Vriendschap en liefde Jack en Anouk

Jaimie Pisonier

Anouk heeft het voorbije half jaar niets dan tegenslag gekend. Verlies en bedrog zijn woorden die haar niet vreemd zijn. Wil ze in het huisje van haar overleden oma blijven wonen en er financieel weer bovenop geraken dan kan ze maar beter naar haar beste vriend luisteren en iemand zoeken om de kosten mee te delen. Die iemand is snel gevonden, maar of haar leven sinds die dag in een rustig vaarwater is gekomen?

Jack woont al sinds zijn zestiende in België, maar in hart en nieren zal hij altijd een Texaan blijven. Zijn zoektocht naar een eigen stek is gelukt, maar vanaf die dag gebeuren er vreemde zaken. Wil hij de veiligheid van zijn familie, vrienden en zichzelf garanderen, dan zal hij het gevecht met zijn verleden moeten ondergaan. Is hij daar nu, na achttien jaar, sterk genoeg voor?

  • ISBN-nummer: 9789463863506
  • Verschijningsdatum: 4/09/2019
  • Aantal bladzijden: 208
  • Uitgeverij: Mijnbestseller.Nl
  • Prijs : € 15,64

Over de auteur :

Jaimie Pisonier (1978) woont met haar gezin in Rumst (België). Zij begon in 2014/’15 aan zes verschillende schrijfcursussen. Behaalde daarmee een getuigschrift en diploma. In 2017 gaf zij Vriendschap en liefde – Jack & Anouk in eigen beheer uit. In 2018 won zij hiermee de cultuurprijs van Rumst. In datzelfde jaar kreeg zij de kans om het manuscript opnieuw te laten redigeren. In juni 2019 kreeg het een nieuw jasje en wordt het boek opnieuw in eigen beheer uitgegeven.

Wat vind ik van het boek ?

Het boek heeft een aantrekkelijke cover met warme kleuren. Een vaag landschap dat te raden laat. Het verhaal gaat over Jack en Anouk. De titel dekt de lading : Jack en Anouk raken eerst bevriend en worden later verliefd op elkaar. Anouk houdt de boot af want ze is bang om zijn vriendschap te verliezen. Maar stilaan groeit de band tussen hen. Er is iets geheimzinnigs aan Jack. Hij wil zich niet onmiddellijk blootgeven en Anouk vraagt zich af wat er scheelt. Ze weet niet of ze hem niet te vlug heeft toegelaten als medebewoner. Kan ze hem wel vertrouwen? Beetje bij beetje leert ze hem beter kennen. Wanneer hij haar meevraagt naar zijn ouderlijk huis in Texas, gaat ze toch mee. Daar komt ze de hele waarheid te weten waarom hij pas na 18 jaar terugkeert. Het verhaal komt in een versnelling. Er gebeurt plots heel veel en de spanning stijgt. Op het einde komt de ontknoping en alle puzzelstukjes vallen op hun plaats. Een mooi verhaal.

Het is een leuk liefdesverhaal met een verrassend einde. Ik las het met veel plezier.

Ik las dit boek voor het Selfpub-Café van Shirley Pellikaan en Kim Verheugen. Bedankt dat ik het mocht lezen.