Kerstkransjes haken

Ik haak eigenlijk heel graag en vooral als het vlug gaat… Ik vond iets leuks op Pinterest. Dus ik probeerde op goed geluk om het na te maken. Ik geef jullie mijn handleiding.

Stap 1

Rol 10 rondjes rond je twee vingers. Neem het dan eraf.

Stap 2

Haak een vaste en herhaal dat ongeveer 18 x (1 meer of minder is niet erg)

Stap 3

En dan nog eens een heel rondje vasten haken.

Stap 4

Nu een kettingsteek haken en een vaste , dit 2 x in hetzelfde gaatje. Daardoor gaat het wat fronsen.

Stap 5

Deze kransjes zijn nu afgehaakt. Dan maak je in de laatste lus twee knoopjes om een grote lus over te houden. Zo kan hij in de kerstboom hangen.

Stap 6

Dan neem je een losse draad van ongeveer 30 cm en een dikke naald. Je zal teveel over hebben, maar zo kan je gemakkelijk een strikje maken. Je naait nu een platte steek in en uit de haaksteken. Niet te hard trekken, want dan gaat het strikken. Je eindigt bij het begin en dan maak je een strikje. Daarna knip je de uiteindjes een beetje bij.

Stap 7

De strik is the finishing touch !

Hier zie je nog eens het resultaat. Je kan verschillende kleuren van groen gebruiken. In donkere kleuren gaat het soms moeilijker. Je ziet dan minder goed de gaatjes.

Wat doe je er nu mee?

Wel, je kan ze in de kerstboom hangen. Dan hang je er beter lichtgroene in. Dan zie je ze beter. Wat ik ga doen, is ze mee opsturen met mijn zelfgemaakte kaarten. Natuurlijk niet naar iedereen, maar zeker naar de mensen van wie ik weet dat ze het zullen waarderen en ophangen in hun boom. Je kan ze ook als cadeautje leggen op tafel bij de borden.  Of aan je  menu hangen.

Ziezo, ik hoop dat het gaat lukken want ik ben het niet zo gewoon om zo van die handleidingen te schrijven. Zet gerust een fotootje op facebook of instagram. Veel haak- en naaiplezier !!!