Spring doodles

Doodles zijn kleine tekeningetjes die je dikwijls maakt op een verloren moment of om je bezig te houden tijdens een vervelende vergadering… Die doodles zijn uitgegroeid tot een ware tekenkunst. Ik vind het leuk om te doen omdat het vlug gaat. Eenmaal je weet hoe je die tekeningetjes moet maken, gaat het vlotter. En hoe eenvoudiger, hoe beter. Ik verzamelde enkele voorbeelden op het internet en heb er zelf ook heel wat getekend. Je kan ze ook tekenen op de ramen. Dat zien we ook weer veel meer in het winkelbeeld.

Deze figuurtjes brengen je al wat in de stemming. Ze zijn eenvoudig en gemakkelijk over te tekenen.

Vogelhuisjes, bloemen en insecten komen weer tevoorschijn. De vogelhuisjes zijn bij ons nooit weg in de tuin, maar in de lente is het fijn om te zien hoe ze weer bewoond worden. Net alsof de vogels een vakantie aan zee hebben.

Vele beestjes komen terug buiten en genieten van de eerste zonnestralen. Onze Figaro, een zwarte kater, vleit zich overal neer waar er een zonnestraal verschijnt. Echt leuk om te zien. Zo doen ook veel andere beestjes dat. De eerste bloemen verschijnen ook alweer : krokussen, narcissen, helleborussen, sneeuwklokjes, …

Wat ik het liefste hoor, is het vogelgefluit vroeg in de ochtend, terwijl ik nog in mijn bed lig. Heerlijk, dat blij gefluit in de oren. Dan sta ik met een blij gemoed op en zie de dag helemaal zitten. Ik bekijk de mussen en mezen ook heel graag terwijl ze eten komen pikken uit de mezenballen en voedingsrekjes. Ze zijn zo mooi om te zien.

De natuur wordt terug wakker! De schildpadjes komen terug boven de grond en de libellen vliegen alweer boven de vijver. Ik zag eens een grote libelle met een prachtig fluo-blauw lijfje. Dat was mooi!

Toen ik nog lesgaf, maakte ik elk jaar een nieuw lente boekje met de leukste tekeningen en de grappigste weetjes. De kinderen vonden dat altijd leuk. We trokken erop uit om de natuur te zien ontwaken. We ontdekten vanalles. En de rode, frisse wangetjes waren een mooie beloning voor mij. Achteraf tekenden we wat we gezien hadden. Wel, dat ging dus heel vlot. Ze hadden veel inspiratie opgedaan in de natuur.

Bij Lineke Kids kun je eenvoudige en moeilijkere tekenlesjes volgen op youtube. Heel leuk en voor alle niveaus.

Ik heb lente doodles gebruikt in mijn Bullet Journal. Je kan eindeloos versieren met die kleine figuurtjes.

Ik gebruik ook graag mooie quotes met gepaste tekeningen erbij.

Ik teken graag rozen en ze zijn niet moeilijk eenmaal je de truc kent. Altijd maar blaadjes bijtekenen.Veel tekenplezier !!!