Rebelse honden

Kimberlie Hamilton

In dit bijzondere boek staan verhalen over meer dan dertig honden die écht (hebben) bestaan. Wist je bijvoorbeeld dat er tijdens de Tweede Wereldoorlog heldhaftige viervoeters rondliepen? Of dat er een filmhond bestaat die op zijn hoogtepunt meer dan 2300 euro per week verdiende? En dat er een echte astropup is die door de ruimte reisde? Er is zelfs een hond die een eiland vol pinguïns beschermt. Kom van alles te weten over deze en andere fascinerende honden van over de hele wereld. En lees over hondenhistorie, parmantige puppy’s en nog veel meer!

 • ISBN-nummer: 9789000355693
 • Verschijningsdatum: 19/05/2020
 • Aantal bladzijden: 160
 • Uitgeverij: Unieboek | Het Spectrum
 • Prijs : € 19,99

Over het boek :

Kimberlie Hamilton heeft weer een hele mooie groep van sterke honden bijeen gebracht. Stuk voor stuk zijn het prachtige honden met een sterke persoonlijkheid die heel veel betekend hebben voor de mensheid. Ze gaan niet voor niets door het leven als de trouwste vrienden van de mens. In dit kleurrijke boek vind je de heldenverhalen van heel wat trouwe viervoeters.

Op de mooie rood-oranje hardcover zie je de tekening van Laika, de eerste hond in de ruimte. Een heel straf verhaal. Er is een uitgebreide inhoudstafel. (153 blz.)

De inhoudstafel bestaat uit 4 bladzijden

Dan volgt een korte inleiding : “Eten, spelen, beminnen” Dat vind ik echt wel heel toepasselijk voor hen. Al tienduizenden jaren geleden werden honden en mensen al vrienden. En in al die jaren bleken de honden tot verbazingwekkende dingen in staat. Ze spelen ook een speciale rol in ons leven.

Net zoals bij de “Rebelse katten” is er weer een tijdlijn vooraan en achteraan in het boek. Dat begint het : je krijgt meer dan dertig verhalen van speciale honden, telkens samen met een mooie illustratie. De illustraties zijn gemaakt door 17 verschillende illustratoren die ook achteraan in het boek worden voorgesteld.

Tussendoor lees je ook over andere honden die grootse dingen gedaan hebben. Er wordt ons ook verteld hoe we kunnen dogspotten voor beginners : zie de bladzijde hieronder :

Nog enkele onderwerpen zijn : Bestemmingen om van te kwijlen; Sensationele speurneuzen; Honden die graag helpen; Koninklijke keffers; … Ongelooflijke (maar ware) hondenfeiten; wonderhonden van de wetenschap; …

Halverwege is er dan ook een quiz : Waarom doen honden dat? Heel leuk en je leert er veel bij.

Wat ik ook heel leuk vond om te lezen, zijn de honden die in films meespeelden. Ook de digitale honden zijn echt tof ! Dit zijn honden die een instagram- of facebookpagina hebben. Bv. Marnie, een shih tzu-adoptiehond uit New York die het adopteren van oudere huisdieren promoot. Ze heeft een grote schare volgers op Instagram en vele beroemde vrienden, zoals Betty White en Taylor Swift.

https://www.instagram.com/marniethedog/?hl=nl

Helaas, toen ik Marnie opzocht, zag ik dit bericht. Ze is recent overleden na 18 mooie jaren. Phillys, een ander hondje zal haar opvolgen.

Hieronder zoekt Marnie een veilige thuis voor dit hondje :

Maak ook kennis met Mishka, een Siberische husky met meer dan 500 YouTube-filmpjes. De populairste is er een waarin ze “I love you” zegt. En ze doet ook een heel gave vertolking van “Jingle Bells.” Ik zocht het eerste filmpje op :

En zo staan er dus nog veel in dit superleuk boek. Bijna op het einde vind je een opsomming van de honden die iets betekend hebben op 11 september. Na de aanslagen van 11 september waren er vrijwel onmiddellijk ongeveer 300 getrainde honden ter plaatse. Ze zochten overlevenden en boden troost op deze zwarte dag in de geschiedenis.

Dit vond ik ook super : tien manieren om honden te helpen. Echt leuke en goede tips om iets voor honden te kunnen doen. Bv. Vraag op je verjaardag een donatie in plaats van cadeautjes. Je vrienden en familie kunnen dan namens jou geld aan een asiel of goed doel schenken. Hulp voor een hond in nood is het allergrootste cadeau dat je kunt krijgen.

Bijna op het einde vind je 6 bladzijden verklarende woordenlijst. Heel interessant en gemakkelijk uitgelegd. Je vindt ook “meer handige hondenweetjes” met boeken en websites.

En dan zie je een mooie foto en wat uitleg over de schrijfster van dit boek :

https://www.instagram.com/kimberlie.hamilton/?hl=nl

https://www.facebook.com/kimberlie1967

Hierboven zie je twee van haar vier katten, Elsa en Whiskers. Ik volg Kimberlie al een hele tijd op facebook en instagram en ik begin die katjes goed te kennen. Ze zijn bijna altijd in haar buurt en zeker wanneer ze aan het werk is. Ze schreef vorig jaar het boek “Rebelse katten.” Als grote kattenliefhebster kocht ik dit boek toen ik in Eindhoven was. Ik las het met veel plezier en maakte ook een recensie die je hieronder kan lezen :

Kimberlie is een boeiende persoon om te volgen want ze zet zich erg in voor alle dieren en de natuur. Ze plaatst heel veel positieve verhalen over dieren op facebook. Ze is een hele lieve en aangename vrouw om mee te chatten. Laatst zei ze mij dat ik haar enige nederlandstalige vriendin was. We praten graag eens met mekaar.

Haar nieuwste boek is al uit in het Engels. Ik hoop dat die ook in het Nederlands zal uitkomen. Ze wist het nog niet zeker… We wachten af!

Maak kennis met GENERATION HOPE, jonge activisten over de hele wereld die nu actie ondernemen om de wereld te redden.

“Generation Hope: You (th) Can Make a Difference” introduceert 20 wereldwijde problemen en veel veranderaars, zoals Greta Thunberg, die iets doen om de wereld een betere plek te maken.

Generation Hope kijkt naar alles, van klimaatverandering en plasticvervuiling tot radicale vriendelijkheid en dierenwelzijn. Feiten, statistieken en praktische tips voor het ondernemen van actie zijn in een duidelijke grafische stijl weergegeven, met problemen die op een hapklare, gemakkelijk te lezen manier worden uitgelegd.

Behandelde problemen zijn onder meer:

 • eco-preneurs
 • gendergelijkheid en kinderrechten
 • natuur- en wildbescherming
 • honger en dakloosheid
 • eco-angst en mentale gezondheid.

De geprofileerde jonge activisten zijn onder meer:

 • Greta Thunberg
 • Marley Dias
 • Bana Alabed
 • Mikaila Ulmer
 • Millie Bobby Brown
 • En nog veel meer!

To Kimberlie,

My dear Kimberlie, I want to thank you for those beautiful books about cats and dogs. They are really amazing and very interesting. I know that many of my friends will love those books. I hope we can soon have your book “Generation Hope” in Dutch. I’ll read it with a lot of love! I wish you a great succes with all your books.

Ik zie net een nieuw bericht over haar komende derde boek over Rebels… Ik kijk ernaar uit.

Haar katje lijkt helemaal op mijn lieve schat Figaro !