Poëzieweek dag 4

 

We zijn bijna eind januari.  14 februari Valentijn komt stilletjesaan in zicht. Bij velen begint het te kriebelen.  De voorbereidingen van de liefdesuitingen zullen beginnen.  Ik vind het altijd leuk om te zien hoe alle winkels daarin meegaan.  Toen ik nog les gaf, vierden we dat ook in klas.  Maar ze mochten niets kopen voor mekaar.  De opdracht was : knutsel of teken of schrijf iets moois voor een vriendinnetje in klas.  Ik zorgde toen dat elk kind iemand anders had.  Ze kwamen de naam in mijn oor fluisteren en wanneer ik merkte dat iemand dreigde uit de boot te vallen, dan pastte ik dat subtiel aan en iedereen was blij.  Het werd steeds een mooi feest met prachtige juweeltjes.

Ik stel hier een leuke dichter voor :

Versjes van Lars                                     Lars van der  Werf

Het is heel cheesy om te zeggen, maar het is wel waar: op elke bladzijde van dit boekje met versjes van de jonge dichter Lars van der Werf, zit in het papier en de drukinkt een glimlach voor op je gezicht verstopt.

Ze zijn vaak maar heel kort en ogenschijnlijk ontzettend simpel, maar de versjes van Lars doen iets met je. Ze beschrijven stuk voor stuk nét dat ene wat jij nooit onder woorden kunt brengen.

Dus schrijf de versjes vooral over in liefdesbrieven aan de liefde van je leven en op kaarten naar je moeder, dat vindt Lars helemaal niet erg. En lees ze elke dag voor het naar bed gaan. Glimlachend gaan slapen is veel gezonder.

Over de auteurLars van der Werf (Rotterdam, 23 november 1987) is een Rotterdams dichter en schrijver. Zijn eerste bundel “Versjes van Lars” verscheen in 2014, zijn tweede bundel “Heb lief” in 2016. Zijn derde bundel “Elke dag een zoen” verscheen in 2017.

ISBN : 9789029090407

Publicatiedatum : 24/07/2015
Pagina’s : 128

Uitgever : Meulenhoff Boekerij B.V.

Prijs : € 10

Enkele versjes als proevertjes :

 

 Wel, wat vind je ervan?  Zijn het geen juweeltjes?  Zo kort en toch zeggen ze zoveel.  Dat vind ik leuk.  Ik moet telkens glimlachen wanneer ik het einde van het versje lees.  Hoe doet hij het toch?

Je kan hem ook volgen via instagram als larsvdwerf

Fijne zondag nog !!!