.

 • Productcode (EAN): 9789047711933
 • Verschijningsdatum: 1/10/2019
 • Aantal bladzijden: 221
 • Uitgeverij: Lemniscaat
 • Prijs : € 19,95

*********************************

‘Er zijn ontzettend veel letters en het worden er steeds meer. Je komt ze tegen op de gekste plekken, vaak enigszins vermomd maar toch nog herkenbaar: appjes, boeken, contracten, dagbladen, e-mails, facturen, gevels, huiswerk, incunabelen, jaarverslagen, kerstkaarten, liefdesbrieven, manuscripten, notitieboekjes, ondertitels, poëzie, quotes, romans, stembiljetten, T-shirts, uittreksels, verhandelingen, websites, xeroxkopieën, ijspapiertjes, yoghurtpakken, zerken.’

Letters maken onderdeel uit van de grote familie die alfabet heet. Toch is Alles begint met A niet een integrale geschiedenis van het alfabet; het zijn eigenlijk biografieën – de petites histoires – van elke afzonderlijke letter, over de eigenaardigheden en lotgevallen van ‘onze’ letters. In 27 letterportretten schetst Diedrik van der Wal in Alles begint met A ons alfabetisch erfgoed. Diedrik van der Wal werkt als collectiespecialist bij het Meertens Instituut in Amsterdam. Zijn interesse in letters ontstond tijdens de eerste schrijflessen en groeide in een later stadium uit tot een milde obsessie. In 2008 publiceerde hij Achter de letter – encyclopedisch eenletterwoordenboek

 • Productcode (EAN): 9789463361057
 • Verschijningsdatum: 22/10/2020
 • Uitgeverij: Uitgeverij De Harmonie
 • Prijs : 39,90

**************************************

50 héél gewone woorden met een ongewoon verhaal.

Schaatsen. Internet. Groenteburger. Het zijn zulke gewone woorden dat je je niet snel afvraagt waar ze nou precies vandaan komen. Als je dat wél doet, blijkt dat er vaak een heel bijzonder verhaal over te vertellen is. Bijvoorbeeld over de zeemeermin die eigenlijk ooit een zeemeerman was.

Een vrolijk geïllustreerd kinderboek (bij elk praatje een plaatje) vol opmerkelijke, leuke en gekke verhalen over vijftig heel gewone woorden, zoals september, drop, kiwi, verdieping en pyjama. Leuk en leerzaam, voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Maar ook voor ons volwassenen !!!

 • Productcode (EAN): 9789082885972
 • Verschijningsdatum: 14/09/2020
 • Aantal bladzijden: 120
 • Uitgeverij: Genootschap Onze Taal
 • Afmetingen: 178 mm x 178 mm
 • Prijs : € 17,50

Zo blijkt de naam van de Amerikaanse dollar afkomstig te zijn van de Nederlandse daalder.

*************************************

Als Isabelle haar jeugdliefde Alex na twintig jaar weer ziet, beseft ze dat haar verliefdheid nooit over is gegaan. Ze weet echter maar al te goed dat haar kinderwens een relatie met Alex onmogelijk maakt. Als Isabelle het dagboek van haar moeder vindt, ontdekt ze geheimen die haar leven op zijn kop zetten. Haar moeder blijkt heel ver te zijn gegaan voor ware liefde, te ver zelfs. Durft Isabelle dat ook?

Machteld van Beeks liefde voor het schrijven van verhalen zat er al vroeg in. Vanaf haar achtste bracht ze iedere schoolvakantie schrijvend door. Na het winnen van een schrijfwedstrijd wist ze
zeker dat ze wilde blijven schrijven. Vele verhalen verder, schrijft ze nu het liefst een romantisch verhaal met een vleugje mysterie die zich afspeelt op een plek die tot de verbeelding spreekt.

 • Productcode (EAN): 9789493172821
 • Verschijningsdatum: 1/09/2020
 • Aantal bladzijden: 250
 • Uitgeverij: Gopher B.V.
 • Prijs : € 14,95

***************************************

Wanneer de jonge Joy in Hongkong in de jaren 50 valt voor de knappe marineofficier Edward, is ze 24 uur later getrouwd. Het paar verhuist naar Ierland en krijgt een dochter, Kate, maar Joys leven met Edward is niet wat ze had gehoopt, en ook haar relatie met haar dochter lijdt onder haar gevoel van teleurstelling.

