Mijn blog bestaat drie jaar !

Hallo lieve lezers

Inderdaad, mijn blog bestaat drie jaar in januari! Nooit heb ik gedacht dat het me zou lukken. Ondertussen heb ik heel veel toffe en lieve mensen leren kennen in de boekenwereld. Er is echt een hele wereld voor me opengegaan. Door te bloggen ben ik meer en meer blijven stilstaan bij het leven van auteurs en hoe moeilijk maar toch zalig het kan zijn om te schrijven.

Ik wil jullie allemaal bedanken voor alle lieve reacties die ik steeds van jullie krijg : zowel van mijn lezers als van alle mensen met wie ik samenwerkte voor deze blog. Dank ook aan alle auteurs die steeds enthousiast waren over mijn recensies. Ik voel me heel dankbaar voor de kansen die ik krijg. Ik wil ook de vele uitgeverijen bedanken die me hun boeken toesturen voor recensies.

Hieronder vinden jullie mijn eerste gepubliceerde artikels :

Een interview met Ides Callebaut, mijn leraar Nederlands toen ik voor onderwijzeres studeerde. Hij is één van de mensen die me van “taal” leerde houden.

Zoals de meeste lezers doen, doe ik ook! Wanneer je de persoon achter de blog wil leren kennen, ga je hem of haar opzoeken. Dat hebben heel wat mensen gedaan in deze drie jaar. Dank daarvoor !!!

Ik heb een rubriek : “Boek in de kijker.” Dat zijn boeken die ik eerst voorstel en dan lees. Het zijn boekentips. Het eerste boek dat ik voorstelde was van mijn lieve vriendin Aloka Liefrink. Ondertussen heeft ze nog mooie boeken geschreven.

De rubriek “Vers van de pers” heb ik na een tijdje verwaarloosd. Die zal ik binnenkort samenvoegen met “Grote boeken.” Ik wil het wat overzichtelijker maken.

Wat jullie misschien niet weten, is dat ik op mijn blogadministratie kan zien hoeveel mensen een bepaald artikel gelezen hebben. Dat is heel leuk om te zien. Ik merk dat de interviews vooral in de smaak vallen. Ik geef jullie graag een top 5 van wat jullie in die drie jaar heel graag lazen.

  1. Het interview met Ingrid Huysmans die ik via facebook leerde kennen. Ze maakt prachtige dingen in keramiek : potjes, beeldjes, geschenkideeën, enz… Ze behaalde 2989 bezoekers.

2. Luisterboeken komen steeds meer en meer voor. Op 29 juni 2018 schreef ik er een artikel over. (1853 bezoekers)

3. Wat mij heel veel plezier doet, is dat men graag leest wie de persoon achter deze blog is. Ik heb het artikel recent wat aangepast. In drie jaar tijd gebeurt er veel. (1624 bezoekers)

4. Nog een interview! Deze keer met mijn lieve en zeer competente vriendin Valérie Hallin. Ze is theesommelier en heeft zopas ook haar eigen boek uitgegeven. Kun je allemaal vinden op mijn blog. (1617 bezoekers)

5. En wat mag niet ontbreken in de top 5? Een heerlijk boek : “De zeven zussen : Storm” (1432 bezoekers) Alle delen staan ook op mijn blog. Ik ben een grote fan van De zeven zussen en kijk alvast reikhalzend uit naar het zesde deel : “Zon”

Er zijn ook enkele artikels die ik heel graag maakte. Hier volgen ze :

  1. Toen ik drie jaar geleden kennis maakte met de “Bullet Journal” was ik direct veroverd. Als kind tekende ik heel veel. Omwille van gezondheidsredenen was ik de laatste jaren steeds meer thuis. Daardoor kon ik wat meer tijd steken in een nieuwe hobby : handletteren. Ik volgde enkele workshops en kon dan ook voor vrienden zelf een workshop geven. Maar het meest gebruik ik nu mijn handlettering in mijn Bullet Journal. Ik schreef 4 artikels daarover met veel voorbeelden. (563 bezoekers)

2. Wat dus ook heel plezant om te doen is, zijn quotes handletteren. Ik deed dat ooit eens met 24 jongedames voor een vrijgezellenfeestje. Was super wat al die dames konden maken. Achteraf hebben ze er een boekje van gemaakt voor de bruid en bruidegom. Dat gaf mij zoveel voldoening!

