De laatste brief naar huis Rachel Hore

De laatste brief naar huis                      Rachel Hore

Een vervallen landhuis in Italië, een tragische liefde en een verborgen gehouden verleden

Tijdens een reis door Italië raakt Briony Andrews gefascineerd door het verleden van een vervallen landhuis in de heuvels bij Napels. Ze vindt daar een stapeltje brieven en gaat op zoek naar de afzender, Sarah Bailey.

Sarah Bailey arriveerde in 1939 met haar moeder en zus in het dorpje Westbury in Engeland. Ze worden al snel opgenomen in de sociale kring rondom het landhuis Westbury Hall. De prachtige ommuurde tuin bij het landgoed wordt onderhouden door een jonge Duitser, Paul Franklin, die samen met zijn moeder nazi-Duitsland ontvluchtte. Sarah en Paul worden goede vrienden, maar de Tweede Wereldoorlog zorgt voor steeds heftiger wordende conflicten tussen hen.

Briony ontrafelt het verhaal van Sarah en Paul en komt tot de ontdekking dat de wonden uit het verleden nog lang niet zijn geheeld. De wrok van toen geeft het heden nog steeds vorm, maar de toekomst kan alleen bloeien als de waarheid boven tafel komt en alle geheimen het daglicht zien…

De pers over de boeken van Rachel Hore

‘Magisch, verrassend, meeslepend en heerlijk leesbaar.’ Santa Montefiore

‘Een zomerse roman om voor altijd in je hart te sluiten.’ Opzij

‘Wie zegt dat romantiek dood is? Rachel Hore geeft het genre een nieuwe – en betere – naam.’ The Independent

Over de auteur : Rachel Hore werkte bijna twintig jaar als redacteur, onder meer bij uitgeverij HarperCollins in Londen. Ze verhuisde met haar gezin naar het platteland van Norfolk, waar ze haar romans Het droomhuis en De droomtuin en Zomers licht schreef.

 

 

 

Eigen mening :  Een prachtig verhaal dat zich opsplitst in twee grote verhaallijnen : Briony (nu) en Sarah en Paul (tijdens de tweede W.O.)  Doorheen het verhaal van Sarah en Paul vernemen we meer over de tweede W.O.  Wat er gebeurde met soldaten die niet zuiver Brits waren.  Het samenlezen van de twee grote verhalen vraagt wat concentratie van de lezer.  Er komen steeds meer andere mensen aan bod.  Heel even verloor ik mij een beetje in al die personages.  Maar het mysterie primeert en maakt het verhaal spannend tot het einde.  Het blijft een serieuze zoektocht voor Briony tot het einde van het boek.  Het einde is verrassend.  

ISBN : 9789022580783

Pagina’s : 416
Uitgever : Meulenhoff Boekerij B.V.

Uitvoering : Met zachte kaft

Prijs : € 19,99