Veertig jaar later woont Kate in Londen en heeft Ierland en haar ouders ver achter zich gelaten. Ze ziet haar moeder pas weer wanneer Edward ernstig ziek is, en nadat ze eerst haar 15-jarige dochter Sabine naar Ierland heeft gestuurd om de grootouders te leren kennen die ze nooit heeft ontmoet.

Wanneer Joy, Kate en Sabine eindelijk samen zijn, lopen de spanningen hoog op, en komt er een familiegeheim naar boven dat hun leven op zijn kop zet…

De heerlijke roman Drie vrouwen is het debuut van Jojo Moyes, de bestsellerauteur bekend van onder andere haar Lou Clark-boeken (Voor jouEen leven na jou en Voor mij). Nu in een geheel vernieuwde uitgave.

 • Productcode (EAN): 9789026141379
 • Verschijningsdatum: 13/10/2020
 • Aantal bladzijden: 464
 • Uitgeverij: De Fontein Romans & Spanning
 • Prijs : € 12,99

**************************************

Willow, de hoofdpersoon in ‘Het dorpje Happiness’ van Holly Martin, heeft behoefte aan een nieuwe start. Haar relatie is net voorbij en iedereen in het dorpje waar ze woont, heeft er een mening over. Als Willow een advertentie ziet om een jaar lang gratis in het dorpje Happiness te wonen, lijkt het een droom. Ze pakt haar koffers en vertrekt. De droom blijkt te mooi om waar te zijn: het dorpje is lang niet zo lieflijk als op de foto’s en de meeste pittoreske pandjes bevinden zich in erbarmelijke staat. Maar Willow geeft niet zomaar op en gelukkig staat ze er niet alleen voor.

‘Het dorpje Happiness’ van Holly Martin is het eerste deel van een heerlijke feelgoodserie over vriendinnen Willow en Ruby. Perfect voor de fans van Nicola May en Jenny Colgan.

 • Productcode (EAN): 9789020539400
 • Verschijningsdatum: 13/10/2020
 • Aantal bladzijden: 320
 • Uitgeverij: Z&K
 • Reeks: Happiness-serie
 • Nummer in reeks: 1
 • Prijs: € 17,50

***************************************

Mathilda is zestien als haar moeder in 1931 plotseling sterft en ze alleen achterblijft. De wereld zit vol gevaren voor een jong meisje, maar dan komt de indrukwekkende Agneta Lejongård in haar leven. Agneta blijkt Mathilda’s voogd te zijn en ze neemt haar mee naar het prachtige landgoed de Leeuwenhof in het zuiden van Zweden.

Wat Mathilda niet weet is dat Agneta haar tante is, maar voordat Agneta haar over haar afkomst kan vertellen, wordt Europa verscheurd door de Tweede Wereldoorlog. Het leven zoals iedereen het kende verandert voorgoed. In de chaos zal Mathilda haar lot in eigen handen moeten nemen en nieuwe wegen moeten bewandelen op zoek naar geluk.

Dit is het tweede deel in de trilogie : De vrouwen van de Leeuwenhof

 • Productcode (EAN): 9789022587171
 • Verschijningsdatum: 29/09/2020
 • Aantal bladzijden: 576
 • Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V.
 • Prijs : € 19,99

**************************************

Greta keert na dertig jaar terug naar Marchmont Hall, het prachtige landhuis dat ooit een belangrijke rol in haar leven speelde. Maar ze kan zich niets meer van die periode herinneren; door een tragisch ongeluk is ze haar geheugen van de afgelopen jaren kwijt.

