Leer mij beter kennen

Zo leer je me beter kennen

Wil je me wat beter leren kennen, lees dan onderstaande vragenlijst die ik vond op www.hemelsblauw.net

  1. 1. Met wie zou jij het liefst een kopje thee drinken?
    Ik vind het zalig om op een doordeweekse dag een kopje thee te drinken bij het vieruurtje samen met mijn vriendin Herlinde.  Dan onderbreken we even het dagelijkse werk met een babbel, een theetje en een taartje.  Ik probeer haar telkens te verrassen met iets lekkers.

2. Welke uitdaging zou je wel eens willen aangaan?
Ik zou graag meer met mijn blog gaan doen.  Voorlopig krijg ik al heel wat boeken als leesexemplaar van verschillende uitgeverijen.  Daar ben ik heel blij mee.  Heerlijk om zoveel mooie boeken te kunnen lezen en recenseren.  Ik zou eigenlijk wel graag van thuis uit voor een uitgeverij willen werken.  Dat zou een nieuwe uitdaging zijn.  Ik heb ook al heel wat volgers, dus dat geeft ook een grote voldoening.

3. Van welke kleine dingen word jij gelukkig? 
Ik ben het gelukkigst wanneer ik dingen kan creëren en delen.  Ik ben heel graag creatief bezig.  Vroeger vond ik het erg leuk om met mijn kinderen te knutselen.  Zo maakte ik de voorbeeldjes voor op de basisschool.  Zij vonden dat superleuk!  Ik denk dat het ook deels daardoor komt dat ze alle 3 een creatief beroep gekozen hebben.  Ik word gelukkig van een goed boek in mijn veranda.  Daar kan ik vooral in de lente en de herfst gezellig wegzakken in een aangenaam boek. Ik hou van de zon op mijn huid. Ik loop graag op mijn blote voeten in het gras.  Ik speel graag met Figaro, onze lieve kat.  En genieten van een lekker etentje met mijn gezin staat ook in mijn top 3.

4.Wat is het laatste wat je doet voor je gaat slapen?
Wanneer ik in mijn bed beland, bekijk ik nog eens mijn gsm.  Alle fb- en instagramnieuwtjes bekijken en dan leg ik hem vast om op te laden.  Vervolgens neem ik mijn boek en installeer mij goed om nog even te lezen.  Dat is voor mij het beste moment van de dag.  Dan kan ik mij weer inleven in de personages die mij boeien.  Tot ik in slaap val.

5.Wat heb je het laatst gekocht?
Een heel mooi groot pizzabord van Bunzlau Castle, pools servies bij Bont & Blue, met poezenpootjes erop.

6. Waar stoor jij je snel aan? 
Ik kan niet tegen agressie.  Ik zou zelf nooit geweld tegen iemand gebruiken.  Ik hou ook niet van mensen die oneerlijk zijn of zich anders voordoen dan dat ze zijn.  Mensen die me uit de hoogte behandelen, verliezen mijn interesse direct.

7. Hoeveel paar schoenen heb je?
Ai, dat zijn er veel!  Zoals veel vrouwen heb ik een zwak voor mooie schoenen.  Vroeger toen ik jonger was, kocht ik veel pumps en elegante schoenen met hoge hakken.  Ik heb zelfs lang gewerkt op hoge hakken.  Maar nu ik wat ouder begin te worden, merk ik dat mijn rug en benen het niet meer zo gemakkelijk toelaten.  Ik denk dat ik zo’n 25 paar heb. Dat is best veel, ….

8. Ben je een pessimist of een optimist?  Ik ben meestal heel optimist.  Ik zie graag het goede in de mensen, maar ben soms wel eens ontgoocheld daarin.  Toch heb ik een klein pessimistisch kantje.  Kan komen door mijn Slavische achtergrond langs oma’s zijde.  Ik kan soms heel vlug verdrietig zijn door iets wat plots gebeurt of wat ik zie op tv.

9. Als je alle tijd van de wereld had, wat zou je dan doen?
Ik zou dan heel graag zelf een boek schrijven.  Ik heb wel al enige ideeën, maar weet nog steeds niet hoe te beginnen. Maar ik kom steeds meer mensen tegen die me stimuleren om te schrijven.  Dus wie weet komt dat boek er ooit eens. En ik zou dan natuurlijk ook heel veel blijven lezen.

10. Wat is de grootste prijs die je ooit gewonnen hebt?
Ik heb als kind wel eens een tekenwedstrijd gewonnen op school en dat was steeds heel leuk : ik weet nog dat ik heel blij was met mijn supergrote kleurdoos.  Ik kon heel lang kijken naar al die mooie kleuren naast elkaar.  Ik liet ze ook steeds in de juiste volgorde liggen. (Nu doe ik dat ook nog…) Het grootste wat ik gewonnen heb, is onlangs een key-board.  Mijn jongste zoon heeft die al mee op kot.  Ben er heel blij mee.