3. Tekenen blijft één van mijn hobby’s en in het begin maakte ik kennis met Bella, een leuke dame die korte filmpjes op youtube zette met tekenlesjes. Ik vond dat heel leuk om met kinderen te doen. En blijkbaar vonden mijn lezers dat ook tof want ik kreeg 854 bezoekers. Een roos tekenen is niet gemakkelijk, maar dankzij Bella kan iedereen een mooie roos creëren.

4. Zoals jullie weten, hou ik erg veel van rozen. Op 21 februari 2017 mocht ik Ann Velle interviewen over haar levenswerk samen met haar man : Lens Roses. Ik wandel heel graag door de vele gangen vol met prachtige rozen, de ene nog mooier dan de andere. En die geuren zo lekker …


http://www.booksandwords.be/interviews-2/ann-velle-lens-roses/

Ook in 2020 staan er weer aangename en leerrijke gebeurtenissen voor de deur. Lens Roses bestaat reeds 150 jaar en dat zullen ze vieren! Save the date : 6 juni !!! Op mijn blog vind je nog meer info over de Rozenbotteldagen.

5. Dit is een artikel dat me nauw aan het hart ligt, want het is mijn afscheidsbrief aan Pluisje, mijn katje. Ik heb haar 3 jaar geleden in slaap moeten laten doen. Ze was te ziek. Ik laat het artikel voor zichzelf spreken.

Ik wil zeker niet eindigen met deze triestige noot! Ik heb nog een toemaatje voor jullie : Ik schenk drie boeken weg ter gelegenheid van het drie-jarige bestaan van mijn blog. Voor elk jaar eentje. Wat kun je doen om deze te winnen? Wel, kies een artikel uit mijn blog dat je boeide of extra raakte en zeg mij waarom? Plaats het in de opmerkingen. Zet er ook bij welk boek je graag wilt winnen. Wie wint, krijgt een pb.   Je mag gerust dit artikel ook delen met jouw vrienden.  
Hoe meer zielen, hoe meer vreugde.

Over welke boeken gaat het?

Ouder worden, we komen er niet onderuit. Je krijgt als vrouw te maken met zaken als verlies en ouderdomskwalen. Maar uit onderzoek blijkt ook dat de meeste vrouwen op latere leeftijd juist het gelukkigst zijn met hun leven en dankbaar zijn voor de wijsheid die ze tot dan toe hebben verzameld. Door moeilijke momenten zijn ze in de loop der jaren uitgegroeid tot de authentieke, empathische en wijze mensen die ze altijd al wilden zijn. Dit boek leest heel vlot en toont ons hoe gelukkig we kunnen zijn ook al heeft het leven ons serieuze klappen uitgedeeld.

“Er zijn boeken waarvan je je maanden later realiseert dat je er nog altijd aan denkt. En meer dan eens.” Vi Läser

Het bondige en muzikale taalgebruik van Bart Moeyaert trilt van onderdrukte emoties en onuitgesproken verlangens. Hij belicht existentiële vragen op een realistische, poëtische en prikkelende manier.

Honderden zebra’s denderen over de dorre vlakte. Hun ruggen glimmen. Hun hoeven slaan vonken. Een zebra rent achteraan : BLOS. Het valt niet mee, rennen terwijl je het gevoel hebt dat een leeuw zijn scherpe tanden in je buik zet. Blos wil niet laten merken dat ze pijn heeft. Dat ze al dagen moe is. Dat ze een bult op haar kop voelt : ze is bang om achter te blijven.

Over ziek zijn. Loslaten en vallen. Opstaan. De kracht en waarde van de zwakkere èn de groep. De zebra staat symbool voor de zeldzame kanker van neuro-endocriene oorsprong.

Zo, vrienden en vriendinnen, ik popel om jullie deze mooie boeken te sturen. Ik wens jullie ook heel graag een Zalige Kerst en een gelukkig Nieuwjaar. Maak er een fantastisch 2020 van !!! Veel boekengroetjes!