After Anna Todd

Gastrecensie door Elke De Ridder

Elke is de prachtige vriendin van mijn jongste zoon en leest supergraag. Ze leest de hele reeks van After…

After, een succesvol boek vol verrassingen. Ideaal voor lezers die van spanning, romantiek en drama houden. En voor minder fervente lezers werd het boek zelfs verfilmd!

Het meisje en de badboy: een droom komt uit… 

De achttienjarige Tessa Young heeft haar vriendje en overbezorgde moeder achtergelaten om te gaan studeren aan de universiteit van Washington. Dit had ze al jaren gepland en ook de rest van haar toekomst lijkt al helemaal vast te liggen. Maar dan ontmoet ze Hardin. Hij is onaardig en zit onder de tattoos en piercings. 

Hardin weet een grote passie in Tessa naar boven te halen, al probeert ze zich daar nog zo hard tegen te verzetten. Ze leert zijn wilde en romantische kant kennen en wordt gedwongen een keuze te maken tussen haar vertrouwde jeugdvriendje Noah, en een toekomst die spannend, nieuw en onbekend is. 

Over de auteur :

Anna Renee Todd (geboren op 20 maart 1989) is een Amerikaanse auteur die vooral bekend staat als de auteur van de After- serie. Ze begon te publiceren op het sociale verhalenplatform Wattpad .  De gedrukte editie van de serie werd gepubliceerd in 2014 door Gallery Books  en is vertaald in verschillende talen. De verfilming van het eerste boek werd uitgebracht op 12 april 2019 door Aviron Pictures . Er volgen nog 4 boeken.

Wat vindt Elke van het boek ?

After is het eerste deel van een romantische vierdelige boekenserie. De reeks werd geschreven door de Amerikaanse auteur Anna Todd. Deze bestseller pakt je van begin tot eind. Het boek telt meer dan 500 bladzijden, maar leest bijzonder vlot. Je wordt meegesleurd in het verhaal, waardoor je het moeilijk weg kan leggen. Doorheen het boek ervaar je liefde en haat, blijdschap en verdriet, en nog veel meer. Er zit een rollercoaster van emoties in verwerkt. De omslag van After geeft deze contrasten goed weer, aangezien Tessa en Hardin, zowel innerlijk als uiterlijk, erg verschillen. De auteur beschrijft alles tot in het kleinste detail, waardoor je als lezer erg betrokken bent. Zo kan je niet anders dan jezelf inleven. Opvallend is dat er verwezen wordt naar bekende Engels literatuur, waaronder ‘Pride en Prejudice’ geschreven door Jane Austen. Het verhaal bevat ook een goede dosis spanning, die ervoor zorgt dat het verhaal boeiend blijft. Ik kan niet wachten om de overige boeken van deze prachtige reeks te lezen. 

Enkele mooie quotes :

p. 111 : ‘Hij laat me lachen en huilen, hij laat me schreeuwen en krijsen, maar hij geeft mij vooral het gevoel dat ik leef.’

p. 138 : ‘Jij… jij zorgt ervoor dat ik goed wil zijn, voor jou… Ik wil goed zijn voor jou, Tessa.’

p. 308 : ‘Hardin breekt keer op keer mijn hart, zelfs wanneer ik denk dat er geen hart meer over is dat kan breken.’

De film

De andere boeken :

Deel 5 dat eigenlijk vertelt over wat er voorafging.
Deel 1 : After : Hier begint alles
Deel 2 : After : Hij hoort bij jou

Deel 3 : After : Je kan niet leven zonder hem
Deel 4 : After : Voor altijd

Omdat muziek belangrijk is in een film, heb ik er enkele liedjes bijgeplaatst

Ziezo, genoten van de mooie liedjes? Dat was de bedoeling. Veel leesplezier !