Maar dan vindt Greta een grafsteen op het besneeuwde landgoed, en ze weet zeker dat er hier herinneringen verborgen liggen. Ze gaat op zoek naar haar verloren verleden en ontrafelt zo niet alleen haar eigen verhaal, maar ook dat van haar dochter, die haar eigen geheimen blijkt te hebben…

 • Productcode (EAN): 9789401613071
 • Verschijningsdatum: 13/10/2020
 • Aantal bladzijden: 543
 • Uitgeverij: Xander Uitgevers B.V.
 • Prijs : € 21,99

***********************************

De zussen Iselle en Dagmar zijn altijd close geweest. Dat ze op jonge leeftijd hun ouders verloren en op elkaar aangewezen waren, heeft hun band versterkt. Maar door de jaren heen zijn de zussen wel erg veranderd. Waar Iselle een sportschool runt en het gemis van haar ouders wegstopt in veel sporten en gezond eten, vindt Dagmar juist troost in wijn en lekkers.Toch is er één ongezonde voorliefde die de zussen bindt: de hemelse modder die hun vader vroeger maakte. Helaas was het recept strikt – geheim en hebben de zussen de vertrouwde smaak nooit helemaal kunnen nabootsen – zelfs al proberen ze het elke Kerstmis. Als hun contrasterende levensstijlen op een dag hard botsen, dreigt voor het eerst hun gezamenlijke kerst in het water te vallen. Maar in het jaar dat volgt kan veel gebeuren. Brengt het recept van hun vaders hemelse modder hen weer bij elkaar voor het jaar uit is? En wie zit er tegen die tijd nog meer aan tafel?

 • Productcode (EAN): 9789022586488
 • Verschijningsdatum: 5/10/2020
 • Aantal bladzijden: 301
 • Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V.
 • Prijs : € 15,99

**********************************

Voor de lezers van De nachtegaal van Kristin Hannah, Bloemen voor mijn dochter van Sarah Jio en Het familieportret van Jenna Blum

Een aangrijpend familieverhaal waarin een jonge vrouw ontdekt wie haar oma werkelijk was, waardoor ze ook zichzelf beter leert kennen

Wit-Rusland, 1941. Tijdens een razzia in haar geboortedorp is de Joodse Ella er getuige van dat haar hele familie voor haar ogen wordt vermoord. Ze weet zelf te ontkomen en vlucht het bos in, waar ze wordt opgenomen door een groep verzetsstrijders die zich daar schuilhoudt. Ze vindt er de liefde, maar verliest die ook weer. Na de bevrijding krijgt Ella, die niets meer te verliezen heeft, valse papieren met de naam Elle en reist ze naar Parijs om informatie door te geven over voortvluchtige nazi’s. Als ze een Nederlander ontmoet die verliefd op haar wordt, stemt ze ermee in om met hem te trouwen en naar Nederland mee te gaan. Over haar afkomst en haar verleden zwijgt ze als het graf.

Nederland, 2013. Janna maakt een moeilijke tijd door nadat haar man haar heeft verlaten. Als haar oma Elle in diezelfde periode overlijdt, helpt Janna haar moeder met het uitruimen van oma’s huisje. Ze vindt een versleten kistje op zolder waar spullen in zitten die ze niet kan plaatsen: een davidster, een oud identiteitsbewijs in een onleesbare taal, en een gladde metalen ring. Was haar stille, gesloten oma heel iemand anders dan ze altijd heeft gedacht?

 • Productcode (EAN): 9789022591857
 • Verschijningsdatum: 12/01/2021
 • Aantal bladzijden: 368
 • Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V.
 • Prijs : € 18,99

************************************

Hebben mensen net als sommige dieren een zesde zintuig voor gevaar? Is het mogelijk dat ons reukorgaan superieur is aan de speurneus van de hond? Hoe kan het dat ons immuunsysteem op de kleuren en de geur van het bos reageert? En omgekeerd: kunnen bomen ademhalen? Is er zelfs een soort hartslag bij ze meetbaar? En moeten we planten misschien als intelligente wezens beschouwen?

Opnieuw opent Peter Wohlleben ons de ogen aan de hand van de recentste wetenschappelijke inzichten en zijn eigen ervaringen over verbazingwekkende natuurverschijnselen. En hij laat ons zien dat de mensen in veel opzichten nauw verweven zijn met de natuur.

