De zeven zussen Deel 2 Storm

Korte inhoud : Ally D’Aplièses zeilvakantie is bijna ten einde als ze bericht krijgt over de plotselinge dood van haar vader. Zo snel ze kan vliegt ze naar huis om samen met haar zussen hun vaders testament te openen. Voor ieder van hen is er een brief met een mysterieuze opdracht: ze moeten op zoek naar hun ware afkomst.

Na een traumatische ervaring op zee keert Ally kort daarna de zeilwereld de rug toe en besluit haar vaders opdracht uit te voeren. Het voert haar naar Noorwegen, naar de onbekende zangeres Anna Landvik, die honderd jaar eerder als eerste het stuk ‘Peer Gynt’ van Grieg opvoerde. Hoe meer Ally over haar verleden te weten komt, hoe meer vragen er ontstaan. Wat probeert haar vader haar duidelijk te maken? En wie was hij echt?

 

Over de auteurLucinda Riley  woont in Engeland en Zuid-Frankrijk. Ook heeft ze een huis op het Thaise eiland Koh Chang. Haar jeugd bracht zij deels door in Bangkok, en deels in Ierland. Ze haalt veel van de inspiratie voor haar boeken uit de plaatsen waar ze woont en gewoond heeft.

 

 

 

Eigen mening :  Het was alweer een schot in de roos!  Je wordt echt in het verhaal meegezogen.  Ik wou steeds verder lezen…  Op een bepaald moment ben je werkelijk de hoofdpersonage.  Je leeft alles intens mee en wilt steeds meer weten over haar roots.  De zeven zussen is gebaseerd op de legenden over de zeven zussen van de sterrengroep de Pleiaden.  Het is een enorm project : zeven boeken, waarvan er zes gaan over de afzonderlijke zussen die Pa Salt van over de hele wereld heeft geadopteerd en heeft meegenomen naar Atlantis, zijn sprookjesachtige huis op een groot en beschut stuk land aan de oevers van het Meer van Genève.

Die boeken kunnen afzonderlijk gelezen worden of in volgorde.  Het tweede deel pikt af en toe in op het eerste deel.  Maar dat heb je eigenlijk niet nodig om het tweede verhaal te volgen.  Telkens op het einde van het verhaal wordt de volgende zus geïntroduceerd.   En gaat ‘t verder vanuit het standpunt van de nieuwe zus.  Daarom vind ik het wel leuk om ze in volgorde te lezen.  Maar het kan dus ook zonder.

Deze boeken zijn verkrijgbaar in e-books.  Ik lees ze op mijn e-reader omdat het nogal lijvige boeken zijn en ik geen plaats meer heb in mijn bibliotheek.

Enkele quotes :

p. 126 : “Ik had nooit begrepen waarom ze na het trauma dat hen was overkomen niet gewoon opstonden, hun kleren afklopten en doorgingen met leven.  Ik kwam tot de nogal heftige ontdekking dat je pas werkelijk medeleven met iemand kunt hebben als je zelf ook een groot verlies heb geleden en een diep verdriet hebt doorgemaakt. ”

p. 128 : Vanaf hier krijg je eigenlijk een verhaal in het verhaal over het verleden van Anna in 1875.   Lucinda werkt veel met verhalen die ertussen geweven zijn.  Je gaat van het heden naar het verleden maar het is steeds goed aangeduid met een naam en een datum.  Achteraf zie je welke invloed dit verleden verhaal heeft op het hedendaags verhaal.

p. 484 : “Muziek is liefde op zoek naar een stem.” (Tolstoi)  “Nu moest ik mijn stem nog vinden.  En de moed om te spreken (Star, de derde zuster in het vervolg “Schaduw”)

Ik hou de landen bij vanwaar hun roots komen : Maia  uit Brazilië; Ally uit Noorwegen en nu Star uit ???  Ben benieuwd.

Telkens wanneer ze in dat land aankomen, gebeuren er dingen die hen dichter brengt bij hun roots.  Soms een beetje iddylisch, maar toch mooi en spannend om te lezen.

Ik merk ook dat iedere dochter iets te maken heeft met een kunst : Maia met beeldhouwkunst en Ally met zeilen en muziek.  Benieuwd waar Star zal belanden…

Ik kijk nu uit naar het derde deel over Star dat in april zal verschijnen.

ISBN : 9789401607988

Publicatiedatum : 27/01/2018
Uitgever : Xander Uitgevers B.V.

Titel serie : De zeven zussen

Nummer in serie : 2

Prijs : € 19,90

**************************************************************