De Hot Daddy List Madelein Kerseboom

De Hot Daddy List                                Madelein Kerseboom

Korte inhoud : Alice werkt met veel plezier als leidster op de buitenschoolse opvang. Ze heeft een leuke kleutergroep en gezellige collega’s: Arie, die op mannen valt en last heeft van bindingsangst, en Kiki, een vrijgevochten vrijgezel. Met z’n drieën bespreken ze veelvuldig hun favoriete onderwerp, de Hot Daddy List, een zelfbedachte ‘lijst’ met de leukste papa’s van de bso. Met stip op nummer 1 staat John, de knappe vader van de vierjarige Sara. Niet alleen in haar werk, maar ook in de relatie met haar vriend Daan is Alice heel gelukkig. Drie jaar geleden is ze ingetrokken in zijn huurappartement in Utrecht en nu zijn ze op zoek naar een koophuis van hen samen. Alice waant zich in een perfecte wereld. Maar dan zet een onverwachte gebeurtenis haar leven volledig op z’n kop.

Over de auteur : Madelein Kerseboom (1989) wilde al van kinds af aan schrijfster worden. Ze heeft de pabo gedaan en gewerkt op de buitenschoolse opvang. Door de ziekte van Ménière kan ze niet meer fulltime werken, maar heeft daardoor wel haar droom kunnen verwezenlijken: het schrijven van feelgoodromans. De Hot Daddy List is haar debuut.

Hieronder zie je in een filmpje hoe haar boek afgewerkt wordt bij de drukkerij.

Bij de drukkerij: De Hot Daddy List

Eind vorige week heb ik een bezoek aan de drukkerij gebracht om te zien hoe ze van De Hot Daddy List een echt boek maakten! Een heel bijzondere ervaring! Weten hoe dit in z'n werk ging? Je ziet het in het filmpje! Vrijdag 11 mei is mijn feelgooddebuut De Hot Daddy List te koop!Liefs,Madelein Kerseboom

Geplaatst door Madelein Kerseboom op maandag 7 mei 2018

 

Wat vond ik ervan? Ik leerde Madelein  in februari  kennen via facebook en instagram.  Ze melde de komst van haar boek aan.  Ik ben altijd geboeid door mensen die vertellen hoe ze aan hun boek begonnen zijn.  Daarom zal ik haar vragen om een interview te geven voor mijn blog.  Op facebook leerde ik haar steeds beter kennen en toen haar boek net uit was, heb ik die natuurlijk gekocht.   De titel vond ik al heel leuk en ik vroeg mij af wat die lijst zou zijn.  Ik kon al wel een beetje vermoeden dat het over “coole papa’s” zou gaan.  Toen las ik de achtercover en mijn nieuwsgierigheid was gewekt.  Het leek me ook een verhaal om gezellig in de tuin of op reis te lezen.

Ik las het boek redelijk vlug uit.  Eigenlijk wou ik nooit stoppen met lezen.  Ik wou telkens verder weten wat er met de personages zou gebeuren.  Sommige passages zijn luchtig en ik moest regelmatig glimlachen.  Het verhaal is rechtlijnig en gaat telkens maar door.  Even is er een sprong vooruit in de tijd, maar dat is juist goed.  Dat gaf een duwtje aan het verhaal en verantwoordde zo de evolutie van bepaalde gevoelens bij de personages.  Het was een ontspannend verhaal, dat per momenten toch deed nadenken over leven en dood, over relaties met je medemensen.

Het boek heeft een aantrekkelijke cover en aan de binnenkant van de cover een kleurrijke print van nagellakflesjes.  Ook is het boek onderverdeeld in 20 hoofdstukken en een epiloog.

Het is een echte feelgoodroman!  Ik had er een heel goed gevoel bij toen ik de laatste bladzijde las.  Eigenlijk zou er nog een vervolg kunnen komen met hoe het verder gaat met de papa en Alice… alhoewel je dat zelf ook al kan invullen…

Dank je, Madelein, voor dit mooie verhaal !

ISBN : 9789460683992
Pagina’s : 288
Uitgever : Uitgeverij Marmer B.V.
Uitvoering : Met zachte kaft
Editie : 1e editie
Prijs : € 17,50
 Madelein Kerseboom (facebook)
@madeleinkerseboom (instagram)