Monsterlijke microben

Ontdek in dit boek alles over bacteriën en virussen. Hoe werkt een vaccin en welke microben zijn nuttig voor de mens?

Krijg antwoord op vragen als:

  • Waarom moet je je handen wassen voor het eten?
  • Is het coronavirus het gemeenste virus dat er bestaat?
  • Zijn er mannelijke en vrouwelijke bacteriën?
  • Welke virussen heeft de mens overwonnen?
  • Wat zijn antibiotica?

En word zelf microbioloog: kweek je eigen bacteriën en doe de truc met de aardappel.

  • ISBN-nummer: 9789401471220
  • Verschijningsdatum: 28/04/2020
  • Aantal bladzijden: 64
  • Uitgeverij: Lannoo
  • Prijs : € 14,99

Over de auteur :

Marc Van Ranst (Bornem, 20 juni1965) is een Belgische gewoon hoogleraar virologie, epidemiologie en bio-informatica aan de Katholieke Universiteit Leuven.
Marc Van Ranst studeerde geneeskunde aan de Universiteit Hasselt (toen L.U.C.) en behaalde zijn bachelordiploma in 1986. Hij studeerde in 1990 af aan de KU Leuven als arts en volgde sinds 1985 ook een opleiding aan het Leuvense Rega Instituut voor Medisch Onderzoek. De eerstvolgende vier jaar werkte hij aan het Albert Einstein College of Medicine in New York. In 1994 behaalde hij een doctoraat in de virologie. Nog eens vier jaar later werd hij specialist in de klinische biologie.

In samenwerking met Geert Bouckaert en illustraties van Sebastiaan Van Doninck.

Wat vind ik van het boek?

De kleurrijke hardcover is heel aantrekkelijk en geeft al een beeld van microben en virussen op een speelse wijze. Eerst is er een duidelijke inhoudstafel met een heleboel vragen.

Telkens is er dus een hoofdstuk onderverdeeld in een vijftal vragen. Op het eind krijg je vijf proefjes die je kan uitvoeren. Heel duidelijk uitgelegd.

Na elk hoofdstuk krijg je een “Test je kennis!” Dit zijn tien vragen waarbij je waar of onwaar op kan beantwoorden; of ook multiple choice. Op het allerlaatste blad vind je de antwoorden op de vragen. Er staat ook een korte tekst over Professor Marc Van Ranst op.

De vragen komen recht van kinderen en jongeren die zich steeds maar vragen stellen over bacteriën en microben. Dit is echt een gepast moment om dit boek te kopen. Zowel voor kinderen als voor volwassenen. Ikzelf heb nog veel bijgeleerd. Het is een uiterst interessant en leerrijk boek. De woordkeuze is eenvoudig en aangepast aan de kinderen.

Dus : zoek je oude microscoop op en ga op onderzoek uit met je belhamels. Je zal ze zeker een goede tijd kunnen bezighouden met die proefjes.

Een stukje tekst uit het boek :

Hieronder vind je het artikel van dat kindje van 7 dat een brief schreef aan Marc Van Ranst en dan dit boek zou krijgen van de Sint .

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.ad.nl%2Fbuitenland%2Fviroloog-marc-van-ranst-stelt-7-jarige-finn-gerust-sinterklaas-is-gezond-en-wel~adaade27%2F%3Ffbclid%3DIwAR2Bg5AtlKA-5buQkn9J_Dbn-iITFvHGOrpdgxgGHgV_JW_pA2S5NgaZs8o&h=AT1RIp0WDPjPbSWv0eRMKJrpVwfDI_1gdliiGBkSdDysA8THeIczykFvXCF3h62er-YxwT35-aPBCPx-SWHnm9CExptnKC7awpbOKUJE0sgLc8povvm9Wuew8DCrODjA-HI5JA0-vQGW09Q9GsNK7ai5CTmLnd0

Veel leesplezier !