Op zoek naar nieuwe boeken (deel 1) …

Het is tijd om eropuit te gaan …

#GAAN                              Hanne Tersmette

De hort op met de leukste boswachter van Nederland.

 Inhoud : We komen er allemaal achter: een leven lang Netflix is ook niet alles. Het is tijd dat we er weer op uit gaan. Weg van de schermen, de buitenlucht in! Qualitytime voor jezelf en elkaar. Nederland is supermooi en eigenlijk ook heel spannend, als je maar weet waar je moet zijn en wat je kunt zien en doen.

Boswachter Hanne is de aangewezen persoon om ons de leukste plekken te laten zien. Ze heeft onlangs een enorme switch gemaakt: van mojito-drinkend reclamemeisje naar no-nonsense boswachter. Ze is the new kid on the block in het wat oubollige boswachtersland: jong, energiek, nieuwsgierig, enthousiast en sportief. En ze weet alles van avontuur in de natuur.

  • De leukste plekken in de natuur : alle de moeite waard om er een dag voor uit te trekken.
  • Met een overzicht van originele activiteiten en highlights.
  • Boordevol tips over hoe je de mooiste dieren en planten spot.
  • Samenwerking met Natuurmonumenten.

Over de auteur : Hanne Tersmette, bekend van meerdere tv-optredens en haar vlog, heeft de mooiste baan van de wereld : boswachter.  Na een carrière in de communicatie besloot ze zich fulltime te richten op haar grote liefde : de natuur.  Ze is blij Natuurmonumenten verantwoordelijk voor “haar” gebied : het Naardermeer.

 

 

ISBN : 9789400509719

Publicatiedatum : 27/02/2018

Pagina’s : 224

Uitgever : Lev.   

Prijs : € 20

Een aanrader : Ook al gaat het over mijn geliefde buurland Nederland, toch vind ik heel wat inspiratie voor een wandeling in onze gebieden.  En niets belet ons om op vakantie te trekken naar dit prachtige en natuurminded land.  Er staan heel veel goeie tips in die we hier ook kunnen toepassen.  Dit boek geef ik zeker cadeau aan mijn man voor zijn verjaardag!

 

 

Veel lees- en kijkplezier !!!

*************************************************************************

Dit boek is dan weer een heel contrast met het boek hierboven, maar toch willen we er ook meer over weten.

Hét businessboek voor 2018 !

De vier                 Scott Galloway

Het verborgen DNA van Amazon, Facebook, Google en Apple

Amazon, Apple, Facebook, en Google zijn vier van de invloedrijkste bedrijven ter wereld.

Bijna iedereen denkt te weten hoe ze dat geworden zijn.

Bijna iedereen heeft het fout.

Inhoud : Over De vier is de laatste twintig jaar ongelooflijk veel geschreven. Niemand beschrijft hun macht en fenomenale succes zo inzichtelijk als Scott Galloway.
Hij gaat op zoek naar antwoorden op een aantal fundamentele vragen:

  • Hoe is het De vier gelukt ons leven zo te infiltreren dat ze bijna onmogelijk te vermijden (of te boycotten) zijn?
  • Waarom vergeeft de beurs ze zondes die andere bedrijven zouden verwoesten?
  • Is er, in hun race om als eerste het bedrijf te worden dat een biljoen dollar waard is, nog iemand die de strijd met ze kan aangaan?

Op zijn eigen unieke manier, die hem ook een van de meest gevierde business-professoren heeft gemaakt, deconstrueert hij de strategieën van De vier die schuilgaan onder het glanzende oppervlak. Hij laat zien hoe zij – met een niet te evenaren snelheid en bereik – onze fundamentele emotionele behoeftes manipuleren die ons al sinds de oertijd drijven. En hij onthult hoe je deze inzichten kunnen toepassen voor de groei van je eigen bedrijf of carrière.

Of je nu de concurrentie met ze wilt aangaan, zaken met ze wilt doen of gewoon in de wereld wilt leven die zij domineren, je moet De vier begrijpen.

Over de auteur : Scott Galloway is professor aan de Stern School of Business van New York University en geeft colleges over merkstrategie en digitale marketing aan tweedejaars MBA-studenten.  Hij is een serial entrepreneur die negen bedrijven heeft opgericht, waaronder L2, Red Envelope en Prophet.   Scott Galloway is dé expert op het gebied van internet en (online) retail.  Zijn wekelijkse YouTube-serie Winners and Losers heeft honderdduizenden views.  Een van de top 10-businessboeken van najaar 2017 volgens Publishers Weekly.