11. Wie uit het verleden zou je willen ontmoeten?
Ik zou heel graag mijn grootouders ontmoeten.  Ik heb mijn grootmoeders gekend tot mijn 5 jaar.  En mijn grootvaders waren al heel lang overleden.  Ik zou hen duizenden vragen willen stellen over hun leven en zo wat meer antwoorden vinden voor mijn leven… Ik had ze nog zoveel willen vragen over hun eigen leven. Vooral mijn Surinaamse grootvader en Poolse grootmoeder.  Over hen zou ik ooit willen schrijven…

12. Wat doe je het liefst op een regenachtige dag?
In de veranda werken aan mijn blog.  Dat ben ik dus op dit moment aan het doen.  Af en toe onderbreek ik even voor een kopje thee, een aai over de bol van mijn kat Figaro.  Ik lees hier ook graag.  Soms werk ik ook aan mijn bulletjournal.  Dan maak ik heel wat bladzijden klaar voor de volgende weken.

13. Zou je tien jaar korter willen leven in ruil om rijk te zijn?
Neen, zeker niet.  Oke, geld heb je zeker nodig.  En liefst nog een beetje over. Maar ik werk veel liever.  Dan heb je het gevoel dat je het echt verdiend hebt.  En dan is het ook leuker om er iets mee te doen.

14. Wat staat er nog op je bucketlist?
Ik ben geen echte reiziger, dus veel reizen zal er niet bij komen.  Maar ik wil toch wel eens naar Japan.  Onze zoon Tanguy studeerde dit jaar af als Japanoloog.  Ondertussen zijn we ook naar Japan geweest om hem te bezoeken.  Dat was een prachtige reis.    Daarvan heb ik dan ook een mooi verslag gemaakt voor mijn blog. Dit vind je op deze link :

Dagboek van onze droomreis naar Japan (deel 1) Osaka

Als je nog meer wilt lezen over deze wonderlijke reis, lees dan de drie overige verhalen op mijn site.

Ik zou ook nog graag eens de salsa willen leren dansen.  Ik hou erg van de Latino dansen.  Wat er ook zeker bij kan is een boek schrijven.  Dat is mijn ultieme droom.  We zien wel wat er gebeurt…

15. Kook je liever zelf of bestel je liever eten?
Als ik veel tijd heb, kook ik liever.  Maar ik ben zeker geen keukenprinses.  Af en toe bestellen we wel eens een pizza of Chinees.  Dat is meestal bij een speciale gelegenheid of wanneer we op het onverwacht met een full house zitten. Dat vind ik supergezellig!

16. Welke landen heb je allemaal bezocht?
België, Frankrijk, Engeland, Spanje, Italië, Zwitserland, Tunesië, Polen, Mallorca en Japan.

17. Wanneer vind je iemand oud?
Dat is een moeilijke vraag.  Wanneer is iemand oud?  Ik denk dat je dat op verschillende leeftijden kan zeggen van mensen.  Je hebt jonge mensen die heel conservatief zijn of oude ideeën hebben, of zich ouder kleden.  Je hebt oudere mensen die zo jong van geest zijn dat je je als hun gelijke voelt. Ik vind 90+ al wat oud, maar zeker niet afgeschreven.

18. Wat is je favoriete snoep?
Mijn lievelingssnoep is chocolade!  Tja, ik ben een chocoholic.  Al van kleinsaf.  Ik verlangde altijd naar de periodes van Sinterklaas en Pasen want dan kregen mijn zus en ik extra veel chocoladevormpjes.  Op de tweede plaats zijn dat de Gentse neusjes !

19. Welke stempels zou je in je paspoort willen hebben?
Ik vind vele landen de moeite waard om te bezoeken maar ik denk dat ik er niet avontuurlijk genoeg voor ben. Het onzekere van het reizen en de onbekende landen zouden me denk ik teveel energie kosten.  De enige die nu zal volgen zal Japan zijn…

20. Wat wilde je worden toen je klein was?
Ik wilde juf worden.  En ik ben het ook geworden.  Ik heb steeds deze baan met veel enthousiasme en idealisme vervuld.  Maar na dertig jaar voelde ik dat ik aan iets anders toe was.  Ik had nood aan meer rust en minder mensen om me heen.  En waar kun je dat beter vinden dan

tussen boeken?

En nu een vraagje voor jou ?   Wat vond je het meest verrassend of leukst om te lezen?

ZELF INVULLEN  voor bloggers

Voel je vrij om de tag zelf ook in te vullen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! 🙂 Bij deze ‘Leer mij kennen’ tag horen de volgende regels:

  1. Laat even weten op jouw website of blog dat je de vragenlijst hier (www.hemelsblauw.net) vandaan hebt.
  2. Nodig een andere blogger, social influencer of bezoeker uit om de vragenlijst ook in te vullen.
  3. Schrap gerust vragen en voeg gerust vragen toe! 🙂
  4. Wil je taggen? Dat kan met #tagleermijkennen. Leukk!!

Geniet nog van deze mooie zomer !!!