 • Productcode (EAN): 9789400512429
 • Verschijningsdatum: 28/04/2020
 • Aantal bladzijden: 238
 • Uitgeverij: Lev.
 • Prijs : € 20,99

**************************************

Romantisch, realistisch en hartverscheurend

‘Ik hou je vast’ van Marina Folkers is een aangrijpende feelgoodroman met een heftig thema. Millie woont in Londen, waar ze een appartement deelt met haar beste vriendin en werkt voor The Guardian. Een relatie heeft ze niet, maar verder heeft ze een leuk leven. Eén keer per jaar, op haar verjaardag, staat ze zichzelf toe terug te denken aan Ethan, de man die haar hart gebroken heeft. Millie zit met te veel vragen om hem helemaal los te kunnen laten. Als ze voor haar werk een artikel mag schrijven over een bedrijf waar Ethan werkt, denkt ze dat dit de manier is om weer met hem in contact te komen. Maar Ethan doet net alsof hij haar niet kent. Marina Folkers’ ‘Ik hou je vast’ is een prachtig verhaal dat je niet onberoerd zal laten.

 • Productcode (EAN): 9789020538113
 • Verschijningsdatum: 6/10/2020
 • Aantal bladzijden: 319
 • Uitgeverij: Z&K
 • Prijs : € 16

Hieronder zie je mijn recensie :

***********************************

Als de zwangere Lotte in handen valt van Salvatore, een psychopathische maffiabaas, merkt ze al snel dat het hem te doen is om haar baby. Uiteindelijk weet ze te ontsnappen, maar kort daarna wordt ze gearresteerd op verdenking van moord. Tot overmaat van ramp wil de vader van haar baby, Don Nijenhuis, niets meer van haar weten en hij gaat zelfs zo ver dat hij haar wil uitsluiten van het ouderlijk gezag.
Lotte moet tot het uiterste gaan om alle dreigingen het hoofd te kunnen bieden.
Lukt het rechercheur Chris Römer om de waarheid boven tafel te krijgen, wanneer blijkt dat zowel Lotte als Don essentiële zaken verzwijgen?

Ondanks dat ‘Eligio, de uitverkorene’ het vervolg is op het bekroonde boek, Il Circolo (Publieksprijs Beste Boek 2019 The Indie Awards), is het een op zichzelf staand verhaal en zijn de delen los van elkaar te lezen.

De boeken van Marja kenmerken zich volgens de lezers door een hoog tempo, waarbij niet alles meteen wordt prijsgegeven en je vanzelf wordt meegezogen in de verhalen.

 • Productcode (EAN): 9789083096544
 • Verschijningsdatum: 30/09/2020
 • Aantal bladzijden: 293
 • Uitgeverij: M-B Publishing
 • Prijs : € 17,50
 • Hieronder vind je mijn recensie :

*********************************

Esme wordt geboren in een wereld van woorden. Moederloos en onbedwingbaar nieuwsgierig brengt ze haar tijd door in een schuur waar haar vader en een team toegewijde mannen woorden verzamelen voor de allereerste Oxford English Dictionary. In een houten koffer van haar vriendin Lizzie verzamelt ze woorden die verkeerd gesorteerd, weggegooid of genegeerd werden en ze geeft ze een plek in haar eigen boek van vergeten woorden. De woorden helpen Esme de wereld beter te begrijpen. Een betoverend boek over de kracht van woorden.

 • Productcode (EAN): 9789044359770
 • Verschijningsdatum: 4/08/2020
 • Aantal bladzijden: 460
 • Uitgeverij: The House Of Books
 • Prijs : € 22,99

***********************************

Wanneer reisblogger en fotograaf Fiona een reis naar Japan wint, waar ze begeleid zal worden door een bekende Japanse fotograaf, kan ze haar geluk niet op. Tot ze op het vliegveld niet door Yutaki Araki wordt opgehaald, maar – en nog veel te laat ook! – door de man die tien jaar eerder haar hart brak: fotograaf Gabe Burnett.
Tot haar opluchting herkent hij haar niet, maar het beloven een paar zware weken te worden…

Gelukkig is het gastgezin waar ze logeert fantastisch. In hun kleine theewinkeltje leert Fiona van alles over theeceremonies en de Japanse manier van leven, en ze voelt zich helemaal zen. En wanneer Gabe haar de verborgen plekken van Tokio laat zien, begint ze te geloven dat hij ondanks zijn arrogante houding ook nog een heel andere kant heeft.

