Aftellen tot Kerstmis : 8 december

Dag 8 van de adventskalender

We beginnen met een lekker theetje van Thélene : een Winter Chai. Een chai thee met kruidnagel en kaneel. Smaakt heerlijk winters en feestelijk. Het is een zwarte thee met een echt kerstsmaakje en een warm bruin kleurtje. Het mooie kopje komt van Tealicious.

Waar staat chai voor? De thee komt namelijk uit India waar het woord ‘chai‘ thee betekent. In de westerse wereld staat chai echter bekend als chai thee. Een andere naam is masala chai, wat gemixte specerijen thee betekent. Dit is dan ook wat chai thee is, een mix van specerijen.

Elke regio in India heeft zijn eigen Chai, zijn eigen receptuur. Maar de meest gebruikte ingrediënten zijn toch wel de basis van zwarte thee, melk en water, Daarnaast worden er allerlei specerijen toegevoegd zoals: kardemom, kaneel, gember, steranijs, zwarte peper, kruidnagel, nootmuskaat, saffraan en venkel.

Wat is een chai tea latte? Chai Latte is een warme drank op basis van thee, specerijen en melk. Wordt gedronken door heel Azië en is inmiddels over de hele wereld populair. De smaak is pittig, krachtig, maar ook zacht en zoet. Om chai latte te maken heeft u zwarte thee nodig, specerijen, melk en eventueel honing.

Chai tea latte: zo maak je 'm zelf from scratch - Culy
Een Chai Latte

Mijn happy stone van vandaag is een peperkoekmannetje. Dat vind ik zo lekker en zeker in de kerstperiode.

Je kan ze gemakkelijk zelf maken. Hieronder plaatste ik een filmpje van een receptje en hoe je die kan maken. Maar eerst een grappig filmpje van een peperkoekmannetje. Geniet ervan !

En dan nu het kleine boekje van de boekenadventskalender : Stap maar op mijn bezemsteel kleurboek. Wat is dat leuk ! Een mini-kleurboekje met hele mooie tekeningen gebaseerd op het leuke prentenboek ‘Stap maar op mijn bezemsteel.’

Ook al is het soms krap, de lieve heks probeert altijd wel een plaatsje op haar bezem te vinden voor toevallige passagiers. Haar norse kat vindt dit niet zo leuk, maar het is dankzij de bevriende dieren dat de heks kan ontsnappen aan de gevaarlijke draak die haar achtervolgt. De heks beloont haar nieuwe vrienden met een gepaste verrassing!

Een magisch verhaal voor de allerkleinsten over vriendschap en familie. Van de makers van De Gruffalo en Het Kind van de Gruffalo, gebaseerd op het populaire prentenboek ‘Room on the Broom’ van Julia Donaldson (tekst) en Axel Scheffler (tekeningen). De film won onder meer de Cristal voor Beste TV-productie op het Animatiefilmfestival van Annecy (2013).

Hieronder vind je het leuke verhaal in het Engels, maar de beelden zijn zo mooi …

https://youtu.be/jwZavzhym2A

Fijne dag nog !!!