Een boekje vol geluk

Petra van Dreumel

Met ‘Een boekje vol geluk’ helpt Petra ons om geluksmomenten te herkennen, te koesteren en te creëren. Ze heeft vijf soorten geluk gedefinieerd die allemaal een eigen ‘gelukscollectie’ hebben gekregen. In dit boekje zitten veel prachtige handgeschreven quotes en kleurrijke illustraties die voor instant happiness zorgen én pagina’s waar je geluksmomenten kunt opschrijven om ze voor altijd vast te leggen. Genoeg inspiratie voor een moment voor jezelf. Want geluk is niet maakbaar, maar je kunt het wel laten groeien. Dit boek biedt inspiratie en inzichten en die leiden uiteindelijk tot een schatkist aan geluk, waar je iedere dag uit kunt putten.

  • Productcode (EAN): 9789022585757
  • Verschijningsdatum: 15/04/2021
  • Aantal bladzijden: 160
  • Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V.
  • Prijs : € 16,99

Over de auteur :

Petra van Dreumel is illustrator en schrijver en ze is – zoals zovelen – al haar hele leven op zoek naar geluk. Maar ze besefte steeds meer dat ‘geluk’ geen permanente staat van zijn is; het zit vooral verscholen in het opmerken van gelukkige momenten. Wanneer je daar bewust mee bezig bent, voel je het vanzelf. We hoeven dus soms alleen maar even onze zintuigen wat scherper te stellen om geluk te ervaren, te zien.

www.petravandreumel.nl

Over het boek :

Ik ben eigenlijk al fan van haar eerste boek ‘Van dromen naar doen.’ Dus ik wist dat dit nieuwe boekje een schot in de roos zou zijn. En het is ook zo. Een heerlijk boekje met een gezellig formaat dat je gemakkelijk in je handtas kan stoppen. Dit boekje geeft je weer zoveel voldoening want je mag erin werken. Het is zoals Petra zegt : een boekje waar je blij van wordt.

In de inleiding legt Petra uit waarom ze dit boekje maakte en hoe het in mekaar zit. Ze heeft het over de vijf grote geluksmomenten en wat die allemaal meebrengen in ons leven. Klein geluk, innerlijk geluk, gedeeld geluk, stromend geluk en groot geluk. Ze wil ons helpen om die momenten te zien en te herkennen, ook om ze te koesteren. Er zijn pagina’s met mooie, kleurrijke illustraties en zinvolle quotes van grote namen zoals Maya Angelou, Eckhart Tolle, Pablo Picasso en W.B. Yeats … die je tot nadenken stemmen. Ze stelt ons gerichte vragen en geeft oefeningen die je laten zien hoe je die geluksmomenten kan toelaten in je leven.

Dan wordt elk geluksmoment nog eens onderverdeeld. Eerst krijg je uitleg over dat geluksmoment, daarna mag je even brainstormen over dat soort geluk. Er is ook telkens een moment van reflectie aan de hand van enkele vragen : even inchecken. Die vragen zijn eenvoudig en doen je even stilstaan bij je geluk.

Klein geluk : Klein als basis van groot. Het grote geluk begint altijd klein. Je kan zelf je klein geluk invullen. ‘Je bent altijd hier. Het is altijd nu.’ Geniet met al je zintuigen.

Er staan leuke oefeningen in om zelf in te vullen.

Je mag zelf proberen om zulke omvormers neer te pennen :

De tekening hieronder vind ik supermooi en de quote is zeer inspirerend.

Wanneer je erg gestrest of ongerust bent, kun je deze oefening hieronder maken :

Innerlijk geluk : De intimiteit van het zien is jezelf kunnen zijn. Verbinding is jezelf kun zijn en de ander kunnen zien voor wie hij is.

Gedeeld geluk : Een goeie oefening is om te zoeken wat voor jou momenten zijn van gedeeld geluk. Bv. Gedeelde trots om de prestaties van een vriend; een met liefde bereide maaltijd, herinneringen ophalen….

Stromend geluk : is in de flow zitten : bv. creativiteit, inspiratie, ideeën… Wanneer was jij in de flow?

Er zijn vijf fases van flow. Die vind je terug in het boekje. Heel interessant en verrijkend om te lezen. En wat is Meraki? Bewust iets van jezelf in je werk stoppen. Dat vraagt kwetsbaarheid. Wat verder lees je over de drie vormen van intelligentie.

Deze quote hieronder vind ik ook zo inspirerend :

Daarna krijg je nog acht hacks om je ideeën te laten groeien. Deze richtlijnen zijn echt wel de moeite om toe te passen.

Groot geluk : Langgekoesterde wensen die in vervulling gaan. Wat is onze plek in het grote geheel? We zijn op zoek naar onze unieke missie. Het gevoel hebben dat je van betekenis bent in deze wereld.

Waar droom jij van?

Welke gebeurtenis in je leven nodigde je uit om jezelf opnieuw uit te vinden? Wel, ik heb eens goed nagedacht en ontdekt dat dit al een paar keer gebeurd is in mijn leven. En telkens opnieuw ben ik ‘gegroeid’ in mijn wezen.

Dit wil ik nog even meegeven :

Petra geeft regelmatig online workshops via instagram op zondag. Hele leuke en inspirerende uurtjes vol creativiteit. Er zijn gratis workshops en betalende workshops. Ik volgde reeds verschillende workshops en vond ze steeds heel boeiend en achteraf voelde ik mij heel ‘gelukkig.’

De essentie van relaties uit ‘Een boekje vol geluk.’ Hieronder vind je het filmpje waarin ze dat op een hele rustige manier uitlegt. Maak kennis met Petra.

https://www.instagram.com/tv/CNp-NWQjxyP/

Petra is in staat om het beste en meest creatieve in je naar boven te halen. Alleen al wanneer ik haar glimlach zie, word ik blij. Ze straalt rust en vriendelijkheid uit. Ze heeft een grote passie voor haar werk.

Soms zoeken we ons geluk te ver buiten ons. Zoek het alvast eerst bij jezelf. Maar daarvoor moet je eerst jezelf leren kennen en vooral van jezelf leren houden. Dan is er ruimte om je eigen gelukjes te vinden.

Dat heb ik nu wel geleerd vooral tijdens deze moeilijke coronatijd…

Petra maakt ook hele mooie kaarten die je hier in de AVA kan kopen en die uitgegeven worden door LANNOO. Ik ga regelmatig eens langs voor een stapeltje kleurrijke en zinvolle kaarten. Kijk eens in haar webshop. Je vindt er de mooiste kaarten…

En dit is haar eerste boek dat vorig jaar verscheen. En boek waar ik heel veel aan gehad heb. Je vindt mijn recensie onderaan.

http://www.booksandwords.be/van-dromen-naar-doen/

Als je je mama met moederdag of je liefste vriendin een prachtig cadeau wil geven, dan zijn deze twee boeken echt wel de max.

Maar je kan jezelf ook eens verwennen en deze blijmakers voor jezelf bestellen. Echte aanraders. Zeker in deze periode waarin we ons nu bevinden…

Veel lees- en ontdekkingsplezier !!!!