Interview met Corine (Letters voor later)

Letters voor Later                       Interview met Corine

Ik leerde alweer iemand kennen via Instagram.  Ze doet aan handlettering met de uitspraken van haar vierjarige dochter Jasmijn.  Supergrappig en zo mooi uit een kindermondje.

 

Corine tekent !

 

 

1. Toen ik je op instagram en fb tegenkwam, maakte je leuke en frisse handlettering.  Vanwaar haal je de inspiratie?

Van mijn dochter. Ik maak tekeningen van de dingen die ze zegt.

 

 

 

 

2. Voor wie doe je dit?

Voor mijn meisje. Eerst schreef ik haar uitspraken in een klein boekje, maar dat werd zo saai. Gaandeweg ging ik steeds meer kleurtjes gebruiken en kleine tekeningetjes maken. En dat is een beetje uit de hand gelopen.

En voor mijzelf is het een heerlijk ontspannen bezigheid.

 

3. Letters voor later : wat wil dat voor jou zeggen?  

 

Dat ik herinneringen vastleg met letters, voor mijn dochter voor later.

 

 

 

4.  Met welk materiaal werk je?

Verschillende soorten fineliners, stiften en waterverf.

 

5. Welke opleiding heb je gevolgd?

Qua werk doe ik marketingcommunicatie, waarbij ik het geluk heb ook regelmatig digitaal te mogen tekenen, wat online en in drukwerk wordt gebruikt.

6. Denk je nooit aan het uitgeven van je schrijfsels?  In een leuke boekvorm…

Ja, natuurlijk droom ik daarvan. 😁

 

 

 

 

7. Gebruik je social media om je werk te promoten?  Hoe en wat?

 

Ik heb twee accounts op Instagram: @letters.voor.later en @interview.challenge. Die laatste is voor een wekelijkse vraag die iedereen kan beantwoorden met een tekening. Ook op Facebook kun je mij vinden onder Letters voor Later.

 

8. Wanneer werk je het best?  Of wanneer maak je je quotes?

 

Meestal tussen 22.00 en 24.00 uur, wanneer het lekker rustig is in huis, en ik ook de rust heb.

 

 

 

 

9. Hoe ga je te werk?  Noteer je direct wat Jasmijn zegt of onthoud je het?

Dat probeer ik wel. Anders is de kans groot dat ik het vergeet. Weet ik uit ervaring. Dus ik schrijf het zo snel mogelijk op elk willekeurig papiertje binnen handbereik of op m’n telefoon.

 

 

10. Heb je een eigen plekje om te werken?

De halve eettafel. Hoewel, driekwart is realistischer.

11. Lees je graag en wat? Je lievelingsboek?

Vanaf dat ik kan lezen doe ik dat graag. Soms meerdere boeken per week. De laatste paar jaren kwam het er steeds minder van. Daar baalde ik van, ruim een jaar geleden heb ik met mijzelf afgesproken elke dag minimaal 10 minuten te lezen. En dat heeft flink geholpen. En meestal lees ik nog veel langer ook.

Ik lees graag fantasy, historische romans of thrillers. Of een combinatie daarvan. Mijn favoriete boekenreeks aller tijden is de Reiziger serie van Diana Gabaldon. Lachen, huilen, meeleven, ik doe het allemaal.

12. Lees je voor aan Jasmijn?  Hoe doe je dat?  Samen in een hoekje met een boekje?

Elke avond voor het slapen gaan, mag ze drie boekjes uitkiezen. Één lezen we helemaal (of een hoofdstuk), van de andere 2 bladzijden. Dan zitten we knus samen in haar bed. Momenteel lezen we steeds uit een mooi geïllustreerd dierenweetjesboek (een andere verslaving van mij), een gedichtje uit een verzamelboek van Annie M.G. Schmidt en een hoofdstuk van Pluk van de Petteflet.  Ook overdag zitten we vaak te lezen, of ze leest haar pop voor. Gelukkig houdt oma ook van voorlezen.

13. Welke tip zou je kunnen geven aan iemand die ook wil handletteren?

Maak wat je zelf mooi vindt, niet omdat je denkt dat het zo hoort. En laat je niet tegenhouden door de gedachte dat je het niet kan. Wees niet te streng voor jezelf! Geniet ook van het proces, niet alleen van het eindresultaat.

Beste Corine, we hebben reeds gezellig gebabbeld via de chat van Instagram over onze lievelingsboeken en over hoe je tewerk gaat met je handlettering.  Je bent een boeiende en zeer creatieve persoon.  Ik hoop dat je gauw een boek uitbrengt met alle grappige en serieuze uitspraken van Jasmijn.  Het zou een mooi voorbeeld zijn voor de mensen die nu bezig zijn met handlettering.  EN het is superleuk om de uitspraken van Jasmijn te lezen.  Het is echt vertederend.  Ik heb vroeger de eerste woordjes van mijn oudste zoon Sébastien bijgehouden in een albumpje. Wanneer ik dit herlees, lig ik plat van ‘t lachen.  Jasmijn zal er later ook veel plezier mee hebben.  Veel succes nog !!!!