Baby Einstein

Baby Einstein Logo.svg

Toen ik gisteren bij vrienden was, die twee jaar geleden oma en opa werden, gaven ze mij een super goede tip mee : De wereld van Baby Einstein.

En toen dacht ik eraan dat mijn kleindochtertje Free bij haar thuis een leuk pianootje had staan van dat merk. Ik ken dat merk nog niet goed en ben op zoek gegaan op internet.

Dit is de piano die Free zo leuk vindt.

Er zijn veel filmpjes te bekijken op YouTube. Deze gaat over de boerderij en al wat de natuur en de dieren ons aan voeding geven. Heel uitgebreid en rustig weg leert je kind van alles over de boerderij. Doet me denken aan Tik Tak. Hier en daar wordt er iets in het Engels gezegd maar dat stoort helemaal niet en je kan het ook altijd gewoon vertalen voor je kindje.

Wel zou ik graag meegeven dat de WHO afraadt om een kindje onder de 2 jaar lang voor een scherm te laten zitten. Dus eigenlijk zijn die filmpjes wat te lang, denk ik. Beslis zelf hoe lang je je kindje voor het scherm laat zitten.

Voor kinderen onder de 2 jaar geldt: zo min mogelijk beeldschermtijd. Hooguit 10 minuten per keer en het liefst samen met jou. Voor kinderen die ouder zijn dan 12 jaar geldt een richtlijn van maximaal 3 uur per dag. Ieder kind is verschillend en een richtlijn is niet direct op ieder kind toepasbaar. (Helemaal onderaan vind je nog wat goede tips om de schermtijd van je kind onder controle te houden.)

Deze hieronder gaat over vervoermiddelen. Het begint met de driewieler, fiets enz… Dit alles begeleid met leuke Engelse liedjes.

Eerst zie je enkele kindjes die het liedje over het alfabet zingen en dan krijg je telkens nieuwe woorden. Elk woord wordt op verschillende manieren aangeboden : als speelgoed, op een schilderij afgebeeld en met een filmpje hoe het in werkelijkheid is. Pure wereldoriëntatie !!!

Gebarentaal voor baby’s ! Ik kende dat niet, maar toen onze Free geboren werd, leerden Janne en Sébastien haar onmiddellijk enkele gebaren aan. Vooral die van eten en melk drinken. Ongelooflijk, maar ze gebruikt die gebaren dus wanneer ze honger en dorst heeft. Hieronder zie je hoe ze het aanleren.

En om kennis te maken met de klassieke muziek, leert je kind hier alvast Mozart kennen. Er bestaat er ook ene van Bach, Shakespeare en Van Gogh. Zo gaat er een hele nieuwe wereld voor hen open.

De Baby Einstein Megamix is ​​een feest van wat een van de meest geliefde elementen van Baby Einstein is, namelijk de muziek.

Wat uitleg over Baby Einstein

Baby Einstein (gestileerd als baby einstein ) is een Amerikaanse franchise en lijn van multimediaproducten , waaronder homevideoprogramma ‘s, cd’s , boeken , flashcards , speelgoed en babyspullen die gespecialiseerd zijn in interactieve activiteiten voor baby’s en peuters , gemaakt door Julie Aigner-Clark . De video’s tonen baby’s en peuters onder de vier jaar eenvoudige patronen, poppenkastvoorstellingen en bekende voorwerpen, zoals alledaagse voorwerpen, dieren en speelgoed die vaak vergezeld gaan van opnieuw georkestreerde klassieke muziek geschreven door componisten als Johann Sebastian Bach , Ludwig van Beethoven., Wolfgang Amadeus Mozart en vele anderen, evenals enkele traditionele rijmpjes die op een gemakkelijke, ontspannende manier zijn geconstrueerd, bedoeld voor het oor van een baby.

De poppen zijn allemaal dieren die zelden praten, meestal communiceren ze in eenvoudige geluiden en hun respectievelijke dierengeluiden.

Veel plezier met deze filmpjes en muziekjes !!!

Schermtijd kent geen tijd? Slimme schermtips voor je kind

Maike

23 jul 2020 • 6 min leestijd. Squla.nl

Kinderen van deze tijd weten niet beter; zij groeien op met een tablet, smartphone, televisie en computer binnen handbereik. Digitalisering is een leuke en leerzame ontwikkeling die tegelijkertijd vraagt om een stukje digitale opvoeding van onze kids. Wat houdt schermtijd precies in en welke richtlijnen kun je aanhouden? Je leest erover (én krijgt 6 slimme schermtips) in dit blog.

Wat is schermtijd?

Als we het dertig jaar geleden hadden gehad over schermtijd dan wist niemand wat ze zich daarbij moesten voorstellen. Hooguit werd er gezegd dat je vierkante ogen kreeg van te lang televisie kijken. Tegenwoordig ligt dat anders; schermen zijn overal. Voor de meeste kinderen betekent dit dat ze al op jonge leeftijd worden blootgesteld aan de aantrekkingskracht van televisies, computers, tablets en mobieltjes. Afspraken over schermtijden zijn een goede manier om de balans tussen on- en offline activiteiten te bewaken.