 • Productcode (EAN): 9789402706451
 • Verschijningsdatum: 13/10/2020
 • Aantal bladzijden: 349
 • Uitgeverij: Harpercollins
 • Prijs : € 17,99

********************************

De fabels van Aesopus worden al meer dan 2500 jaar over de hele wereld verteld. Al generaties lang maken zijn dierenverhalen mensen aan het lachen en zetten hen aan het denken. Maar het meest inspirerende verhaal van Aesopus is zijn eigen levensverhaal.

Aesopus werd als slavenkind geboren in het oude Griekenland. Zijn talent voor het vertellen van verhalen gebruikte
hij om zichzelf te bevrijden uit zijn gevangenschap. Sterke, gevoelige schilderingen brengen zijn fabels – die tot
de oudste bewaard gebleven verhalen uit de geschiedenis van de mensheid gerekend worden – tot leven, en laten het levensverhaal zien van de man die deugden als eerlijkheid, volharding en vriendelijkheid eeuwenlang doorgaf. Met o.a. de verhalen van De haas en de schildpad, De krekel en de mier en De leeuw en de muis.

Pamela Zagarenski is een getalenteerd schilder. Ze ontving voor twee van door haar geïllustreerde boeken een eervolle
vermelding bij de jaarlijkse Amerikaanse prentenboekenprijs: een Caldecott Honor Medal. Naast het illustreren van prentenboeken maakt ze beelden en grote schilderijen, die ze ook exposeert.

 • Productcode (EAN): 9789492995780
 • Verschijningsdatum: 18/09/2020
 • Aantal bladzijden: 63
 • Uitgeverij: Samsara Uitgeverij B.V.
 • Prijs : € 14,90

************************************

Terwijl de nazi’s Europa in hun greep hebben, ontmoeten twee vluchtende mensen elkaar per toeval.
De een is verzetsheldin, de ander krijgsgevangene. Een verfrommeld briefje brengt hen samen en zal hun leven voor altijd veranderen.

Het briefje door het hek is het waargebeurde verhaal van Josefine Lobnik, een Joegoslavische verzetsheldin, en Bruce Murray, een Nieuw-Zeelandse soldaat. Als Josefi nes broer wordt opgepakt, gaat ze naar het dichtstbijzijnde concentratiekamp om hem te zoeken. Ze geeft een briefje met een beschrijving van haar broer tussen het hek door aan Bruce. De vonk slaat onmiddellijk over. Waar het lot hen samenbracht, trekt de oorlog hen ook meteen weer uit elkaar. Maar de grootste liefde bloeit in de meest onwaarschijnlijke tijden…

 • Productcode (EAN): 9789402705423
 • Verschijningsdatum: 28/09/2020
 • Aantal bladzijden: 351
 • Uitgeverij: Harpercollins
 • Prijs : € 19,99

*************************************

Meg heeft een bloeiende carrière als ‘handletteraar voor de sterren’ – ze creëert handgemaakte agenda’s, planners en trouwkaarten voor haar rijke klanten. Als ze tijdens een opdracht zo haar twijfels heeft over de slagingskansen van het voorgenomen huwelijk van de twee mensen tegenover haar, is dat haar eigen zaak. En het is niet met opzet dat ze die twijfels in de opdracht verwerkt, maar ze verwacht niet dat het iemand op zal vallen…

Dan heeft ze buiten toekomstige bruidegom Reid gerekend, de financiële hotshot die zijn succes te danken heeft aan zijn vaardigheid patronen te zien die anderen missen. En daarom staat hij een jaar later opnieuw voor Megs neus, met de dringende vraag hoe zij had gezien wat hijzelf had gemist: dat zijn relatie geen stand zou houden.

