De wind en wij

Kristof Devos : illustrator en bedenker van het verhaal

Claudia Jong : tekst

 Warm, poëtisch en speels voorleesverhaal over opgroeien en loslaten
– Adembenemend samenspel tussen tekst en beeld
– De illustraties wonnen al voor publicatie internationale prijzen: ca award of Excellence, Honorable Mention 3×3 Magazine New York.

Voor je kwam
Wist ik niet
Wie je zou zijn
Hoe je eruit zou zien
Hoe je zou klinken, ruiken, bewegen …

Een liefdevol boek over opgroeien en opvoeden.
Over loslaten en duwtjes in de rug geven, altijd weer.
Over de wind die ons meevoert, en onze haren doet wapperen.

Het gaat over ouderschap ! Gemaakt kort na de geboorte van zijn dochter. Een mooi boek om te geven aan iemand die een kindje krijgt… Velen vinden een andere betekenis in dit boek.

  • Productcode (EAN): 9789462915121
  • Verschijningsdatum: 16/09/2020
  • Aantal bladzijden: 32
  • Uitgeverij: De Eenhoorn
  • Prijs : € 17,50

Wat vind ik van het boek?

Een lief verhaal dat naar de essentie grijpt van het doorgeven van leven. De wind is als het leven waarop je meedeint. Wij zijn de ouders en kinderen die samen groeien. De cover spreekt erg aan. De enormiteit van het leven en het kind dat aan het begin van zijn leven staat. Klaar met zijn koffertje. Kristof tekende dit na de geboorte van zijn dochtertje. Wat een mooie ode aan dit kindje en ook aan zijn zoon. Je kan dit verhaal op verschillende manieren zien. Het toont de liefde die hij heeft voor het kind. Hij respecteert het leven en leert het kind opgroeien met vallen en opstaan meegedragen door de wind van het leven. Ik voel de poëzie in het verhaal. Het zet tot nadenken aan. De beelden zijn goed voor de kleinsten en met de woorden raakt hij de oudere kinderen en hun ouders. Er kunnen filosofische gesprekken ontstaan over loslaten en duwtjes in de rug geven. Zo gaat het in het leven. Ouders helpen de kinderen op weg en geven richtlijnen om zelfstandig verder te kunnen. Dat is het mooiste cadeau dat je je kind kan geven : hem zijn weg leren gaan…

De illustraties zijn heel beeldend en de kleuren geven het belangrijkste weer : het kindje en de bladeren van het leven. Er zit humor in de tekeningen. Af en toe moest ik glimlachen.

Ze beelden ook de zachtheid en tederheid uit. Het kindje wordt gekoesterd en gedragen. Maar de wind is er steeds. Het leven gaat verder. De teksten zijn kort maar veelzeggend. Er wordt gespeeld met lettertype en kleur. Ze geven goed de sfeer van het verhaal weer, net zoals de tekeningen. Echt een boek om nu te lezen.

Bekijk hier het interessante interview met Kristof op de Boekenbeurs Online 2020 :

https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/boekenmarathon/9-november/boekenmarathon-s9-novembera15/

Geniet van dit heerlijk boek! Veel leesplezier !