Rupsje Nooitgenoeg is 50 jaar jong !!!

Logo Rups 50 jaar

Het gaat over hoop. Je groeit op, spreidt je vleugels en vliegt naar de toekomst. Net als de kleine rups.’

Eric Carle

Vier je mee met Rupsje Nooitgenoeg?

Rupsje Nooitgenoeg wordt dit jaar 50. In 1969 verscheen het boek voor het eerst. 2019 wordt daarom een jaar vol speciale uitgaven en jubileumactiviteiten! Het is een fantastisch boekje dat gecreëerd werd door Eric Carle. Ondertussen gaat Rupsje al drie generaties mee, het werd in 65 talen vertaald en er zijn ruim 50 miljoen exemplaren van verkocht.

Over Rupsje           Blog van de uitgeverij Gottmer

Het begon allemaal met een stapel papier en een perforator. Terwijl Eric Carle zomaar wat gaatjes in stukken papier aan het ponsen was, ontstond het idee voor Rupsje Nooitgenoeg. De handbeschilderde crêpepapier-illustraties van Rupsje zijn inmiddels wereldberoemd. Hij maakt deze op een bijzondere manier: eerst beschildert hij crêpepapier met verf, knipt hier vervolgens figuren uit, en plakt deze figuren dan op elkaar. Zo ontstaan de kleurrijke kunstwerken die iedereen kent.  

Niet alleen het beeld maar ook het verhaal van Rupsje Nooitgenoeg is al tientallen jaren bekend. Rupsje Nooitgenoeg kruipt als een klein rupsje uit zijn ei. Hij is zo hongerig dat hij door allerlei soorten eten een weg eet. Dan bouwt hij een huisje en uiteindelijk ontpopt hij als een mooie vlinder. En nu bestaat Rupsje Nooitgenoeg alweer 50 jaar. En dat is reden voor een feestje!

Jubileumeditie Rupsje Nooitgenoeg

Hieronder vind je ook de links naar de verschillende boekjes : klik op de onderlijnde woorden.

Speciaal ter gelegenheid van dit jubileumjaar komen er schitterende nieuwe Rupsje Nooitgenoeg boeken uit. Het klassieke verhaal in een nieuw jasje is een waar collector’s item en springt Rupsje zo van de pagina’s in het Rupsje Nooitgenoeg pop-upboek. Ook nieuw of weer leverbaar zijn Liefs van Rupsje NooitgenoegRupsje Nooitgenoeg – stoffen boekje en Rupsje Nooitgenoeg – buggyboekje + rammelaar(herdruk verschijnt 20 februari 2019).

Theatervoorstelling

Rupsje Nooitgenoeg is nu ook te zien in het theater! De familievoorstelling is t/m mei 2019 door heel Nederland en België te zien. De voorstelling is gebaseerd op de vier spannende verhalen van Eric Carle. Kijk hier voor meer informatie.

Download hier de speciale Rups verjaardagskleurplaat!

Hieronder zie je een kort gesprek met Eric Carle. Zo heb je toch een beeld van de fantastisch creatieve kunstenaar. Hij geeft zijn boodschap mee : Waarom hebben de kinderen reeds 50 jaar lang dit boekje graag gelezen? Het is een kwestie van HOOP! Dat zo’n klein nietig beestje zo’n prachtige vlinder kan worden. Dus : hoe klein je ook bent, je droom kan uitkomen…

http://www.eric-carle.com/home.html

En mijn cadeautje : Mylou Frencken zal jullie het boekje voorlezen op haar eigen sappige manier :

Happy Birthday, Rupsje Nooitgenoeg !!!