Naast de opsplitsing van offline en online activiteiten zijn er binnen online activiteiten ook verschillen te vinden. Wanneer je kind urenlang in z’n eentje naar vlogs kijkt, is dat wel iets anders dan samen met papa of mama op onderzoek gaan voor een werkstuk. En passief tv-hangen is van een andere orde dan samen met een broertje of zusje een educatief spel spelen of Youtube-filmpjes meezingen. Voor veel ouders is er een verschil tussen “schermhangen” en “nuttige schermtijd”.

Hoeveel schermtijd voor kinderen?

Hoe je kind zijn of haar schermtijd ook besteedt, het is goed om hier grip op te houden. Er bestaan geen harde regels voor beeldschermtijd maar er zijn wel wat handige richtlijnen die je aan kunt houden:

 • 2-4 jaar: maximaal 30 minuten schermtijd per dag.
 • 4-6 jaar: maximaal 4 momenten, maximaal 1 uur per dag. Ongeveer 15 minuten per keer.
 • 6-8 jaar: maximaal 1 uur per dag. Verdeeld over twee keer van ongeveer 30 minuten per keer.
 • 8-10 jaar: maximaal 1 à 1,5 uur per beeldschermtijd per dag.
 • 10-12 jaar: maximaal 2 uur beeldschermtijd per dag.

Voor kinderen onder de 2 jaar geldt: zo min mogelijk beeldschermtijd. Hooguit 10 minuten per keer en het liefst samen met jou. Voor kinderen die ouder zijn dan 12 jaar geldt een richtlijn van maximaal 3 uur per dag. Ieder kind is verschillend en een richtlijn is niet direct op ieder kind toepasbaar. Kijk naar je eigen kind en wat jij zelf belangrijk vindt. Een vooraf afgesproken schermtijd biedt vooral houvast en structuur. Hoe helderder de afspraken zijn die jullie samen maken, hoe duidelijker het is voor je kind.

6x slimme schermtips

Hoe spreek je een schermtijd af met je kind? Hoe voorkom je dat je kind gaat “schermhangen” en welke handige hulpmiddelen kun je gebruiken? We geven je 6 slimme schermtips om grip te houden op jullie afspraken.

 1. Samen afspraken maken. Maak de afspraken over schermtijd samen. Bespreek bijvoorbeeld tijdens het eten welke afspraken je hierover wil maken, vraag aan je kinderen wat ze zelf redelijk vinden en probeer samen een akkoord te bereiken (een half uur per dag zelfgekozen spelletjes of programma’s en extra tijd wanneer er voor school gebruik van de computer gemaakt moet worden). Schrijf je afspraken op of maak het visueel voor je kind in een dagschema zodat je hier naar kunt verwijzen wanneer je kind tijd probeert te rekken.
 2. Maximale tijd. Stel een maximale tijd in op het game console. Dit kan op de meeste spelcomputers. Er zijn verschillende (gratis) apps op de markt die je kunt installeren op tablet of smartphone om een maximale tijd in te stellen. Bijvoorbeeld ScreenTime (Android) of Mobile Kids (iPhone).
 3. Schermtijd controleren. Ook voor de computer zijn er programma’s waarmee je de schermtijd kunt controleren. Een spelletje of programma wordt dan vanzelf onderbroken na een bepaalde tijd. Check bijvoorbeeld Questodio of Net Nanny.
 4. Niet voor het slapengaan. Liever geen tv, tablet of telefoon kort voor het slapengaan. Onderzoek wijst keer op keer uit dat het blauwe licht van schermen ervoor zorgt dat je minder én onrustiger slaapt. Dat geldt overigens zowel voor jou als voor je kind. Een bedritueel van tandenpoetsen, iedereen welterusten wensen en samen een boekje lezen is beter dan nog even een spelletje spelen op mama’s telefoon.
 5. Vergoot nuttige schermtijd. Laat je kind lekker educatieve apps en spelletjes spelen, zoals Squla, of leerzame programma’s kijken, zoals KlokhuisJeugdjournaal of Freek in het wild. Zo vergroot je de “nuttige schermtijd” en verminder je het”scherm-hangen”
 6. Kijk ook eens mee. Wees niet bang om af en toe een spelletje mee te spelen of de vlogs te bekijken waar je kind zo enthousiast over is. Zo ervaar je ook zelf waarom je kind het zo leuk vindt en krijg je bovendien goede inzichten over wat er in het hoofd van je kind omgaat.

Tot slot

De uitsmijter (en misschien wel belangrijkste tip): maak het ook leuk en aantrekkelijk voor je kind om offline te zijn. Ga samen wat leuks doen en laat je eigen telefoon ook gewoon lekker thuis. Zo geef je meteen het goede voorbeeld.

Veel plezier samen, on- en offline!