Adventskalender 2022 : dag 14

White Anastasia : Thé blanc aromatisé bergamote et fleur d’oranger.

Op dag 1 hadden we reeds ‘Anastasia’ : dat was een zwarte thee met dezelfde aroma. Toen heb ik opgezocht hoe bergamot eruit zag een ook de oranjebloesem. Nu doen ze dat met witte thee. Wel, deze smaakt zacht bloemig. Is niet zo pittig als de zwarte. Maar ik hou van beide thees. Ze zijn echt heel goed.

bergamotplant (Monarda)

Bergamotplant (Monarda) bloeit van juli tot september in rijke kleuren. De bijzondere bloeiwijze maken deze plant tot een eyecatcher in de border.

De bergamotplant is een belangrijke borderplant met aromatisch blad en opvallende bloemen in prachtige kleuren. De schutbladen onder de krans van lipbloemen zijn vaak ook mooi van kleur en dragen bij aan de schoonheid van de bloeiwijze. Het blad zit aan stevige vierkante stengels en bevat veel geurige etherische olie. De lipbloemen staan in kransen rondom het hart, en bloeien van binnen naar buiten. Soms komt er uit het hart een nieuw bloemstengeltje naar boven (etagebloei).

Pranarôm Essentiële Olie Bergamot 10 ml

Etherische bergamot olie heeft een positieve invloed op je gemoedstoestand en zorgt voor een goede en gezonde nachtrust. De geur geeft troost en heeft een rustgevende werking die helpt bij het verwerken van verdriet. De olie geeft zelfvertrouwen en helpt je te ontspannen.

Wat is bergamot voor geur?

Afbeeldingsresultaat voor bergamotolie werking

Het is een sprankelende en vrolijke geur. Het geeft een energieke frisheid in parfums en ruikt minder zuur dan een citroen. Het heeft een aromatische geur met een licht peperig kruidig accent.

————–

De praline is net een diamantje en het bedeltje is een rood kraaltje.

De happy stone is een egeltje. Ik vind egeltjes prachtige diertjes. We hebben er twee in onze tuin. Nu zijn ze in winterslaap maar in de lente komen ze weer aan mijn keukendeur staan want ik leg er speciale egelbrokjes. Helaas, worden die brokjes ook gegeerd door de katjes, de kippetjes die af en toe los lopen en de vogeltjes, waaronder onze mereltjes. Maar dat vind ik niet zo erg. Elk diertje in mijn tuin moet eten…

Onze kleine Free zag ook reeds een egeltje lopen in de tuin. Ze is gek op diertjes en wou het aanraken. Ik leerde haar dat de egel kan prikken. ‘Oei, piek piek’ zei ze. Ik vertelde haar dat het zich oprolt om zich te verdedigen en zo kan niemand het oppakken. Ze vond dat een goed idee.

Dit is een kersstadvertentie van de bank Erste. In 2018. Zo mooi om te zien !!!

Liefde overwint alles! Blijf geloven in de liefde en in jezelf! Dat is de krachtige boodschap van Kerstmis.

Fijne dag nog en tot morgen!