Bullet journal (3)

Mijn Bullet Journal Crash Course                     (MUS)

Een bullet journal is het perfecte boek om al jouw afspraken, taken, plannen, doelen, to-dolijstjes, verjaardagen en veel meer op één plek en volgens een handig systeem te verzamelen. In deze ‘Crash course’ vind je naast een uitleg over dit systeem alle tips en tricks die je nodig hebt om het helemaal aan jouw wensen en behoeften aan te passen. Bovendien staat dit boek bomvol inspiratie, voorbeelden en handige sjablonen zodat je direct aan de slag kunt met je eigen bullet journal. Dankzij deze ‘Crash course’ tover je elk notitieboek om in een onmisbare tool die je leven makkelijker, leuker én creatiever maakt.

Wat vind ik ervan ?

Ik werk nu sinds 2 maanden met een bujo (=bullet journal) en vind het heel rustgevend en prettig.  Rustgevend omdat ik er al mijn afspraken, ideeën en planning in kwijt kan.  Dan hoeft het niet meer in mijn hoofd te blijven zinderen.  Ik kan mijn gedachten op iets anders concentreren en meer in het nu bezig zijn.  “Mindfull” noemt men dat.  Prettig omdat ik alles kan neerpennen op mijn manier en met de nodige decoratie.  Ik heb altijd heel graag getekend als kind en dat vind ik nu terug.  Ik verheug mij altijd wanneer ik aan mijn bujo kan werken.  Het ontspant me en maakt me blij.  Ik doe dat meestal ‘s avonds na een zware dag op het werk, terwijl Bernard tv zit te kijken.  Zo pik ik ook nog een graantje tv mee, want sinds ik zoveel lees en mijn blog heb, kijk ik bijna geen tv meer.

Een tijdje geleden ontdekte ik deze crash course in de winkel.  Ik was al even bezig met mijn bujo en had nog wat vragen.  Wel, in deze crash course heb ik veel antwoorden gevonden.  Het legt echt alles heel goed uit met veel mooie illustraties en voorbeelden.  Ik heb het in één trek uitgelezen.

Hoe ziet het eruit?

Wel, de kaft is van hetzelfde ontwerp als mijn bujo.  (MUS)   Ik vind die gouden stippen heel aantrekkelijk.  Het gaat eigenlijk ook over stippen… want in mijn bujo staat het vol met kleine puntjes.  Erg praktisch.  Het helpt je om je rechte lijnen te tekenen en ook om je figuren te kunnen situeren.  Je kan natuurlijk altijd met een stiploos of gelijnd schriftje werken, maar voor mij zijn die stippen nuttig.

De eerste  2 bladzijden geven de kalender van ’17 – ’18 weer.  Heel nuttig.  Dan krijg je een luchtballon met een mooie quote : “And so the adventure begins”.  Inderdaad, het is een leuk avontuur waar je jezelf beetje bij beetje herontdekt.  Daarnaast staat de index.  Heel praktisch want zo zie je in één oogopslag wat er allemaal in staat en kan je eerst lezen wat je interesseert.  Vooral voor achteraf wanneer je vragen hebt terwijl je bezig bent in je bujo, dan kun je daar gemakkelijk terugvinden wat je nodig hebt.

Waar ik ook van hou in dit boekje zijn de lichtbeige bladzijden hier en daar doorweven met bloemen.  Het is mooi om  naar toe te kijken. Net een soort herbarium.

Dan krijg je uitleg over wat een bujo is.  Heel kort en bondig.  De pagina die ik heel interessant vind, is “voor wie is bullet journaling”?  Er staan gevatte antwoorden op zoals : Als je  – graag alles tot in de puntjes plant en organiseert; -meer rust in je hoofd wilt : als je teveel dingen moet onthouden, kan het rustgevend werken om het ‘uit je hoofd te schrijven’ en er van een afstandje naar te kijken; – vindt dat het leven te snel gaat en je meer wilt stilstaan bij de leuke momenten; – graag een dagboek zou willen bijhouden, maar niet wilt beginnen met “Lief dagboek”; -vaak verjaardagen of afspraken vergeet; enz….

Nog een heel interessante pagina is : Het bujo systeem.   In dit hoofdstuk vind je een kort overzicht van alle onderdelen van een bullet journal en de belangrijkste termen.

 

 

Een leuke pagina is ook de pagina met 10 gouden regels.  En zo gezellig voorgesteld met een kopje koffie erbij.  Ik zou ze hier graag neerpennen, maar het is beter dat je ze leest in het boekje.        Je leert er ook mindmappen.  Ook heel interessant.

De 2  lijsten met handige pagina-ideeën zijn superinteressant. Ze geven hints om zelf te zien wat je allemaal in je bujo wil stoppen.

 

 

 

 En dan worden er in de volgende bladzijden mooie voorbeelden getoond van hoe je een jaarkalender, maandlog, weeklog, daglog kan maken.

 

 

 

Nog meer voorbeelden van maandlogs.

 

 

 

 

Wat dan nog leuk is, zijn de pagina’s met decoratie-ideeën zoals : -wat kun je doen met Washi-tape?  – welke letters en vormen gebruik je?   – welke quotes gebruik je?   -welke banners stop je erin?  – welke scheidingslijnen gebruik je?  -welke alfabetten gebruik je?

Als je nog wat raad en voorbeelden wilt zien, dan kun je naar mijn 2 vorige pagina’s gaan over “mijn bullet journal”.  Daar zie je wat ik allemaal in mijn bujo teken en schrijf.

ISBN : 9789045322223

Publicatiedatum : 15/05/2017
Uitgever : BBNC Uitgevers

Uitvoering : Met zachte kaft

Prijs : € 12,50