Tiny viert Kerstmis

Toen ik dit boekje in de winkel zag liggen, overviel mij een groot nostalgisch gevoel. Ik heb alle boekjes van Tiny gelezen toen ik klein was. Dit is het verhaal van Tiny die Kerstmis viert. De cover is zo mooi glanzend, zo sfeervol en warm! Ik moest het gewoon meenemen. Hondje Poeffie ken ik ook nog… Ik heb er mijn knuffelhondje naar vernoemd.

Mijn knuffel Poeffie

Het is een spannend en lief verhaal. Er zijn reeds 60 boekjes over Tiny’s avonturen verschenen. Dit boekje is een speciale kerstuitgave.

  • Productcode (EAN): 9789030376866
  • Verschijningsdatum: 15/12/2020
  • Aantal bladzijden: 32
  • Uitgeverij: Casterman
  • Reeks: Tiny
  • Prijs : € 6,99

Tiny is een Belgische kinderboekenreeks die uitgegeven wordt door Casterman en waarvan zestig titels verschenen zijn. De originele Franse titel van de boekenreeks is Martine. De reeks werd in vijftien verschillende talen vertaald en er werden tot nog toe wereldwijd meer dan 100 miljoen exemplaren van verkocht.

De reeks startte in 1954 met schrijver Gilbert Delahaye en illustrator Marcel Marlier. Na de dood van Delahaye in 1997 werd Marliers zoon Jean-Louis Marlier de schrijver van de boeken. Martine à la ferme (Tiny op de boerderij) was de eerste titel die op de markt kwam. In 2010 verscheen het zestigste en tot nog toe laatste boek met de titel Martine et le prince mystérieux (Tiny en de mysterieuze prins). In 2011 overleed tekenaar Marcel Marlier.

De boeken kenmerken zich door de gedetailleerde tekeningen die voornamelijk ingekleurd zijn met pastelkleuren. Elk boek heeft een thema, vaak een activiteit van het hoofdpersonage Tiny. Het doelpubliek van de boeken zijn voornamelijk meisjes uit het basisonderwijs.

Bron: Wikipedia

Er is zelfs een Tiny-boek verschenen over Alzheimer : Tiny en haar verwarde opa. Hieronder zie je het filmpje van de voorstelling in het nieuws :

https://www.hln.be/video/kanalen/actua~c443/series/nieuws~s1679/nieuw-tiny-boek-over-de-ziekte-van-alzheimer~p102050

Er bestaan ook tekenfilmpjes van “Martine” in het Frans. Ze zijn heel levendig en grappig. Er zitten dikwijls mooie boodschappen in.

Op dit kanaal vind je alle filmpjes terug :

https://www.youtube.com/channel/UCuZlL1Lt4k8xijt2t4Hepew

Heel veel leesplezier !