Beeldhouwen met papier in Japan

Ik kwam een filmpje tegen op YouTube van deze artieste.  Ik was erg onder de indruk van haar kunst.  Daarom wou ik dit met jullie delen.    

Haar kunst is ook een mooie vorm van recyclage !!!

CHIE HITOTSUYAMA

Hitotsuyama, geboren in Fuji, Shizuoka, Japan, begon haar carrière als illustrator. Toen ze driedimensionale werken begon te creëren, leidden haar jeugdherinneringen aan de historische papiersnarenfabriek van haar familie haar ertoe papier als haar sculpturale medium te gebruiken, door het creëren van opmerkelijke levensgrote dieren en het leven in zee uit ongewenste kranten.

Ze zegt: “Mijn grootvader bezat en bediende een papierfabriek. Het was dus heel normaal dat ik met papier ging werken als mijn favoriete materiaal. Voor mijn werk gebruik ik voornamelijk oude afgedankte kranten – kranten die ongewenst zijn geworden en geen doel meer hebben voor de oorspronkelijke eigenaar. Ik maak vervolgens papieren snaren uit de oude kranten, net als de oude houten ontdooimachines in de fabriek van mijn grootvader, maar in plaats daarvan gebruik ik deze keer mijn handen. “

“Sinds het eerste sculpturale stuk dat ik heb gemaakt, een neushoorn, ben ik doorgaan met het vormgeven van vormen van dieren en terwijl ik dat doe, ben ik me scherp bewust geworden van de levenskracht in alle wezens. Ik bewonder de dieren die ik bestudeer. Ik ben onder de indruk van hun kracht en hun voortbestaan ​​in de meedogenloze natuur. “.

Nog enkele mooie beelden :