Boek in de kijker 45 Nooit meer bang Gaby Rasters

Nooit meer bang                      Gaby Rasters

 

Korte inhoud : Op zomaar een ochtend op het vliegveld van Brussel vinden er twee bijzondere ontmoetingen plaats.  Vlak nadat Maud heeft ontdekt dat haar vriend een ander heeft, vindt ze gehoor bij de lieve Victor.  En Louise, die vanwege haar borstkanker een muur om zich heeft gebouwd waar geen man doorheen kan, merkt dat ze zich toch ineens aangetrokken voelt tot Lennard, die ze ontmoet in de ontbijtzaal van haar hotel.

Later op zomaar die ochtend vindt er in de vertrekhal een vreselijke aanslag plaats. (22 maart 2016)  De twee vrouwen bevinden zich niet meer op het vliegveld, maar Victor en Lennard wel.  De zoektocht brengt Maud en Louise bij elkaar in deze prachtige roman over liefde en verlies, en over de ongekende kracht van mensen.

 

Hoofdpersoon Louise uit ‘Nooit meer bang’ van Gaby Rasters heeft de mannen afgezworen. Maar dan ontmoet ze bij het ontbijt in haar Brusselse hotel Lennard. Het is liefde op het eerste gezicht en ze rijdt hoteldebotel terug naar huis, terwijl hij naar het vliegveld gaat. In de auto belt ze haar beste vriendin om te vertellen over de ontmoeting. Die vraagt meteen: ‘Luister jij geen radio? Er is een aanslag gepleegd…’ Het is het begin van een zoektocht. Naar liefde, naar hoop, naar Lennard, naar zichzelf. ‘Nooit meer bang’ is Gaby Rasters’ eerste standalone, na de trilogie ‘FOLLOW’, ‘LIKE’ en ‘SHARE’

 

Over de auteur : Gaby Rasters (1975) jaagt haar droom na. Na een succesvolle crowdfund actie “won” ze een eerste contract bij uitgeverij Zilverspoor en bestormde ze met de roman Herkenning de boekenwereld. De reacties van lezers waren geweldig en verslavend. Bij uitgeverij Zomer & Keuning schreef Gaby in 2016 de trilogie Follow / Like / Share.  De hoofdpersonages zijn allemaal te volgen op Facebook en meer over deze populaire serie is te vinden op www.followlikeshare.nl.  In 2017 kan het publiek kennis maken met Muurbloem. In 2018 verschijnt de roman Nooit meer Bang. Ondertussen is haar nieuwste boek verschenen : Julia & Julia.

Pas verschenen !

 

 

 

 

 

 

Eigen mening over Nooit meer bang :

De cover is heel aantrekkelijk : warme kleuren en het geeft je een goed gevoel.  Toch zie je ook het felle licht dat kan verwijzen naar de aanslag.  Maar ondanks dit gaat het leven verder met hele mooie momenten en warme vriendschappen.

Het voorwoord is heel waarachtig en tevens een boodschap voor ons allemaal.  Het nawoord is geschreven door Karen, een slachtoffer en is doorleefd en echt.  Het boek is opgedragen aan alle slachtoffers en hun families, maar ook vooral aan Karen.

Het mooie aan dit verhaal is dat twee vrouwen eerst een korte ontmoeting hebben met een man die leidt tot een hechte vriendschap.  Die vriendschap wordt op de proef gesteld maar overwint.  Het toont hoe je op korte termijn iemand toch kan vinden.  De gesprekken die ze in het begin voeren gaan al vlug over intieme dingen.  Ze zijn eerlijk tegenover mekaar.  Net voordat de wereld onder hun voeten verdwijnt, leren Lennard en Victor elk een speciale vrouw kennen. Je voelt al dat er iets uit zal groeien.

Het koffertje met de brieven van de oma van Victor zal een hele belangrijke rol vervullen tot het einde. Die brieven zijn zo aangrijpend en recht uit het hart geschreven.  Die laatste brief van Victor aan oma is zo aangrijpend.  Tot tranen toe.  Ik voel het verdriet en zijn hoop op een nieuw leven. De auteur schrijft alsof ze de personages zelf gekend heeft. Ik moest af en toe toch een traantje wegpinken.

De gevoelens van onmacht en onzekerheid die de twee vrouwen voelen bij de aanslag zijn echt : afschuw, angst, woede, verdriet. Daarbij vecht Louise ook met borstkanker. Ze wil zich afsluiten en het alleen verwerken.   De twee vrouwen leren mekaar kennen en worden verbonden door de twee mannen die ze pas hebben leren kennen.

Door die brieven leren we Victor’s leven kennen.  Is boeiend.  Ook het liefdesverhaal van Ferdinand en Hannah zit erin verweven.

Als je toch iets positiefs wil zien in deze verschrikkelijke aanslag, zijn het de drie hoopvolle liefdesverhalen die zich afspelen in het boek.

Mooie quotes : Dit zijn quotes die mij erg raakten : deels omdat ze pakkend zijn maar soms ook omdat ze grappig zijn en heel gevat.

p. 49 : Soms zijn de onverwachte ontmoetingen de ontmoetingen die je een leven lang bijblijven.

p. 49 : Een paar uur slechts en het voelde als … een leven samen.

p. 50 : Zo ben je vreemden en dan ben je opeens met elkaar verweven.

p. 87 : Als de berg niet naar Mohammed wil komen, dan komt Mohammed wel naar de berg. (over het tafeltje van Lennard en Louise in het hotel)

p. 90 : Praat me even een paar etages naar beneden, Maud, ik krijg een paniekaanval in die klotelift. (Hier moest ik toch even glimlachen : praat me even naar beneden…)

p. 93 : Hoe minder om van te houden, hoe minder verdriet wanneer iemand er niet meer is. (Wanneer je bang bent om toe te geven aan je gevoelens.)

p. 116 : Dromen zijn een belangrijke gids in ons leven. (Dat heb ik al aan den lijve ondervonden…)

p. 118 : … maar men lijdt het meest van het lijden dat men vreest.

p. 127 : (grappig) Regenbuitje gehad, dan loopt je mascara altijd uit.

p. 164 : Ik heb besloten nooit meer bang te zijn, Lennard.

p. 212 : Het is heerlijk om samen een ritme te vinden waarin beiden het hoogste genot voelen.

p. 216 : Jij bent niet je kanker.   Jij bent jij.

p. 220 : (grappig) Je hebt het hier wel over Louise.  De handleiding voor haar is nog niet verkrijgbaar, en ik ben bang dat dat ook nooit zal gebeuren.

p. 225 : Britt zegt tegen Lennard : We zijn taartmaatjes. (Dit kind is echt vertederend)

p. 235 : Tijdens het afwerken van mijn bucketlist ben ik erachter gekomen dat ik echt te veel mijn leven voor een ander heb geleefd.

 

 

Boek in de kijker 42 Follow Gaby Rasters

Boek in de kijker 43/44 Like en Share Gaby Rasters