Maak kennis met Reese’s Bookclub

We kennen Reese Witherspoon van de filmwereld.

Reese Witherspoon is een Amerikaanse actrice en producer. Ze maakte haar acteerdebuut in The Man in the Moon (1991). Witherspoon werd bekend in 1999 met Cruel Intentions en voor haar vertolking van Tracy Flick in de zwarte komedie Election , die haar een Golden Globe Award opleverde voor Beste Actrice – Filmkomedie of Muzikale nominatie. Ze verwierf bekendheid met haar werk in romantische komedies met haar rol als Elle Woods in de komedie Legally Blonde (2001) en het vervolg op 2003 , evenals haar hoofdrol in Sweet Home Alabama (2002). Ze won de Academy Award voor beste actricevoor haar vertolking van June Carter Cash in de biografische musicalfilm Walk the Line uit 2005 . Ze ontving ook een Academy Award-nominatie voor haar rol in het drama Wild  2014 .

Witherspoon werd een leidende actrice in de televisieserie Big Little Lies (2017–2019) (won de Primetime Emmy Award voor Outstanding Limited Series voor haar prestaties) en de Apple TV + dramaserie The Morning Show (2019-heden). Ze speelt de hoofdrol in de Hulu- miniserie Little Fires Everywhere .

Witherspoon lanceerde Hello Sunshine in 2014 en heeft als producer gediend bij verschillende van haar films en shows, naast de psychologische thriller Gone Girl  2014

Maar ze heeft ook een toffe “bookclub” waar ze elke maand een boek voorstelt dat ze gelezen heeft en dat ze ons wil aanbevelen. Zij laat je ook telkens kennis maken met de auteur van het boek in een gezellig gesprek.

Voor de maand mei is dat “The Henna Artist” van Alka Joshi.

Levendig en meeslepend in zijn portret van de strijd van één vrouw voor vervulling in een samenleving die draait tussen het traditionele en het moderne, opent The Henna Artist een deur naar een wereld die tegelijkertijd weelderig en fascinerend, grimmig en wreed is.

De zeventienjarige Lakshmi ontsnapt uit een gewelddadig huwelijk en begeeft zich alleen naar de bruisende roze stad Jaipur uit de jaren vijftig. Daar wordt ze de meest gevraagde hennakunstenaar – en vertrouweling – voor de rijke vrouwen van de hogere klasse. Maar vertrouwd met de geheimen van de rijken, kan ze haar eigen geheim nooit onthullen… Bekend om haar originele ontwerpen en wijs advies, moet Lakshmi voorzichtig zijn om de jaloerse roddels te vermijden die haar reputatie en haar levensonderhoud zouden kunnen ruïneren. Terwijl ze haar droom van een onafhankelijk leven nastreeft, schrikt ze op een dag wanneer ze wordt geconfronteerd met haar ex-man, die haar vele jaren later heeft opgespoord met een opgewekt jong meisje op sleeptouw – en zus die Lakshmi nooit wist dat ze had. Plots wordt de voorzichtigheid bedreigd die ze zorgvuldig heeft gecultiveerd als bescherming. Toch zet ze door, zet haar talenten in en tilt ze hogerop.

Hieronder zie je de henna-tekeningen. Ze zijn prachtig en er zit een hele cultuur achter.

De stad Jaipur

Wanneer je deze mooie cultuur ziet, krijg je echt wel zin om dit boek te lezen. Veel leesplezier !!! (Let wel : het is een Engelse uitgave. Ik vond nog geen nederlandstalige uitgave.)