Kattenkasteel

Annick Bardijn

Korte inhoud :

Ontdek het geheim van het Kattenkasteel…
Een uitdaging gaan Liz, Ulrik en Max nooit uit de weg! Inbreken in het griezelige, verlaten Kattenkasteel… Een koud kunstje! Of niet?

In de kelder vindt Liz een kistje met de afbeelding van een zwarte kat. Een onheilspellend gevoel bekruipt haar. Maar dan worden de drie jongeren ontdekt…

Raakt het drietal weg uit het Kattenkasteel? En wat haalt Liz zich op de hals door het kistje mee te nemen?

Kattenkasteel. Een avontuurlijk, mysterieus jeugdverhaal voor jongeren vanaf 10 jaar.

Over de auteur :

Het boek van Annick is te koop in boekhandels en grote webshops.
Annick (46) schrijft burn-out van zich af met mysterieus jeugdboek: “Het is mijn droom om dit boek in de bib te zien staan”

Annick Bardijn woont in Ternat, is gelukkig getrouwd, mama van een 17-jarige dochter en plusmama van een 30-jarige zoon. Ze werkt als interne pedagogische begeleider op een steinerschool. Annick houdt van skiën, lezen en schrijven. En, niet onbelangrijk, van Vivaldi, haar kat. Als kind zat Annick meestal met haar neus in de boeken. Haar grote droom was om ooit zelf een boek te publiceren.

Je kan haar volgen op facebook : https://www.facebook.com/annick.bardijn

En op instagram : https://www.instagram.com/annickbardijn/

Over het boek :

Dit boek zag ik veel langskomen op instagram en werd aangetrokken door de warme kleuren en vooral door de katten. Ook de titel deed mij verlangen om het boek te lezen. Omdat ik Annick al een tijdje volg, had ik het gevoel dat dit boek iets bijzonders was.

Het wordt omschreven als een avontuurlijk en mysterieus jeugdverhaal voor jongeren vanaf 10 jaar. Dat klopt goed maar ik las het dus ook heel graag! Ook een spannend verhaal voor volwassenen! Ik bewaar dit boek zeker voor Free later. Kattenliefhebbers zullen er ook een goed gevoel bij hebben. Ik had dat in elk geval. Wat het nog specialer maakte, is dat mijn zwarte kat Figaro steeds bij mij lag wanneer ik het las. (Dat doet hij wel meer, maar toch…) Door Figaro ben ik zwarte katten anders gaan bekijken. Ze worden in sommige culturen aanbeden en in andere dan weer verguisd. Bewijs uit de geschiedenis is dat zwarte katten iets mysterieus en wijs hebben. Daarom kozen heksen (ik zeg liever herboristen en wijze vrouwen) dikwijls voor zwarte katten of zij kozen die vrouwen omdat ze zo dichtbij de natuur leefden.

Dit verhaal is zo goed geschreven. Net alsof je zelf in het verhaal zit. Ik kon mij heel goed in de plaats stellen van Liz. Eerlijk gezegd, ik wou dat ik ook zo’n avontuur kon beleven. Echt iets magisch.

Liz ontdekt een oud houten kistje in de kasteelkelder waar ze inbreken om foto’s te maken. Al van bij het begin voel je dat er iets is met dit kistje en vooral dat Liz daar een band mee heeft. De zwarte kat die telkens terugkeert zowel als beeld als in het echt geeft het verhaal een zeer mysterieus tintje.

De vijf hoofdstukken zijn telkens vergezeld van een quote in verband met katten. Zo leuk om te lezen. Die hoofdstukken zijn nog eens onderverdeeld in korte stukjes. Dat leest heel vlot en je kan pauzeren wanneer je wil. Ze hebben telkens een klein titeltje dat de lading zeker dekt. En die zwarte pootjes zijn erg grappig daarbij. Er wordt ook afgewisseld tussen heden en verleden wat het boeiend en interessant maakt.

Naar het einde van het boek wordt er een Halloweenfeest georganiseerd op het kasteel wat echt heel spannend wordt. Halloween is ontstaan uit het Samhain. Dat is het Keltische nieuwjaarsfeest dat begint aan de vooravond rond 31 oktober, maar aangezien de Kelten een maankalender gebruikten loopt deze niet helemaal gelijk met de meer gebruikelijke lunisolaire kalender en varieert de absolute dag dus in deze laatste kalender. 

Ik leerde heel wat bij over de lichtbollen of orbs. Ik vermoedde al dat dat iets speciaals was. Nu bekijk ik elke foto met een ander oog! Misschien ontdek ik er ook ene…

Dit boek is echt een aanrader en zeker om nu te lezen in deze periode van het jaar. Het is een jeugdboek maar ik genoot ook erg van dit verhaal. Echt heel goed geschreven! Ik hoop nog te kunnen lezen van Annick.

Enkele mooie quotes : Ik houd erg van dit boek omdat er zoveel mooie dingen gezegd worden over ‘katten’, mijn lievelingsdieren !!!

p. 31 : ‘Een kat kies je niet, de kat kiest jou.’ (Philippe Ragueneau)

p. 74 : ‘De ene kat leidt gewoon naar de andere.’ (Ernest Hemingway)

p. 94 : ‘Een roos heeft doornen, een kat heeft klauwen. Beide zijn het risico waard.’ (spreekwoord)

p. 139 : ‘De ogen van een kat zijn vensters waardoor we in een andere wereld kunnen kijken.’ (Ierse legende)

p. 147 : Grond bezitten geeft macht. Macht in de verkeerde handen geeft problemen.

p. 150 : Het is een oase van hoop en levensenergie, vooral door de natuur en de katten.

p. 185 : In ons universum is alles met elkaar verbonden. Het universum bestaat uit één groot veld van energieën. Er ontstaat een betekenisvolle samenhang in de gebeurtenissen.

p. 192 : ‘Mijn kat kwam uit het niets en werd mijn alles.’ (anoniem)

Ik kwam heel wat meer te weten :

Wat is een orbs?

Wat zijn Orbs? / Spiritualiteit / Artikels | Dans van Vlinders

Orbs zijn een veelbesproken fenomeen, vooral door paranormaal onderzoekers. Orbs zijn kleine energiebollen van geesten/entiteiten maar ook gidsen, engelen die je een boodschap proberen te sturen. Vaak waargenomen op foto’s.

Orbs: wat is het, wie zijn het? - Kloptdatwel?
Orbsen in de tuin…

Achteraan in het boek vind je enkele sites waar je meer te weten komt over orbsen.

De Triquetra

Triquetra in 925 zilver met acquamarine parelmoer achtergrond afbeelding 1

Een Keltisch Gotisch juweel.

Triquetra - Wikipedia

De triquetra is een middeleeuws symbool, waarvan de Latijnse naam ‘driehoekig’ betekent. Een symbool met drie in elkaar grijpende cirkels is teruggevonden op 5000 jaar oude indiaanse religieuze beelden, maar van het triquetrasymbool zelf werden in Noord-Europa de vroegste sporen gevonden uit de 8ste eeuw.

Ook hier vind je interessante sites achteraan het boek.

Beste Annick, ik las je boek heel graag omdat het een wijs en spannend verhaal is. Ik werd onmiddellijk in het verhaal getrokken en het bleef intrigerend tot op de laatste bladzijde. Er waren plot twists die erg goed gevonden waren. Dit boek is een grote aanrader !!! Ik kijk uit naar nog spannende verhalen van jouw hand.