Een aanrader : voor al wie geïnteresseerd is in de toekomst en vooral in de invloed van zulke grote ondernemingen.  Ons leven wordt er erg door beïnvloed.  Dus is het wel interessant om te weten hoe ze dat doen.

ISBN : 9789400508552

Publicatiedatum : 20/02/2018

 Pagina’s : 240

Uitgever : Lev.

Prijs : € 24,99

******************************************************************************

Loesje over verandering

Alles verandert voortdurend en dat zal altijd wel zo blijven                     Loesje

 

 

Het leven op de wereld beter en mooier maken. Voor Loesje is dat geen luchtkasteel. Het is ook niet iets dat je moet overlaten aan bazen, deskundigen of begeleiders. Je idealen verwezenlijken doe je door er dagelijks een kasteel van te metselen. De mensheid moet vooruit, vindt Loesje, en ze geeft haar met plezier een zetje in de rug.

Posters als medium
Iedereen heeft invloed. Maar hoe krijg je die? Posters maken is Loesjes antwoord. Anderen maken een tijdschrift, beginnen een blog of starten een vakbond. Loesje kiest voor een poster: eenvoudig, direct, op straat, op sociale media en onder de mensen. Het recht op de vrijheid van meningsuiting is er niet voor niks. Daar voegt ze het recht op meningsvorming en meningsverandering aan toe.

Brainstormen, schrijven en verbeelding. Posters maken is leuk, creatief en je wordt er ook een stuk slimmer en gehaaider van. Wie regelmatig zelf teksten schrijft is niet meer voor drie gaten te vangen. Het schijnt zelfs dat met Loesje op je CV, geen baas je meer durft aan te nemen.

Teksten die kloppen
Je kunt iets op honderd verschillende manieren zeggen. De kunst is om het zo te zeggen dat iedereen het hoort, mensen nieuwsgierig worden, reageren en zelfs mee gaan doen. Loesje maakt dus niet zomaar teksten. Ze maakt aansprekende teksten, verrassend, humoristisch, relativerend of strijdbaar. Voor iedereen, want iedereen is belangrijk.

Loesje schrijft teksten met lokale groepen, tijdens de workshops en het online meeschrijven. Net als andere media vormt Loesje met haar vrienden een eindredactie. Elke week kiezen zij hier de beste teksten uit. Daaruit kiezen zij een weekserie, die elke week te zien is op sociale media, op straat en in haar archief.

De eindredacteuren worden voortdurend bewaakt en zijn onomkoopbaar. Er schijnt regelmatig gestampvoet te worden en bulderend gelach is ook niet van de lucht. Verder worden de leden goed gevoed en hebben ze een voorliefde voor kaas, koekjes, koffie en bier.

Over de auteur : Wie is Loesje?

Loesje in de wijde wereld

https://www.instagram.com/loesjevdposters/

Het is Paarse Vrijdag vandaag!

