Boek in de kijker 18 I love happy cats (Anneleen Bru) en Puss & Books

I love happy cats

 

Dinsdag 20 maart woonde ik een hele interessante lezing bij over katten in het nieuwe kattencafé in de Ezelstraat 35 te Brugge.  Toen ik binnenkwam, mocht ik eerst mijn handen ontsmetten want ze willen niet dat de katjes besmet geraken met één of ander virus.  Er werden mij ook enkele richtlijnen gegeven in verband met de katjes zelf.

Liefst niet te veel aanraken, niet opnemen, geen eten geven, enz…. Toen ik binnenkwam, liep er al een katje mij tegemoet.  Hij kwam langs mijn benen strelen.

 

 

 

 

 

En toen zag ik er eentje wat hoger liggen slapen.

 

 

 

 

Er was er ook eentje die rond de hapjes liep om te zien of hij iets kon meepikken.  Maar de hapjes waren goed afgeschermd.

 

 

 

 

 

 

Ik werd heel vriendelijk onthaald door de eigenaars en door Anneleen Bru, die een lezing kwam geven over het ondertussen al vrij goed bekende boek “I love happy cats”.  Het heeft heel lang in de top 5 van Standaard Boekhandel gestaan.  Het is heel vlot geschreven in een goed te verstane taal, geen moeilijke termen. 

De druk is groot, dus je hoeft geen vergrootglas te gebruiken om het te lezen.

 

 

 

 

 

 

Elk hoofdstuk begint met een mooie foto en een leuke quote.  Er wordt gesproken over de voorouders van onze kat en waarom en hoe we ze kunnen benaderen.  Er wordt verteld hoe onze katjes de wereld zien en hoe we ze daarin kunnen steunen.  We leren de taal van onze katten begrijpen, we leren hoe we de omgeving kunnen optimaliseren, we bestuderen het jachtgedrag en de do’s en dont’s tijdens het spelen.  Zo leren we uiteindelijk de relatie met onze lieveling te verbeteren.

Er staan ook vele leuke tekeningetjes in van katjes…

 

 

 

 

Korte inhoud  : Al duizenden jaren zijn mensen in de ban van het mysterieuze, eigenwijze en geweldige karakter van de kat. Jij ook? Wel, dit boek verandert alles wat je ooit dacht te weten over je kat. Als katteneigenaar zal je het verslinden en nooit meer hetzelfde naar je kat kijken.

Anneleen Bru van Felinova neemt je mee op een heerlijke pragmatische, maar nuchtere reis doorheen de intieme wereld van de huiskat in onze woonkamer, met al zijn natuurlijke instincten en mysterieuze gedragingen. Dit boek biedt inzichten in gedragingen en eveneens vaak voorkomende misverstanden, en staat vol tips en tricks om van je geliefde huisdier een gelukkige kat te maken. Die schat aan informatie kan je onmiddellijk toepassen in de omgeving van je kat, je eigen gedrag, jullie communicatie onderling en de manier waarop je elkaar benadert.

Op het einde van haar boek staat ook dat ze nauw samenwerkt met de dierverzorgers in de dierentuinen en vooral met giraffen trainde.  Ze was te gast op een internationaal giraffencongres in San Francisco.  Ze is ook regelmatig te gast als kattenexpert op tal van tv- en radioprogramma’s en schrijft haar kattencolumn voor onder andere Story.  Ze was gedurende twee seizoenen op het programma “De Zoo achter de Schermen” op één te zien.

Anneleen wou graag mijn boek signeren.

 

 

 

 

 

 

Over de auteur : Anneleen Bru (°1985) studeerde af als Master in Animal Behaviour (Universiteit van Southampton, UK), specialiseerde zich jarenlang in huiskatten en bundelde nu eindelijk al haar ‘gouden’ tips voor een gelukkige kat in een heerlijk nuchter en praktisch boek. Het boek is een fijn helder samenspel van grondige en wetenschappelijk onderbouwde uitleg over kattengedrag, foto’s, illustraties en quotes. De relatie met je kat zal nooit meer hetzelfde zijn. Geniet ervan.

Anneleen is een toffe en lieve vrouw die een passie heeft voor dieren en dan vooral voor katjes.  Ze spreekt met zoveel liefde over die beestjes.  Je voelt het gewoon.  Ik hoop dat ze nog veel mensen kan beroeren met haar boek en haar kennis over de katjes.  Ik blijf haar volgen.

www.felinova.be

www.ilovehappycats.be

ook op instagram  #ilovehappycats

anneleenbru_ilovehappycats

 

ISBN : 9789082772203

Publicatiedatum : 12/01/2018
Pagina’s : 219

Uitgever : Felinova Comm V

Ondertitel : handleiding voor een gelukkige kat

Uitvoering : Met harde kaft

Prijs : € 24,95