Maar Meg heeft geen tijd voor hem. Ze heeft deadlinestress en een complete writer’s block. Om van hem af te zijn, belooft ze hem haar geheim te vertellen als hij haar helpt haar inspiratie terug te vinden. De middagen die ze samen door haar geliefde New York lopen, geven haar een nieuw beeld van de stad – en van de intrigerende man die naast haar loopt. Maar Reid is vastbesloten New York vaarwel te zeggen, dus als Meg hem van het tegendeel wil overtuigen zal ze op zoek moeten gaan naar wat hém inspireert…

 • Productcode (EAN): 9789026151002
 • Verschijningsdatum: 13/10/2020
 • Aantal bladzijden: 351
 • Uitgeverij: De Fontein Romans & Spanning
 • Prijs : € 19,99

**************************************

Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, moeten Franziska en haar moeder hun landgoed verlaten. Franziska weet dan nog niet dat het meer dan veertig jaar zal duren voordat ze haar huis weer zal zien. En wat ze dan aantreft, doet haar veel verdriet. Het landgoed is vervallen en Franziska doet er alles aan om het te herstellen naar de vooroorlogse glorie. Maar haar terugkeer brengt niet alleen positieve herinneringen met zich mee…

Het landhuis is voor alle fans van Het weesmeisje de perfecte opvolger, die je met tranen in je ogen zult dichtslaan na het lezen van de allerlaatste bladzijde.

 • Productcode (EAN): 9789401613248
 • Verschijningsdatum: 10/11/2020
 • Uitgeverij: Xander Uitgevers B.V.
 • Prijs : € 21,99

***************************************

?Femke Martens lijkt alles mee te hebben: ze is jong, mooi, heeft een fijne baan waarvoor ze door heel Europa reist, en nooit gebrek aan aandacht van mannen. Huisje, boompje, beestje is aan haar niet besteed. Maar er is ook een keerzijde. Niemand kent de echte Femke of neemt de moeite om haar te leren kennen. Verklaart dat de sluimerende onrust waardoor ze zichzelf steeds vaker tegenkomt en ze diep vanbinnen zo ongelukkig is?Als haar huisarts aan de noodrem trekt en haar werkgever haar op non-actief stelt, komt ze terug naar Nederland, waar ze een groot deel van haar jeugd heeft doorgebracht. Het lijkt hét moment om schoon schip te maken en onder ogen te zien wat ze zo wanhopig graag wil vergeten, maar hoe? En als ze dan voor het eerst in haar leven een connectie voelt met een man, waarom is het dan iemand die ze onder andere omstandigheden geen tweede blik zou gunnen en wiens privé-leven al reden genoeg is om voor op de vlucht te gaan?

 • Productcode (EAN): 9789022588109
 • Verschijningsdatum: 29/07/2020
 • Aantal bladzijden: 448
 • Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V.
 • Prijs : € 15,99

********************************

Het dagelijks leven in het centrum van de Amerikaanse filmindustrie wordt ruw verstoord als de steenrijke Roma systematisch toonaangevende bedrijven begint over te nemen. Behalve geld gebruikt de jonge vrouw ook moeiteloos chantage en seks om het machtigste bedrijf in Hollywood te realiseren.
Tegelijkertijd verschijnt de wulpse Morgan, die haar zinnen heeft gezet op de supersterren uit de filmindustrie, ook in de Stad van de Engelen. Zonder blikken of blozen gooit de jonge vrouw al haar charmes in de strijd om de beroemdste mannen en vrouwen in Hollywood tussen de lakens te krijgen.

Niets is echter wat het lijkt.

“Vierentwintig jaren telt ons bestaan sinds vandaag. Een leven dat voor driekwart is gevuld met eenzaamheid, verdriet, pijn en wreedheden die ons voorgoed hebben getekend. De diepste littekens zijn echter onzichtbaar voor het oog. Ze zijn in onze zielen gekerfd, net als onze wrok.”

Twee vrouwen met een verleden en een onstilbare wraakzucht.
Hollywood zal nooit meer hetzelfde zijn.

 • Productcode (EAN): 9789090337371
 • Verschijningsdatum: 1/10/2020
 • Aantal bladzijden: 354
 • Uitgeverij: JHB
 • Prijs : € 19,95

Ik las reeds een mooi boek van hem. Lees de recensie hieronder :

*****************************************