Geplaatst door Loesje op vrijdag 9 december 2016

 Een hele grote aanrader : Loesje’s quotes doen echt wel goed nadenken en ook moet je af en toe eens glimlachen om de spitsvondigheid van die korte zinnetjes.  En zo’n boekje kost niet veel.  Een heel leuk geschenkje voor je vriendinnen.   Loesje is al meer dan dertig jaar een begrip in Nederland.  Van elke Loesje-boek gaan meer dan 10.000 exemplaren over de toonbank.  Altijd een succes!
ISBN : 9789400509801
Publicatiedatum : 10/04/2018
Pagina’s : 192
Uitgever : Lev.
Uitvoering :Met zachte kaft
Prijs : € 6
*************************************************************************
Rood zien      Lina Meruane 
Wat als je plotseling blind wordt?
Inhoud : Op een feestje krijgt Lina een beroerte die haar blind maakt.  Tijdelijk of permanent, daar zijn de dokters niet over uit.  Terwijl Lina’s leefwereld radicaal verandert, leert haar geliefde een heel ander persoon kennen : een vrouw die boos, rauw, grappig, ingewikkeld en duizelingwekkend levend is.
Bloedeerlijk, eigenzinnig en messcherp beschrijft Lina Meruane in haar autobiografische roman “Rood zien” wat er gebeurt als je lichaam je verraadt en onmacht zich als een zaadje in je nestelt.   Is onvoorwaardelijke liefde dan nog mogelijk?
Over de auteur : Lina Meruane (1970) is Chileense en woont sinds 2000 in New York.  Ze schrijft zowel fictie als non-fictie, waaronder essays over Palestina en moederschap in tijden van feminisme.  Haar werk is internationaal bejubeld en bekroond.  Momenteel doceert ze Latin American Cultures and Creative Writing aan de New York University.
In de pers : “Weerbarstig, aanstootgevend, wonderschoon”  The New Yorker
“Grandioos” The Nation
“Intrigerend.  Meruanes uitdagende fictie waagt zich op fris en gedurfd terrein” Kirkus Reviews
“Een indringende, autobiografische roman, een opmerkelijke auteur.”  Publishers Weekly
Een aanrader : autobiografische roman voor lezers van Valeria Luiselli en Lize Spit.  Laat je niet misleiden door deze 2 schrijfsters.  Elk boek en elke schrijfster heeft zijn of haar eigenheid.  Ik zou dit boek graag willen lezen want ik heb mij al eens afgevraagd hoe het zou zijn indien ik blind zou worden en geen boeken meer zou kunnen lezen.  Dat zou ik verschrikkelijk vinden.  Boeken hebben mij op verschillende momenten in mijn leven getroost en gered.  Dus zijn ze voor mij heel belangrijk !   
 
ISBN : 9789056726034
Publicatiedatum : 06/03/2018
Pagina’s : 192
Uitgever : Signatuur
Uitvoering : Met zachte kaft
Prijs : € 18,99
************************************************************************
De grote thuiskomst                     Anna Kim
Twee jeugdvrienden, een geliefde, geen thuis…
Grootse roman over vriendschap, verraad en een onmogelijke liefde in een dictatuur.
Inhoud : Korea 1960.  Terwijl de kloof tussen Noord en Zuid steeds groter wordt, vluchten Johnny, zijn geliefde Eve, en zijn beste vriend Yunho voor het anticommunistische regime van Zuid-Korea en maken de illegale overtocht naar Japan  Daar vinden ze werk en onderdak, maar worden toch door het verleden ingehaald.  Er is een meisje verdwenen en de verdenking valt op Johnny.  Hoe houdt een vriendschap stand in tijden van oorlog, verraad en misleiding?  Heelt tijd werkelijk alle wonden?
 
Over de auteur : Anna Kim (Zuid-Korea 1977) vertrok in 1979 met haar familie naar Duitsland en vervolgens naar Wenen.  Ze woont tegenwoordig afwisselend in Berlijn en Wenen.  Haar werk is meerdere keren bekroond, o.a. met de Literatuurprijs van de Europese Unie 2012.
In de pers : “Vol geuren en geluiden, melodieën en sfeerbeelden die je niet meer uit je hoofd krijgt.”    Frankfurter Rundschau
“Episch en zorgvuldig onderzocht, beschrijft Kim het lot van drie mensen ongelooflijk beeldend.  Een uitstekend verhalenverteller.” Buchkultur
Een aanrader : Vooral voor wie graag wat meer leest over Noord- en Zuid-Korea en Japan.  Ik zou dit boek graag lezen omdat het verhaal mij aantrekt.  Zo leer ik op een verhalende wijze deze landen kennen.  
 ISBN : 9789056726010
Publicatiedatum : 22/05/2018
Pagina’s : 528
Uitgever : Signatuur
Uitvoering : Met zachte kaft
Prijs : € 24,99
 ***************************************************************************
Oorlogskind  Mechtild Borrmann
Hamburg, 1947.  Een jongetje wordt gevonden te midden van de puinhopen.  Pas jaren later bevindt hij zich op het spoor naar zijn familie.

 Inhoud : De jonge Hanno Dietz probeert vlak na de Tweede wereldoorlog samen met zijn moeder en zusje te overleven in het platgebombardeerde Hamburg. Stenen houwen, brandhout en oud ijzer verzamelen tussen het puin, gevonden spullen verhandelen op de zwarte markt – het is zijn dagelijks bestaan.

