Kerstmis met Rupsje Nooitgenoeg

Erick Carle

Korte inhoud :

In dit sfeervolle en vrolijke kerstboek met stevige flappen viert Rupsje Nooitgenoeg kerstavond. Maar waar is iedereen in deze stille nacht? Rupsje Nooitgenoeg gaat op zoek: kan hij de poes, muis en hond vinden achter de flapjes? En wie knabbelt er daar aan het huisje van koek? O ja, en waar is de Kerstman eigenlijk?

Over het boek :

Hij lag daar zo maar te blinken vanop zijn plaatsje. Eén en al schittering! Wat een prachtige gouden kaft! Zo aantrekkelijk en feestelijk! Een heerlijk flapjesboek voor onze jongste kindjes. Ik ben er zeker van dat Free er zot van zal zijn. Ze is nu 10 maanden en kent Rupsje Nooitgenoeg al goed. Ik lees haar dikswijls het verhaaltje voor wanneer ze bij mij komt slapen. Ze herkent de vele kleurtjes en kijkt en luistert steeds aandachtig.

De tekst is groot afgedrukt en rijmt. Daar houden kinderen ook van. En het is leuk om voor te lezen : ‘Het is kerstavond, de maan schijnt zacht. Wie zijn er thuis deze stille nacht?’

De prenten zijn weer op zijn speciale manier gemaakt met veel kleuren en tinten. Doordat hij steeds speelt met alle collageplaatjes kan hij oneindig veel kleuren creëren. Ik vind dat geniaal!

Een prettig toemaatje is, dat je op elke pagina Rupsje Nooitgenoeg kan zoeken. Op het eerste zicht, zie je hem niet direct, maar als je even wat beter kijkt, dan vind je hem. Zo leuk voor de kindjes om hem te zoeken.

En dan die geheimzinnige flapjes … Zo leuk om eerst te raden wat of wie erachter zit. Maak er een spelletje van.

Kortom : het is een droom van een boek! Ik ben een grote fan van Eric Carle en verzamel zijn boeken. Nu staat het boek over zijn kunst en zijn leven op mijn verlanglijstje. Ik heb er helemaal onderaan iets over geplaatst.

Over de auteur :

Eric Carle, Author of 'The Very Hungry Caterpillar,' Dies at 91 - The New  York Times

Wie is er niet groot geworden met Rupsje Nooitgenoeg? Al vijftig jaar lang maakt kinderboekenschrijver en illustrator Eric Carle de prachtigste boeken voor kinderen van alle leeftijden. Zijn boeken blijven jong en oud verbazen en vermaken.

Eric Carle (Syracuse (New York), 25 juni 1929) is een Amerikaans kinderboekenschrijver en illustrator.Op zesjarige leeftijd verhuisde Eric Carle met zijn ouders naar Duitsland. Daar ging hij toen hij ouder was naar de Kunstacademie (Akademie der bildenden Künste) in Stuttgart. Toen hij 23 jaar oud was ging hij terug naar Amerika, waar hij een baan vond bij een krant als grafisch ontwerper. Daarna ging hij werken bij een reclame-bureau.Op een dag vroeg schrijver Bill Martin jr. of Eric tekeningen wilde maken bij een verhaal van hem (Beertje Bruin, wat zie je daar ?). Eric Carle vond het maken van kinderboeken zo leuk dat hij besloot er zijn beroep van te maken.Het werk van Eric Carle is heel herkenbaar. Hij gebruikt een collagetechniek, dat wil zeggen dat hij zijn illustraties maakt met allerlei gekleurde stukjes papier. Zijn boeken gaan vaak over de natuur.Zijn bekendste boek is The Very Hungry Caterpillar (1969), in het Nederlands vertaald als Rupsje Nooitgenoeg.In 2002 heeft Eric Carle met zijn vrouw een museum geopend, het Eric Carle Museum of Picture Book Art. De collectie van het museum bevat naast het werk van Carle zelf, prentenboekkunst van over de hele wereld.

Wie is er niet groot geworden met Rupsje Nooitgenoeg? Al vijftig jaar lang maakt kinderboekenschrijver en illustrator Eric Carle de prachtigste boeken voor kinderen van alle leeftijden. Zijn boeken blijven jong en oud verbazen en vermaken.

Hieronder vind je de link naar alle boeken van Eric Carle, ook in andere talen :

https://www.standaardboekhandel.be/c/auteur/eric-carle-083618a2?filter=OrderableSB.eq.true&page=1&page_size=24&sort=RelevanceSb&sort_type=desc

Eric Carle overleden... - Loko Cartoons

Carle is one of the most beloved illustrators of children’s books. This retrospective is more than just an appreciation of his art, however. The book also contains an insightful autobiography illustrated with personal photographs, an anecdotal essay by his longtime editor, a photographic essay on how Carle creates his collages, and writings by Carle and his colleagues. Still, it is the artwork in the oversize volume that seizes the imagination. More than 60 of his full-color collage pictures are handsomely reproduced and serve as a statement of Carle’s impressive talent.
– Booklist

  • Productcode (EAN): 9781984813404
  • Verschijningsdatum: 9/03/2021
  • Aantal bladzijden: 144
  • Uitgeverij: World Of Eric Carle
  • Auteur(s): Eric Carle
  • Illustrator: Eric Carle
  • Prijs : € 35,45

Geniet mee van de kleurrijke wereld van Eric Carle.