Kiki & Jax

Opgeruimd staat netjes !

Marie Kondo en Salina Yoon

Kiki en Jax zijn beste vrienden die heel verschillend zijn. Kiki is een verzamelaar en Jax houdt van opruimen. Maar er is één ding waar ze het altijd over eens zijn: hoeveel plezier ze samen hebben. Helaas dreigt Kiki’s verzamelwoede ervoor te zorgen dat er geen plaats meer in haar leven is voor vriend Jax… vinden ze een oplossing?

  • ISBN-nummer: 9789021421223
  • Verschijningsdatum: 5/11/2019
  • Aantal bladzijden: 40
  • Uitgeverij: Volt
  • Reeks: Kiki & Jax
  • Afmetingen: 232 mm x 233 mm
  • Prijs : € 12,50

Toen Marie Kondo moeder werd, leerde ze hoe waardevol het is om haar kinderen te betrekken bij het opruimproces. Als je het leuk maakt, wordt opruimen iets om samen met plezier te doen! Ze hoopt dat dit tijdloze verhaal over vriendschap je niet alleen inspireert om op te ruimen, maar je ook laat ontdekken hoe het je gezin op magische manier kan veranderen.

Wat vind ik van dit boekje?

Het is een prentenboek met veel mooie tekeningen en telkens een korte tekst van één tot vijf zinnetjes. De tekeningen spreken erg aan omdat ze mooi afgelijnd zijn en leuke kleuren hebben. Er zijn ook veel paginagrote tekeningen waar de tekst tussenin staat. Dat stoort absoluut niet. De twee thema’s nl. vriendschap en opruimen komen goed aan bod zowel in de tekst als in de tekeningen. Je krijgt eigenlijk echt zin om te gaan opruimen met je kind. En ik ben er zeker van dat je kindje er ook veel plezier mee zal beleven als je het op Marie’s manier doet. Op het einde van het boek krijg je nog iets extra erbij : je leert een t-shirt vouwen met de KonMari-methode. In de filmpjes kan je het ook zien. Ik heb het ook geprobeerd en inderdaad, het gaat vlot de koffer in.

Dit boek is een echte leuke aanrader !

Over de auteur :

Marie Kondo is een wereldberoemde opruimexpert. Ze helpt mensen over de hele wereld om hun rommelige huizen te veranderen in serene, inspirerende en gelukkige ruimtes met haar boeken, Netflix-serie en lifestylemerk.

https://www.netflix.com/be/title/80209379

Over de illustrator :

Salina Yoon is the creator of dozens of innovative books for the very young. She specializes in developing novelty formats that are unique and interactive, including the foil tab, furry face, and slide-up series. Her bright and bold illustrations fill each one, most of which she wrote and designed. Ms. Yoon has published with Scholastic Inc., Simon & Schuster, and now exclusively publishes with Penguin Young Readers Group. Born in Busan, Korea, in 1972, Salina Yoon moved with her parents and sister to the United States at the age of four. Here, she graduated with honors from the notable Los Angeles County High School for the Arts; California State University, Northridge, with a bachelor of arts degree in graphic design; then finally attended the prestigious Art Center College of Design in Pasadena, California, with a major in illustration. She worked as a book designer and art director for three years before freelancing on her own. She lives in San Marcos, California, with her husband, Chris Polentz, and their two young sons.

Veel lees- en opruimplezier !!!