Maar op een dag vindt hij tussen het puin een dode vrouw. En vlak bij haar een jongetje van een jaar of drie, in opvallend nette kleding. Het kind praat niet, en er is niemand die bij hem hoort. Hanno neemt hem mee en de jongen zal uiteindelijk opgroeien in het gezin Dietz.

Jaren later bevindt deze wees uit de puinhopen zich op het spoor van een misdaad met banden naar zijn werkelijke familie…

 
Over de auteur : Mechtild Borrmann (Keulen, 1964) begon pas na een carrière als dans- en theaterpedagoog, gestalttherapeut en personeelsmanager met het schrijven van romans.  Ze ontving voor haar eerdere werk in Duitsland al de gerenommeerde Friedrich-Glauser-Preis en de Deutscher Krimi Preis.  In Frankrijk ontving ze voor haar vorige roman (Der Geiger) de Grand prix des lectrices van Elle Magazine.
In de pers : “Mechtild Borrmann speurt in haar intelligente proza naar de diepten van de menselijke psyche.”   Welt am Sonntag
“Oorlogskind is een boek om jezelf in te verliezen.”   Stern
“Een ijzersterke roman vol spanning, waarin fictie en historische feiten prachtig worden verenigd.”   Die Zeit
Een aanrader : Dit is een heel waardevol verhaal over hoe het er aan toe ging na een oorlog.  Alles is niet direct opgeruimd, er is nog heel veel puin en daartussen leefden er veel kinderen die niemand meer hadden.  Ze waren als het ware alleen op de wereld.  Dat gevoel moet verschrikkelijk zijn.   En als er dan iemand voor zulke kinderen wil zorgen, dan is dat heel troostend.  Maar toch wil zo’n kind zijn roots en zijn familie terugvinden.  Ik zou dit boek heel graag lezen.
 
ISBN : 9789400508651
Publicatiedatum : 17/04/2018
Pagina’s : 288
Uitgever : Bruna Uitgevers B.V., A.W.
Prijs : 19,99

*********************************************************************

Wat Alice vergat           Liane Moriarty 
Inhoud :  Alice Love is 29, dol op haar man en zwanger van hun eerste kind. Dus… stel je Alice’ schok voor wanneer ze bijkomt op de vloer van haar sportschool, naar het ziekenhuis wordt gereden en daar ontdekt dat de bruidsweken al lang voorbij zijn. Ze ligt in een scheiding, heeft drie kinderen en ze is 39 jaar.
Alice moet de gebeurtenissen van het afgelopen decennium zien te reconstrueren, en tegelijkertijd proberen haar leven weer op de rit te krijgen. Ze probeert erachter te komen waarom haar zus haar niet meer wil spreken, en hoe het komt dat ze een van die superslanke moeders met veel te dure kleren is geworden. Uiteindelijk moet Alice vooral erachter komen of geheugenverlies een zegen is of een vloek, en of het mogelijk is om helemaal opnieuw te beginnen.
Over de auteur : Liane Moriarty groeide op in Sydney.  Haar roman “Het geheim van mijn man” stond in de Verenigde Staten vrijwel direct op 1 in The New York Times-bestsellerlijst, net als de daaropvolgende roman : “Grote kleine leugens.”   Van beide romans zijn de filmrechten verkocht.  Grote kleine leugens is inmiddels uitgezonden op HBO en heeft prachtige recensies gekregen.  Haar roman “Bijna echt gebeurd” won de Goodreads Choice Award voor de beste roman van het jaar.
In de pers : “Een parel.  Moriarty’s proza gaat van grappig via scherp naar loeispannend, in één knip met de vingers.”   Publishers Weekly
“Een vaak grappig, soms hartverscheurend, zeer persoonlijk portret van een vrouw die haar eigen geheimen probeert te ontdekken.”  Booklist
Een aanrader : De vorige boeken waren stuk voor stuk schitterend.  Ze schrijft heel beeldend.  Je kan alles zien passeren als een film.  Het is spannend maar toch niet te zwaar.
Haar vorige boeken heb je zeker al gelezen of zien liggen in de Top 10 :
   
ISBN : 9789400509658
Publicatiedatum : 01/05/2018
Pagina’s : 484
Uitgever : Bruna Uitgevers B.V., 
Prijs : € 15
*******************************************************************